Soru Gmail İle Fotoğraf Gönderme Problemi

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23
Merhaba
Android konusunda pek bilgim olmadığı için forum da aradım ama bulamadım sanırım benim işim gereği bazen çektiğim fotoğrafları Gmail ile bilgisayarıma mail atmam gerekiyor fakat fotoğraf boyutları çok büyük olduğu için tek tek yada ekran görüntüsü alarak boyutunu küçültüp gönderiyorum buda beni uğraştırıyor ios karda otomatik olarak boyut küçülterek gönderebiliryordum android de yada Gmail de böyle bir özellik varmı yada öneriniz var mı dir teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_20210528_165747.jpg
    IMG_20210528_165747.jpg
    180 KB · Görüntüleme: 6

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Bildiğim kadarıyla miui de böyle bir özellik bulunmuyor. Ancak Photo Resizer uygulamalarıyla toplu seçim yaparak fotoğrafların daha düşük boyutlu kopyalarını oluşturarak gönderebilirsiniz.

Yada bu işin daha mantıklı olan şekilde de yapabilirsiniz. "Cloud Storage"

Google fotoğraflar, Yandex fotoğraflar, Mediafire, Flickr vs gibi hizmetleri saklamak yada aktarmak için kullanabilirsiniz. Hem sınırlamaları aşmış olursunuz hemde fotoğrafları orijinal halleriyle aktarımış ve işe yaramaz duruma gelmelirnden kurtulmuş olursunuz.

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildiğim kadarıyla miui de böyle bir özellik bulunmuyor. Ancak Photo Resizer uygulamalarıyla toplu seçim yaparak fotoğrafların daha düşük boyutlu kopyalarını oluşturarak gönderebilirsiniz.

Google fotoğraflar, Yandex fotoğraflar, Mediafire, Flickr vs gibi hizmetleri saklamak yada aktarmak için kullanabilirsiniz. Hem sınırlamaları aşmış olursunuz hemde fotoğrafları orijinal halleriyle aktarımış ve işe yaramaz duruma gelmelirnden kurtulmuş olursunuz

Google fotoğraflar, Yandex fotoğraflar, Mediafire, Flickr vs gibi hizmetleri saklamak yada aktarmak için kullanabilirsiniz. Hem sınırlamaları aşmış olursunuz hemde fotoğrafları orijinal halleriyle aktarımış ve işe yaramaz duruma gelmelirnden kurtulmuş olursunuz.
Cevabınız için teşekkürler ekstra uygulama yüklemek istemediğim için merak ettim çok çileden çıkarırsa ekran fotosu alıp gondermek dediğiniz uygulamayı deniyecegim saolun

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Dosya boyutu küçültmek de çok etkili değil aslında. WhatsApp üzerinden Belge butonuna basarak fotoğraf göndermek kayıpsız gönderim sağlar. Gmail ve Outlook bu dosya boyutunu inatla daha da düşürüyor yakında mail hizmeti almak ücretli olacak bu gidişle.

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23
Dosya boyutu küçültmek de çok etkili değil aslında. WhatsApp üzerinden Belge butonuna basarak fotoğraf göndermek kayıpsız gönderim sağlar. Gmail ve Outlook bu dosya boyutunu inatla daha da düşürüyor yakında mail hizmeti almak ücretli olacak bu gidişle.
İşyerinde kullandığım bilgisayar kısıtlı internet erişimi vs vs ... Mecbur mail yoluyla yada Bluetooth ile gönderiyorum dediğim gibi boyut çok fazla olduğu için (bir fotoğraf 25 mb) işi yokuşa sürüyor dediğiniz gibi yakında ücretli olabilir

Deniz D.

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Deniz
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
4
Google fotoğrafları kullanıyorsun senkron ettirtip bilgisayarda açabilirsin.

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23