Sohbet Google arama vs Xiami arama

by_colakoglu

Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terkedilemez.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Habil
Cihazım
Redmi note 4
Meslek
Elektronik tekn.
Konular
15
Xiaominin yeni çıkardığı telefonlarda, Google arama ve Mesajlaşma uygulaması yüklü geliyor. Bugün arkadaşıma aldığımız yeni redmi note 8 de de bizatihi bu duruma şahit oldum. Kendim ise redmi note 4 kullanıyorum ve Xiaomi kendi arama ve Mesajlaşma uygulaması yüklü. Benim kişisel yorumum Xiaominin uygulamaları çok çok daha anlaşılır ve kullanışlı. Bu hamle beni çok da mutlu etmedi.
Sizlerin görüşleri de benim ile aynı yöndemi? Çünkü ben Xiaomi telefon alırken MİUİ ye olan düşkünlüğümden tercih yapıyorum. Git gide Android ONE ye evrilen bir MİUİ yi istemiyorum ....

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
Xiaominin yeni çıkardığı telefonlarda, Google arama ve Mesajlaşma uygulaması yüklü geliyor. Bugün arkadaşıma aldığımız yeni redmi note 8 de de bizatihi bu duruma şahit oldum. Kendim ise redmi note 4 kullanıyorum ve Xiaomi kendi arama ve Mesajlaşma uygulaması yüklü. Benim kişisel yorumum Xiaominin uygulamaları çok çok daha anlaşılır ve kullanışlı. Bu hamle beni çok da mutlu etmedi.
Sizlerin görüşleri de benim ile aynı yöndemi. Çünkü ben Xiaomi telefon alırken MİUİ ye olan düşkünlüğümden tercih yapıyorum. Git gide Android ONE ye evrilen bir MİUİ yi istemiyorum ....
Redmi nin modellerinde oluyor bu durum. Mi serisi modellerde Google arama göremezsin :)

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
AB üyesi ülkelerde resmi olarak satışa çıkan her modele Google arama uygulaması kurmak zorundalar . kanuni bir zorunluluk , şans ya da benzeri bir faktör ya da sizin düşündüğünüz gibi bir şirket politikası değil.

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
AB üyesi ülkelerde resmi olarak satışa çıkan her modele Google arama uygulaması kurmak zorundalar . kanuni bir zorunluluk , şans ya da benzeri bir faktör sozkonusu değil...
Google arama diye bahsettiği çağrı uygulaması. Hiçbir marka bunu kurmak zorunda değil. Google arama motorunu kurmak zorunda evet ama çağrı uygulamasını değil. Yeni çıkan Mi serisi modellerde veya diğer markanın telefonlarında bu zorunluluğu gördünüz mü ? :)

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
Google arama diye bahsettiği çağrı uygulaması. Hiçbir marka bunu kurmak zorunda değil. Google arama motorunu kurmak zorunda evet ama çağrı uygulamasını değil. Yeni çıkan Mi serisi modellerde veya diğer markanın telefonlarında bu zorunluluğu gördünüz mü ? :)
haklısınız kendimi yanlış ifade ettim.
arama kaydetme özelliği olan herhangi bir arama uygulamasi koymaları yasak .
Google uygulamalari kanunen sıkıntısız olduğu için sanırım direk uygulama desteği alıyorlar Google'dan

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
haklısınız kendimi yanlış ifade ettim.
arama kaydetme özelliği olan herhangi bir arama uygulamasi koymaları yasak .
Google uygulamalari kanunen sıkıntısız olduğu için sanırım direk uygulama desteği alıyorlar Google'dan
Redmi de bu uygulamanın desteğini almak istemişler demek ki ama güncelleme ile Xiaomi kendi çağrı uygulamasını verebilir. Redmi , üvey evlat gibi biraz :)

plaintiger

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi9 t pro
Konular
50
Mi 9t pronvar.global romunda google arama var .eu kullaniyorum

by_colakoglu

Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terkedilemez.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Habil
Cihazım
Redmi note 4
Meslek
Elektronik tekn.
Konular
15
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AB üyesi ülkelerde resmi olarak satışa çıkan her modele Google arama uygulaması kurmak zorundalar . kanuni bir zorunluluk , şans ya da benzeri bir faktör ya da sizin düşündüğünüz gibi bir şirket politikası değil.
Bilgilendirme için teşekkürler... Kötü olmuş, bu zorunluluk .

Üst Alt