Soru Global Product Name

kaide

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
mi 9 lite
Konular
1
Herkese iyi akşamlar;

Arkadaşlar benim ufak bir sorum olacaktı, kendim kısa süre önce almış olduğum mi9 lite kullanıcısıyım. Bu telefonu alırken malum çin menşeili telefonlardaki şebeke problemlerinden dolayı ince eleyip sık dokuyarak aldım. Daha öncesinde mobil teknolojiler ile arası pek iyi olmayan bir kullanıcıyım. Öğrendiğim kadarıyla Xiaomi cihazlarda Türkiye içerisinde sorunsuz bir şekilde çekmesi için band20 teknolojisinin olması gerekiyor ve bu band20 de global rom versiyonlarda oluyor.

Benim bildiğim kadarıyla da global rom versiyonu olduğunu doğrulamak için en basit yöntemle cihazın global versiyon "product model" inin ne olduğunu bilmek gerekiyor.

Örneğin, benim cihazım yani mi9 lite ın kutusundaki product modeli M1904F3BG buda global versiyon product model ismi, yani ben alırken kendi kendime band20 güvencesini bu şekilde aldım, şimdi asıl soruma geleyim, benim yedek cihaz ihtiyacım var ve aklımdan geçen ilk cihaz Redmi Note 7 , ben bu cihazı herhangi bir bilindik e-ticaret sitesinden alabilirim ancak kutusunu açmadan global versiyon olduğunu doğrulamam gerek, çok bilindik süper marketlerden alınan telefonlar bile artık Çin rom çıktığı için yılmış bir durumdayım çünkü. İnsanların git Türkiye Garantili al o globaldir demeside kesmiyor beni :)

bu ve bunun gibi bir çok Xiaomi akıllı telefon için global, eea, çin, hindistan, rusya product model numaralarını öğrenebileceğim bir web sitesi veya xiaomi sayfası var mı ?
(çok aradım ya bulamadım yada beceremedim)

eski bir sony kullanıcısı olarak sütten ağzım yandığı için yoğurdu dolaptan alıp yinede üfleyerek yiyenlerdenim :) mazur görün :)

kaide

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
mi 9 lite
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kutuda böyle bı ifade var ama mi 8 lite cihaz
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

işte çoğu cihazda böyle bir ibare yok mesela sizin kutunuzda product model olarak ne yazıyor ?

Oyla:

kaide

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
mi 9 lite
Konular
1
teşekkürler arkadaşlar birazcık fikir oluştu aklımda şöyle bir site buldum, xiaomi telefon modellerinin yanında product model numarasınıda veriyor global olup olmadığını göstererek,

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
teşekkürler arkadaşlar birazcık fikir oluştu aklımda şöyle bir site buldum, xiaomi telefon modellerinin yanında product model numarasınıda veriyor global olup olmadığını göstererek,

Buna göre Kırmızı ile belirttiğim yer G harfi ile bitiyorsa o cihaz Globaldir.
Örnek :
Xiaomi Mi 9 Lite Global Dual SIM TD-LTE 64GB M1904F3BG (Xiaomi Pyxis)
Amma velakin aynı cihaza çin yada EU rom yüklendiğinde cihaz modeli Mi CC
9 oluyor.

Oyla:

kaide

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
mi 9 lite
Konular
1
Buna göre Kırmızı ile belirttiğim yer G harfi ile bitiyorsa o cihaz Globaldir.
Örnek :
Xiaomi Mi 9 Lite Global Dual SIM TD-LTE 64GB M1904F3BG (Xiaomi Pyxis)
Amma velakin aynı cihaza çin yada EU rom yüklendiğinde cihaz modeli Mi CC
9 oluyor.

pekala Global yani MİX ile biten romdan, eaa yani EUX ile biten ROMa geçiş yaparsak veya tam tersi EUX dan MİX Globale geçiş yaparsak Band20 tehlikeye giriyor mu ? çünkü anladığım kadarıyla bu iki rom Xiaominin Global romları birisi avrupa için sadece, ve forumlarda en çok karşılaştığım şey Rom atma sonrası band20 uçması, Türkiyede band20 uçtuktan sonra at çöpe gitsin cihazı

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
pekala Global yani MİX ile biten romdan, eaa yani EUX ile biten ROMa geçiş yaparsak veya tam tersi EUX dan MİX Globale geçiş yaparsak Band20 tehlikeye giriyor mu ? çünkü anladığım kadarıyla bu iki rom Xiaominin Global romları birisi avrupa için sadece, ve forumlarda en çok karşılaştığım şey Rom atma sonrası band20 uçması, Türkiyede band20 uçtuktan sonra at çöpe gitsin cihazı
EEA - Global - India - Rus romlar resmi olduğu için sıkıntı olmaz ayrıca diğer custom romlardada sıkıntı olmaz ama..
band 20 yazılım veya romla alakalı birşey değil , aksine donanımla alakalı bir durumdur.
Yanlışım varsa bu işi en iyi bilen birisi olarak Zenex hoca düzeltsin.

Oyla:
Üst Alt