- Adım
- İbrahim
- Cihazım
- Note 9 pro
- Konular
- 72
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- Eu 12.0.3
- Telefon Modeli
- Redmi note 9 pro
- Bootloader Kilidi
- Açık
Merhabalar redmi note 9 pro cihazım. Dağlık bir bölgede yaşadığım, wifi olmadığı PC olmadığı için işimi mobil veri SD karttan hallediyorum öncelikle bunu belirteyim. Bisey yüklerken artık olması gerekeni yapmam gerekiyor yani. Yeniyim çok tecrübem yok bu konularda. Sadece custom rom kurmayı öğrendim SD karttan orange foxla. Biraz icimi döküp uzatacagim için üzgünüm. Sırf oyunlarda kasma problemi yaşıyorum diye sırasıyla tüm gamebooster uygulamalarının prosunu satın aldım denedim. Config yaptım. Bin bir türlü var olan bütün hassas ayarlarını değiştirdim telefonun araştırıp. En son custom rom yükledim 2 gün once. Corvus os romu android 11 gerçekten çok iyi ve performanslı bir rom bunu asla inkar edemem. Üstüne kernelde çaktım. Baya iyi akıcı oldu telefon. Oyunda kasmalar biraz azaldı. Ancak aosp romlarin hepsinde var mı bu olay bilmiyorum. Sağdan ekran kaydırma hareketi yapmam gerek oyunda bı skill için alttan ve üstten panel açılıyor. Cod mobile oynuyorum çantadan yere sağlık kiti aticam diyelim ya da joystick tuşunu alttan kullanicam tutup oyunun ortasında oyunu arka plana atıyor. Araştırdım bir kaç kişi aosp kullanan arkadaşta bende yaşıyorum bu oyunda panel açılma sorununu dedi. Sırf panel sorunu yüzünden eu rom önerdiler geri döndüm MIUI ye ama eu rom o kadar kötü ki. Hangi uygulamayı açarsam ya da arka plana atarsam animasyonlarda rezalet şekilde abartmıyorum 5 FPS le geçiyor. Aklımdaki sorular şunlar Allah rızası için biri cevaplasın. Globale ya da Endonezya romuna gecicem.
Global ya da Endonezya romu da normal custom rom kurar gibi mi kuruluyor ? recovery den kurma imkanım var sadece . Yani şu işlemler yeterli mi ?
Twrp üzerinden
Wipe>Advanced Wipe bölümünden
Cache, Dalvik&Cache ve Data seçeneklerini seçip sistemi temizleyin.
Reboot>Recovery işlemini yapınız.
Reboot yaptıktan sonra ROM dosyasını yükleyebilirsiniz.
Wipe>Format Data (yes) yapıp
Reboot>System işlemini yapınız
Son şey aklimdaki Endonezya romu otadan güncelleme alıyor mu ya da ben otadan yüklemek için twrp yi silmem mi gerekiyor ? Kim ki sabırla okuyup beynimdeki kaosa son verip cevaplasın tum dilekleri kabul olsun. Cidden kafam çorbaya döndü çünkü bu işlerde yeni olduğum için.
Global ya da Endonezya romu da normal custom rom kurar gibi mi kuruluyor ? recovery den kurma imkanım var sadece . Yani şu işlemler yeterli mi ?
Twrp üzerinden
Wipe>Advanced Wipe bölümünden
Cache, Dalvik&Cache ve Data seçeneklerini seçip sistemi temizleyin.
Reboot>Recovery işlemini yapınız.
Reboot yaptıktan sonra ROM dosyasını yükleyebilirsiniz.
Wipe>Format Data (yes) yapıp
Reboot>System işlemini yapınız
Son şey aklimdaki Endonezya romu otadan güncelleme alıyor mu ya da ben otadan yüklemek için twrp yi silmem mi gerekiyor ? Kim ki sabırla okuyup beynimdeki kaosa son verip cevaplasın tum dilekleri kabul olsun. Cidden kafam çorbaya döndü çünkü bu işlerde yeni olduğum için.