Yardım fotorafların bilgisayarda yatay görünmesi

bozo1070

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
emin
Cihazım
mi 8 lite
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI global 10.0
Telefon Modeli
mi 8 lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
mi 8 lite telefindan dikey olarak çektiğim resim ve video lar bilgisayarda yatay olarak açılıyor.
yatay çektiklerim de düz. bunu düzenlemenin bir yolu var mı

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
mi 8 lite telefindan dikey olarak çektiğim resim ve video lar bilgisayarda yatay olarak açılıyor.
yatay çektiklerim de düz. bunu düzenlemenin bir yolu var mı
Resim seçeneklerinde Sağa/Sola-Saat yönünde/Saat yönünün tersine çevir şeklinde ayar mevcut. Oradan düzeltebilirsiniz ancak bunu cihazdan kalıcı biçimde düzeltmenin yolu nedir bilemiyorum (videolar için de çözüm gerekli çünkü, sadece sizde yaşanıyorsa gyroscope kalibrasyonu ile ilgili bir sıkıntı olabilir.)

Gyroscope ile ilgili birşeyse Ayarlar > Telefon Hakkında > Çekirdek Sürümüne 4 defa tıkladığınızda Donanım Testleri ekranı açılır, sağ üstteki üç noktadaki additional tools kısmından Gyro Calibration Tool ile tekrar kalibre edebilirsiniz, ancak problem yalnızca sizin cihazınızda değilse -yazılımsal bir sorun kaynaklıysa- bu kısmı kurcalamınızı pek tavsiye etmem, zira sensörlerin kalibrasyon ayarlarına yanlış bir müdahale başka sorunlar oluşturabilir.

Son düzenleme:
Oyla:

GokhanOfficial

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
13
Windows 7 ile alakalı bir durum. Benim fotoğraflar Google Drive'da dikey görünüyor indiriyorum yatay oluyor. Windows 10'da olmadı bu sorunlar.

Oyla:

bozo1070

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
emin
Cihazım
mi 8 lite
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Resim seçeneklerinde Sağa/Sola-Saat yönünde/Saat yönünün tersine çevir şeklinde ayar mevcut. Oradan düzeltebilirsiniz ancak bunu cihazdan kalıcı biçimde düzeltmenin yolu nedir bilemiyorum (videolar için de çözüm gerekli çünkü, sadece sizde yaşanıyorsa gyroscope kalibrasyonu ile ilgili bir sıkıntı olabilir.)

Gyroscope ile ilgili birşeyse Ayarlar > Telefon Hakkında > Çekirdek Sürümüne 4 defa tıkladığınızda Donanım Testleri ekranı açılır, sağ üstteki üç noktadaki additional tools kısmından Gyro Calibration Tool ile tekrar kalibre edebilirsiniz, ancak problem yalnızca sizin cihazınızda değilse -yazılımsal bir sorun kaynaklıysa- bu kısmı kurcalamınızı pek tavsiye etmem, zira sensörlerin kalibrasyon ayarlarına yanlış bir müdahale başka sorunlar oluşturabilir.
fayda etmedi yine aynı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekranı otomatik döndür açık mı?
her iki şekil de denendi

Oyla:
Üst Alt