Yardım Google Fotoğraflar Hangi Fotoğraf Orijinal Yüklenmiş?

Ercanzynk

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ercan
Cihazım
SamsungNote10+
Konular
37
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Android 11
Telefon Modeli
Samsung
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar başlıkta ne yazıldığını anlamamış olabilirisniz .Olay şu %57 deplama alanım kaldı ben minimuma indirmek istiyorum yani depolama yaratan video,fotoğraf pcye yükleyip depolamayı azaltmak istiyorum nasıl yapabilirim.Uygulama bana bütün fotoğrafları gösteriyor.Halbuki birçoğu depolamadan yemeden sınırsuz idi.

Ekli dosyalar

• {7687D645-906B-4749-8D49-72AAAE9D2937}.png
    {7687D645-906B-4749-8D49-72AAAE9D2937}.png
    24 KB · Görüntüleme: 9

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
Artık orijinal sıkıştırılmış farketmiyor.Hepsi hafıza kaplıyor.Google hazretleri böyle buyurdu.

Oyla:

Ercanzynk

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ercan
Cihazım
SamsungNote10+
Konular
37
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Artık orijinal sıkıştırılmış farketmiyor.Hepsi hafıza kaplıyor.Google hazretleri böyle buyurdu.
amacım tekrar yüklemek değil google drive ile işim var bu hesaptan drive ile çalışma yapacağım amacım depolama yaratanları silmek vsvs.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Böyle bir ayrım yapabileceğiniz bir seçenek yok.

Zaten 8GB depolama kullanan fotoğraf var. Nerden baksanız 800-1000 civarı fotoğraf demek. Tavsiyem bilgisayar üzerinden google fotoğraflara girin ve bir yedek oluşturup hepsini zip olarak indirin.

Depolamadan kullanmadan yükledikleriniz ne kadar bilmiyorum ama, sonuçta 8 GB silmeniz gereken fotoğraf var. Bence sizin fotoğrafların çok büyük kısmı zaten depolamadan yiyor.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
amacım tekrar yüklemek değil google drive ile işim var bu hesaptan drive ile çalışma yapacağım amacım depolama yaratanları silmek vsvs.
Eğer PC ve internet varsa: Önce pcden Google Fotoğrafları aç bir alt mesajda chnekn hocamın dediğini yapıp hepsini indir. Sonra üstten ilk 2-3 fotoğrafı seç en alta in, shift tuşuna basılı tutarak sonuncu fotoğrafı seç.(shifte basarak foto seçtiğimiz zaman seçtiğimiz 2 foto arasındakiler otomatik tiklenmiş oluyor) Sonra hepsini sil.
Daha sonra o ziptekileri sınırsız depolamaya tekrar yükleyebilirsin telefona atıp(Pcden oluyorsa ondan da yapabilirsin). Veya bilgisayarında saklayabilirsin. Yer açılmış olur. Başka yolu var mı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Eğer PC ve internet varsa: Önce pcden Google Fotoğrafları aç üstten 1-2 fotoğraf seç baya bi aşağılara in, sonra shift tuşuna basılı tutarak bir fotoğraf daha seç, shifte basarak foto seçtiğimiz zaman seçtiğimiz 2 foto arasındakiler otomatik tiklenmiş oluyor. (Tek tek seçmek işkence) Maks. 500 dosya indirebiliyor aynı anda, bu yüzden 500 olunca başka dosya seçme indire bas. Sonra aynı işlemi kalanlar için yap. Artık kaç dosya varsa 500 500 şeklinde indir(zip halinde inecek). İndikten sonra zipi kontrol et hepsi yerinde mi. Sonra pcden siteye girip aynı şekilde hepsini seçerek sil. Daha sonra o ziptekileri sınırsız depolamaya tekrar yükleyebilirsin. Veya bilgisayarında saklayabilirsin. Yer açılmış olur. Başka yolu var mı bilmiyorum.

Hocam yine ben. haha--

Bilgisayarsan girildiğinde, google fotoğraflar ayarları sayfasında yedekleme kısmı var. Buradan yedekleme isteği taptıktan 5-10 dakika sonra mail ile link gönderiyorlar. Hepsini tek bir zip olarak otomatik indirebiliyorsunuz. Üstelik ay ay klasörlüyor.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Hocam yine ben. haha--

Bilgisayarsan girildiğinde, google fotoğraflar ayarları sayfasında yedekleme kısmı var. Buradan yedekleme isteği taptıktan 5-10 dakika sonra mail ile link gönderiyorlar. Hepsini tek bir zip olarak otomatik indirebiliyorsunuz. Üstelik ay ay klasörlüyor.
Ben o kadar uğraşmıştım yaa:D Neyse attım aklımın bir yerine bir dahaki zaman öyle yapayım giggle~~

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam yine ben. haha--

Ben de bilmiyordum bu özelliği. Hemen istekte bulundum, teşekkürler hocam clap~~

Oyla:
Üst Alt