Soru Global ve China Arasındaki Fark?

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
-
Telefon Modeli
-
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkdaşlar global ve china arasındaki fark nedir ve neden xiaomi global almaya zorluyor?

eray0687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eray
Cihazım
REDMİ NOTE 3
Meslek
boş gezenin boş kalfası
Konular
21
Aradaki farkı donanım ve yazılımsal olarak açıklarız tabiki ama almaya zorluyor derken neyi kastediyorsunuz?
Arkdaşlar global ve china arasındaki fark nedir ve neden xiaomi global almaya zorluyor?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Oyla:

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aradaki farkı donanım ve yazılımsal olarak açıklarız tabiki ama almaya zorluyor derken neyi kastediyorsunuz?
Global'i almayı teşvik ediyor. Sebebini sordum.
Örnek:
Thank you for choosing Xiaomi!
However, the device you purchased is not an official global version and user experience may be affected. Next time, please purchase the official global version of the device through officially authorized channels.

Oyla:

eray0687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eray
Cihazım
REDMİ NOTE 3
Meslek
boş gezenin boş kalfası
Konular
21
Aradaki fark benim gördüğüm kadarıyla şunlar var.
Donanım olarak desteklediği operatör bandlar farklı olabiliyor.
Yazılım olarak farklar. Farklı Android sürümleri, çoklu dil, farklı tema bölgesel temalar, malum kendiliğinden gelen google uygulamaları. Çin sürümlerinde Çin uygulamaları yoğunluklu gelir.
Global'i almayı teşvik ediyor. Sebebini sordum.
Örnek:
Thank you for choosing Xiaomi!
However, the device you purchased is not an official global version and user experience may be affected. Next time, please purchase the official global version of the device through officially authorized channels.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

afaruky

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Afaruk
Cihazım
Nexus 5
Konular
6
İnternet üzerinde cevabını bulamadığım soruyu kendi tecrübemle cevaplayayım.

Bir kere Çin ROM'u sadece ve sadece Çin'de kullanılmak üzere tasarlanmış. Dili İngilizce yapsanız bile app store'a kadar herşey Çince. İçinde Çin'de yoğun kullanılan programlar kurulu. Ok Google tarzındaki sesli asistan sadece Çince anlıyor. Yazı tipleri Türkçeye uygun değil. Türkçe karakterler garip gözüküyor.Bazı nadir ihtiyaç duyulan ayarları yapmanız için Çin IP'si olması gerekiyor. Dil seçeneklerinde Sadece Çince ve İngilizce var.

Anlayacağınız Global ROM her zaman için daha iyidir. Unlock süresini de 1 aya çıkarttıkları için telefonu alırken global ROMlu olması önemli bir artı sağlar.

Oyla:

MIHayranı69

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Zorlamıyor. İnsanlar sıkıntı çekmesin diye Global alsınlar diyor. Çünkü Çin'de google yasaklı.. Yani Çin versiyon cihazlar yazılımsal durumlardan da ötede devlet politikası gereği bazı düzenlemeler gerektiriyor Çin'de.

Oyla:
Üst Alt