Soru Galeriye gelen gereksiz güncelleme, Google fotoğraflar silinmesi

Logan8877

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Cumhur
Cihazım
Note 10 pro
Konular
131
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Arkadaşlar dün note 11 pro plus telefonuma galeri güncellemesi geldi 110 küsür mb neyse güncelledim tamamen gereksiz bir özellik gelmiş, şöyle diyim galeri Google fotoğraflara bağlanıyor her işi galeriden yapıyorsun ama sorun şurada galeriden sildiğimiz her fotoğraf, Google fotoğraflarda yedekli olsa dahi siliniyor bu çok saçma bir durum bu kadar yetki olmamalıydı bence, zira ben Google fotoğraflara kilitliyorum parmak izi ile yada desenle açılıyor şimdi örnek veriyorum biri telefona baktı vs vs galerideki tüm fotoğrafları silse Google fotoğraflarda yılların yedekli fotoğrafları siliniyor bu çok saçma, bence yeni bir güncelleme gelmeli bu yetki kaldırılmalı galeride sildiğimiz fotoğraf sadece galeriden silinmeli Google fotoğraflarda kalmalı.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
23

Arkadaşlar dün note 11 pro plus telefonuma galeri güncellemesi geldi 110 küsür mb neyse güncelledim tamamen gereksiz bir özellik gelmiş, şöyle diyim galeri Google fotoğraflara bağlanıyor her işi galeriden yapıyorsun ama sorun şurada galeriden sildiğimiz her fotoğraf, Google fotoğraflarda yedekli olsa dahi siliniyor bu çok saçma bir durum bu kadar yetki olmamalıydı bence, zira ben Google fotoğraflara kilitliyorum parmak izi ile yada desenle açılıyor şimdi örnek veriyorum biri telefona baktı vs vs galerideki tüm fotoğrafları silse Google fotoğraflarda yılların yedekli fotoğrafları siliniyor bu çok saçma, bence yeni bir güncelleme gelmeli bu yetki kaldırılmalı galeride sildiğimiz fotoğraf sadece galeriden silinmeli Google fotoğraflarda kalmalı.

Siz ne düşünüyorsunuz?
İzin vermeyebilirsiniz hocam :)

romenox9999

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
erdalcan
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
Emekli
Konular
3

Siz ne düşünüyorsunuz?
Bencede çok saçma olmuş.

Logan8877

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Cumhur
Cihazım
Note 10 pro
Konular
131
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İzin vermeyebilirsiniz hocam :)
Vermedim zaten ama sürekli çıkıyor izin olayı.
Bencede çok saçma olmuş.
Bunla uğraşacağına resimlerden metin kopyalamayı getirsinler bence.

Bu izni versem muhakkak galeriyede kilit atmam lazım ne olur ne olmaz.

Eğer bu güncellemeden tepki alırlarsa sonraki güncellemede galeriden silince Google fotoğraflardanda silinme olayı biter diye düşünüyorum.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12

Eğer bu güncellemeden tepki alırlarsa sonraki güncellemede galeriden silince Google fotoğraflardanda silinme olayı biter diye düşünüyorum.
Resimden metin kopyalama özelliği zaten mevcut.
HyperOS ile geldi. Ancak buna gerek yok Google Fotoğraflar ve Lens ile zaten yapılıyor. Google Lens de indirin bu metin işleri için süper. Galeri üzerinden yapılan yedeklemelerde veri kaybı riski var. En temizi galeriyi kenara kaldırıp tamamen Google Fotoğraflar kullanmak. Uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum tertemiz.

Son düzenleme:

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
23

Ben de kullanıyorum fakat ben de sürekli dayatma yapmıyorlar önce ki sürümler de mevcuttu fakat artık öyle bir durum yaşamıyorum ben 😊

Logan8877

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Cumhur
Cihazım
Note 10 pro
Konular
131
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Resimden metin kopyalama özelliği zaten mevcut.
HyperOS ile geldi. Ancak buna gerek yok Google Fotoğraflar ve Lens ile zaten yapılıyor. Google Lens de indirin bu metin işleri için süper. Galeri üzerinden yapılan yedeklemelerde veri kaybı riski var. En temizi galeriyi kenara kaldırıp tamamen Google Fotoğraflar kullanmak. Uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum tertemiz.
Duydum evet hyperos ile gelmiş bize hala gelmedi hyperos milletin note 11s ine geldi 11 pro plusa gelmedi şaka gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben de kullanıyorum fakat ben de sürekli dayatma yapmıyorlar önce ki sürümler de mevcuttu fakat artık öyle bir durum yaşamıyorum ben 😊
Bende şöyle diyim bildirim olaral gelmiyor galeride iken çekilen fotoları aşağı çektiğinde diyor

Şöyle oluyor fotoğraflarınızı ve videolarınızı güvende tutun aç diyor aç a tıkladığında hemen izin ver diyor öyle oluyor.

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
23
Duydum evet hyperos ile gelmiş bize hala gelmedi hyperos milletin note 11s ine geldi 11 pro plusa gelmedi şaka gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende şöyle diyim bildirim olaral gelmiyor galeride iken çekilen fotoları aşağı çektiğinde diyor

Şöyle oluyor fotoğraflarınızı ve videolarınızı güvende tutun aç diyor aç a tıkladığında hemen izin ver diyor öyle oluyor.
Tıklamayın hocam 😁 ne gerek var o yedekleme için diyor onu, izin vermeyip Google fotoğraflardan da manuel veyahut otomatik açınca tekrar yedekleme yapar ve galeride ki fotoğraflar da zarar görmez.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Size katılmıyorum bence güzel bir özellik olmuş daha iyi entegre şekilde çalışıyor galeriden sildigim halde Google fotoğraflardanda silmek gereksiz vakit kaybı.
Hatta telefonda 2 tane galeri uygulaması olması bile saçma ama Android ve Google işte.

Üst Alt