Yardım Globalden EU ya geçişi nasıl yapabilirim?

Aybat

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Aybars
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bilgisayar Prog.
Konular
22
Selamlar bende şuan Global Stabil v12.0.2 var fakat tema değiştirememe ve pil konusundan dolayı her yerde gördüğüm EU roma geçmek istiyorum ilk rom değişikliğim olacak. Bu romda özelleştirmeler yapılabiliyormuş. Hazır telefonu resetliycektim rom değiştireyim dedim ama aklımda kalan bazı sorular var;

1-İmei'de herhangi bir sorun oluşur mu?
2-Beğenmezsem geri globale geçebilir miyim?
3-EU beta ve stabil olarak ikiye ayrılıyormuş hangisini yüklemem daha iyi olur?
4-3.parti tema gibi özelleştirmeler yapabilecekmiyim
5-Bu roma hangi işlemlerle geçiş yapabilirim? magisk yüklemem gerekirmi root için? güncellemelerini globalde yaptığım gibi TWRP denmi yükleyeceğim?

Bl kilidim açık

Acemi olduğum için biraz fazla sordum galiba kusura bakmayın:?

Şimdiden herkese teşekkürler<3

Son düzenleme:

Aybat

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Aybars
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bilgisayar Prog.
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yokmu yardım edicek biri

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Konuda kurulum yöntemi yazıyor zaten:

1- Hayır ancak yine de TWRP'den Backup kısımdan EFS kısmını yedekleyin. Sonra oluşan dosyaları hafıza kartına veya bilgisayar gibi başka bir cihaza atın. IMEI gitme durumu olursa EFS'yi geri yükleyerek sorunu çözersiniz.
2- Evet. Sadece geçişlerde sıfırlama yapılacaktır. Verilerinizi yedekleyin.
3- EU Beta son iki sürüm sorunlu biraz. EU Beta kullanıcıları en iyi sürümü yazarsa o sürüme geçebilirsiniz. EU Stabil kullanıyorum ben. Pilden memnun değilim ama AOSP romlara göre. :D
4- 3. parti temalar zaten custom MIUI romların özelliğidir. Globalde dışarıdan tema kuramazsınız, EU'da yaparsınız.
5- Verdiğim bağlantıda yazıyor kurulum. Root için Magisk kurmanız lazım. TWRP'den aynı şekilde (wipe yapmadan) kurmanız lazım. Size tavsiyem, rom kurulup açıldıktan sonra yeniden TWRP'ye girip Magisk'i flaşlayın, yoksa cihaz MIUI yazısında kalabiliyor.
6- Sorarsın diye söyleyeyim: custom romlarda (MIUI veya AOSP fark etmez) Magisk kurmasan da TWRP kalır. Stok romlardaki gibi TWRP uçma olayı yok.

Aybat

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Aybars
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bilgisayar Prog.
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok teşekkürler hocam dün gece geçtim romdan sonra magisk yükleyince fastboot a attı TWRP den tekrar silip romu yükledim magiski sonradan yükledim ara sıra donup kalıyor şarjıda biraz hızlı gidiyor kullandıkça düzelir gibime geliyor

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt