Yardım Global rom cihazi euya çevirmek ve garanti

petran23

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
V12.0.5.0.QCOMIXM
Telefon Modeli
Redmi note 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar mediamarkttan aldigim redmi note 8 cihaz GENPA garantili global rom olarak aldim, global romdaki google arama uygulama rehber vs. beğenmediğim icin recovery ile miui 12.5 euya cevirmek istiyorum ama garantiyi sıkıntıya sokarmiyim şüpheliyim.
Garanti açısından arızalık bir durum olunca cihazin garantisi sıkıntıya girermi acaba? Yardimlarinizi bekliyorum.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Evet BL kilidi açıldıktan sonra garanti için risk oluşturuyor. BL kilitleyip servise yollanabilir ancak bu da şansa kalıyor. Servis bazen geri çevirmiyor garantili kabul edebiliyor ama siz yine de BL açarken cihazın garantisiz kalacağını kabullenin. Cihazınız 6 ayı geçtiyse garanti kapsamına girecek bir arıza görülmesi nadir oluyor genelde.

Oyla:

petran23

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet BL kilidi açıldıktan sonra garanti için risk oluşturuyor. BL kilitleyip servise yollanabilir ancak bu da şansa kalıyor. Servis bazen geri çevirmiyor garantili kabul edebiliyor ama siz yine de BL açarken cihazın garantisiz kalacağını kabullenin. Cihazınız 6 ayı geçtiyse garanti kapsamına girecek bir arıza görülmesi nadir oluyor genelde.
Recovery ile MIUI güncelleme uygulaması ile yapılmıyormuydu ek olarak ? TWRP ilede var diye biliyorum onun için bl açınca garantiyi riske soktuğunun bilgisindeyim gerçekten globaldeki google arama,rehber vs. beğenmiyorum. Güncelleme uygulaması ile yapabilirsem çok güzel olucak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani local update olarak yapsak ?

Son düzenleme:
Oyla:

Dawnsoldier

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taner
Cihazım
Mi 9 Lite
Konular
0
Recovery ile MIUI güncelleme uygulaması ile yapılmıyormuydu ek olarak ? TWRP ilede var diye biliyorum onun için bl açınca garantiyi riske soktuğunun bilgisindeyim gerçekten globaldeki google arama,rehber vs. beğenmiyorum. Güncelleme uygulaması ile yapabilirsem çok güzel olucak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani local update olarak yapsak ?
BL açmadan sadece o modele ait EU Fastboot sürümü varsa yükleyebilirsiniz. Maalesef redmi note 8 için fastboot sürüm yok diye biliyorum. Bu yüzden TWRP yükleyip recovery üzerinden yüklemek zorundasınız. TWRP yüklemek için de bootloader kilidi açmak gerekiyor.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Custom yani stok/orijinal/fabrika vs gibi rom olmayan romlar twrp ile yüklenir, twrp yüklemek için kilit açık olmak zorunda,kilit açılınca da garanti riske girer,riski göze alıyorsanız önce kilit açın sonra twrp sonra da rom yükleyin.... petran23,

Oyla:

petran23

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BL açmadan sadece o modele ait EU Fastboot sürümü varsa yükleyebilirsiniz. Maalesef redmi note 8 için fastboot sürüm yok diye biliyorum. Bu yüzden TWRP yükleyip recovery üzerinden yüklemek zorundasınız. TWRP yüklemek için de bootloader kilidi açmak gerekiyor.
Custom yani stok/orijinal/fabrika vs gibi rom olmayan romlar twrp ile yüklenir, twrp yüklemek için kilit açık olmak zorunda,kilit açılınca da garanti riske girer,riski göze alıyorsanız önce kilit açın sonra twrp sonra da rom yükleyin.... petran23,
Cihazın garantisi varken bl açma riskine giremem :/ teşekkürler yinede...

Oyla:
Üst Alt