Soru Global'den Betaya geciş onerirmisiniz ?

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Arkadaslar Merhaba. Global rom kullaniyorum. Şu an 10.3.1-deyim ve baya fazla sorunu var. Ustelik malumunuz Globale ayda 1 guncelleme geliyor o da ya fix guncellemesi oluyor ya da guvenlik. Betaya gecmek istiyorum. Onerirmisiniz ? Beta kullanan arkadaslarin yorumunu bekliyorum. Ha birde betaya gecersem tum verilerim silinicekmi ? Ve telefonu ileride satinca betadan tekrar globale gecmem mumkun olucak mi ?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

baywuntov

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bayram
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Grafik Tasarımcı
Konular
7
Betaya geçişiniz sadece size ekstra özellikler dışında farklı birşey katmayacaktır, sürekli güncelleme almak isterseniz betaya geçebilirsiniz, ama emin olunki beta romlar stabil romlardan daha çok hata barındırır. Bu zamana kadar hiç stabil kullanmadım hep betadaydım, her hafta gelen güncellemelerden sonra şarj durumu sürekli değişkenlik gösterebiliyor bu hususta da bilginiz olsun, diğer bir durum eğer betaya geçerseniz verileriniz silinecektir öncesinde Mi PC suite ile dosyalarınızı yedekleyin betaya geçtikten sonra tekrar dosyalarınızı tekrar yükleyebilirsiniz. İleride telefonu satmak istediğinizde Mi flash tool yada twrp yardımı ile stabil roma geçiş sağlayabilirsiniz.

Oyla:

Sxiao

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
30
Bende kararsız kaldım bu konuda ama şöyle bi mantık yürüttüm betadaki özellikler er ya da geç stabile de gelecek o yüzden betaya geçipte hatalarla boğuşmak istemiyorum

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Telefonumda beta sürüm yüklü ve standart kullanıcı olarak hiç bir faydasını görmedim, güncelleme alırken de; haftalık olarak performansının içine edilmesi de bonusu oluyordu maalesef. Şahsen; tavsiye etmiyorum, her hafta atla deve vermiyorlar... ;)

Oyla:

Mmseg

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 5
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Bugüne kadar hep beta kullanmıştım. Şuan stabil kullanıyorum. Stabil her zaman betadan daha iyidir. Betada sadece daha fazla özellik vardır.
Ha bazı beta sürümler çok stabil oluyor. Eğer öyle bir sürüm bulabilirseniz güncelleme yapmadan kullanabilirsiniz.

Oyla:

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
Ben betaya geçtim, izlenimlerimi sana aktarayım dostum. Kararlıdayken bir şey eksikken çözülmesi için 1 - 2 ay güncelleme bekliyorsun, hatta belki daha fazla, ben hatalardan ve pil kullanımından kurtulurum amacıyla betaya geçtim, tüm veriler silindi evet ama zaten kararlıdayken de çok uygulama v.b. kurmamıştım. Her neyse daha sonra pil kullanımına baktım, şu anki güncellemede pil kullanımı gayet iyi, telefon modeline göre değişebilir tabi ama benim Pocophone F1, ona göre değerlendirme yapıyorum. Betada bir sorun olsa bile bir haftaya yakın sürede gelen güncellemeden sonra düzeliyor, tabi kesin düzelir anlamına da gelmiyor bu. Yani özetle özellikleri erken alıyorsun, buna eksiler de artılar da eklenebilir fakat tavsiye eder misin dersen ben ederim. Kararlıda beklemek sıkıyor insanı, ben de böyle bir karar aldım, şimdilik pişman değilim. Zaten zorla güncelleme yaptırmıyorlar o yüzden beğendiğin sürümde kalabilirsin. Pil kullanımı şimdilik gayet iyi, cihazın akıcılığı konusunda bana böyle geliyor olabilir ama kararlıya göre daha akıcı sanki. Parmak izi okuma olarak da daha seri okuyor.

Oyla:

XiaoMiu

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Harun
Cihazım
Oneplus 9 5G
Konular
188
Sizin kararınız yeniliklere hemen ulaşmak istiyorsanız geçin ama gerek yok diyorsan stabilde kal

Oyla:

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaslar her birinize tesekkur ediyorum. Globalde kalmaga karar verdim. Gec olsun daha iyi olsun. Yeni ozellikleri daha stabil kullanmak iyidir,hem 50 gb veri var taşimak baya zor. Vaktinizi ayirdiginjz icin sagolun

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Oyla:

M_aTRa_X

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ferhat
Cihazım
mi 13
Konular
0
telefonu sadece 1 ay stabilde kullandım daha sonra full beta. Gayet memnunum gelen özellikler en az 1 ay sonra stabile geliyor . ( oyunlarda çentik,dark mode,60fps vs gibi kritik şeyler bile )

Oyla:
Üst Alt