Yardım GM 4G miui 8 Portlama Yardım Lütfen

yusuppp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Konular
3
Miui romu çok seviyorum bazı forumlarda var ama ben kendim portlamak istiyorum yardımcı olur musunuz ?
Ne yapmam gerek

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Miui romu çok seviyorum bazı forumlarda var ama ben kendim portlamak istiyorum yardımcı olur musunuz ?
Ne yapmam gerek

Aşağıdaki Şartları Taşıyorsanız Neden Olmasın, Herkes Rom Portlayabilir ;) En Önemli Madde, Sonuncu Olanıdır.

• İyi İngilizce Bilmek (Uygulama ve Romdaki Dosyaları Okuyabilmek)
  • Kodlama Dillerini Bilemek (Java, C++ vs..)
  • Android Alt Yapısını Bilmek (JDK Sürümleri, Kütüphanler vs..)
  • Hata Loglarını Okuyabilmek (Uygulama veya Telefon Hata Verdiğinde Hata Dökümanlarını Okuma ve Sorunu Çözmek )
  • Hangi Dosyanın Hangi Görevi Yaptığını Bilmek (Apk ve Bağı Olduğu Dosya Bağlantıları)
  • Kernel Düzenleyebilmek (Gelen Güncellemelerde Gerekli)
  • APK Düzenleyebilmek (XML Dosyalarını Düzenlemek ve Kullanılan Terimleri Bilmek)
  • Rom ile Alakalı Tüm Programları Bilmek (Örneğin: Android Studio, Eclipse, Cywgin, Jbart, Apktool, Dexjar vs..)
Senin Cİhazla Benim Kullandığım Redmi 2 Prime Aynı Telefonlar. Aynı Bordu ve İşlemciyi Kullanıyoırlar (SnapDragon 410 - Board: msm8916)

Son düzenleme:
Oyla:

yusuppp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sw33tking hocam uzun süredir uğraşıyorum bu custom rom kurmayla ama port etmedim hiç az buçuk dediklerinizden anlıyorum yani peki ne yapabilirim bizim cihaza uygun miui cihazı hangisi önce o romu indirmeyle başlıyayım sizde yardımcı olursanız çok iyi olur şimdi ne yapmam gerek daha önce de sizin discovery miui romunuzu kullanıyodum
şimdiden çok teşekkürler

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
sw33tking hocam uzun süredir uğraşıyorum bu custom rom kurmayla ama port etmedim hiç az buçuk dediklerinizden anlıyorum yani peki ne yapabilirim bizim cihaza uygun miui cihazı hangisi önce o romu indirmeyle başlıyayım sizde yardımcı olursanız çok iyi olur şimdi ne yapmam gerek daha önce de sizin discovery miui romunuzu kullanıyodum
şimdiden çok teşekkürler

Miui cihazların hepsinin dosyalarını indirip teker teker incelemen gerek. Senin Telefonla aynı android sürümü, aynı işlemciyei aynı borda, aynı ekran ölçülerine sahip telefonu bulmalısın. Bulduktan sonra asıl iş başlıyor. İlk Başta yoracaktır, ama sistemi otutturursanız, gelecek güncellemeler o kadar yorucu olmayacaktır. Asıl İş alt yapıyı oluşturmak. Oluştururkende yukarıda bahsettiğim programları ve işlemleri iyi yapıyor olmanız gerek. sonra çok bocalarsınız.

Oyla:

yusuppp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Konular
3
Redmi 2 prime nin global v8.0.7.0 romunu indiriyorum şimdi hocam sanırım bizim cihaza en yakın olanı bu

Oyla:

yusuppp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Konular
3
Taban rom olarak hangi miui sürümünü yapabilirim sw33tking hocam bi link atsan ?
bi el at da bend e öğreneyim şu port işini çok istekliyim :)

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Taban rom olarak hangi miui sürümünü yapabilirim sw33tking hocam bi link atsan ?
bi el at da bend e öğreneyim şu port işini çok istekliyim :)

taban rom olarak telefondaki kurulu olan rom dosyasını kullanabilirsin. yada stock romu düzenleyerek yapabilirsin.

Oyla:

yusuppp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Konular
3
taban rom olarak telefondaki kurulu olan rom dosyasını kullanabilirsin. yada stock romu düzenleyerek yapabilirsin.
4pda da bizim cihaz için yapılmış global 8.0.2 sürümü var sw33tking hocam onu alsam olur mu onun üzerine şimdi indirdiğim redmi 2 prime nin güncel 8.0.7 global sürümüyle düzenleme yapabilirmiyim daha doğrusu nasıl yapabilirim yani aşamaları yazsanız başlıycam hocam

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
4pda da bizim cihaz için yapılmış global 8.0.2 sürümü var sw33tking hocam onu alsam olur mu onun üzerine şimdi indirdiğim redmi 2 prime nin güncel 8.0.7 global sürümüyle düzenleme yapabilirmiyim daha doğrusu nasıl yapabilirim yani aşamaları yazsanız başlıycam hocam

ikiside aynı android sürümünü kullanıyor mu ? Yani 4.4.4, 6.0.2, 5.0.1 gibi...

Oyla:

yusuppp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Konular
3
evet hocam 5.1.1 lolipop

Oyla: