Soru Fotoğraf Kamera Lensler?

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MİUİ 11.0.3.0
Telefon Modeli
Note 6 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar telefon bilgisayar yazılım donanım konularına çok ilgili ve meraklıyım fakat anlam veremediğim çözemediğim bi konu var giriş ve orta seviye telefonların kameraları kötüdür çoğunlukla megapixel ve kamera sayılarıyla kandırır markalar. lens kalitesi diyafram sensörler rol oynar buraya kadar tamam ama rica etsem fotoğraf ve kameralar hakkında bilgili arkadaşlar beni aşağıya bıraktığım resimdeki durum hakkında aydınlatabilir mi adamın yüz hatlarına ve omuzlarına dikkat edin sol resim çok iyiken telefonların neden %90 sağdaki gibi berbat bi şekilde kötü gösteriyor? soldaki resimde DSLR havası var bu farkın tam olarak nedeni nedir?

Ekli dosyalar

• Örnek.jpg
    Örnek.jpg
    183,1 KB · Görüntüleme: 25

NAGİSA

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Semih Alp Ac
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
8
Lens distortion denilen birşey vardı bu o sanki aynı sıkıntı geniş açı kameralarda da mevcut fotoğrafı düzrltmek için yazılım ile oynamak gerekiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca soldaki fotoğraf xs in dar açı kamerası ile çekilmiş galiba(portre fotoğrafları yakından çekilir) bu yüzden daha az bir bozulma var fotoğrafta.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
NAGİSA
Bu saçma ve kötü görüntünün sebebi geniş açı lens yani resim örnekti ama benim kullandığım note 6 proda böyle berbat önde arkada 2 şer kamera var sözde portre modu herşey tamam ama asla eski kullandığım ve daha yakın gösteren kameralar gibi iyi göstermiyor kamerası için aldığım telefondan memnun kalmadım bu yüzden. peki çözümü varmıdır hocam bunun napabiliriz veya telefon alırken nasıl anlarız?

Oyla:

NAGİSA

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Semih Alp Ac
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
8
Hocam şöyle bir olay var kameralardan bir tanesi telefoto ise yakınlaştırıp fotoğraf çekiyor ama çoğu telefondaki 2. kamera normal kamera olduğu için yakınlaştırmıyor Gcam kullanabilirsiniz o yakınlaştırma yapıp çekiyor.
örüntünün sebebi geniş açı lens yani resim örnekti ama benim kullandığım note 6 proda böyle berbat önde arkada 2 şer kamera var sözde portre modu herşey tamam ama asla eski kullandığım ve daha yakın gösteren kameralar gibi

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
NAGİSA
Hocam sen nasıl bir kralsın bee hiç aklıma gelmeyecek yerden çözüldü sorun olay gcamda değilde görüntü formatında orjinal ayarında 4:3 ve geniş açılı çekiyor siz gcam yakınlaştırma yapıp çekiyor diyince aklıma geldi 16:9 yaptım görüntü yakınlaştı ve istediğim oldu artık basık kafalı çıkmıyorum inlove~~ haha--
Ek olarak sanki benim cihazın kamerasını kadınlara göre yapmışlar bu geniş açılı olması ve yanlardan basık kafalı gösterip zayıf göstermesi kadınların işine gelir ama benim kafa yapım zaten uzun hal böyle olunca çirkinleştiriyodu beni.

Son düzenleme:
Oyla:

NAGİSA

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Semih Alp Ac
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
8
Sıkıntınızı çözebildiysem ne mutlu.
NAGİSA
Hocam sen nasıl bir kralsın bee hiç aklıma gelmeyecek yerden çözüldü sorun olay gcamda değilde görüntü formatında orjinal ayarında 4:3 ve geniş açılı çekiyor siz gcam yakınlaştırma yapıp çekiyor diyince aklıma geldi 16:9 yaptım görüntü yakınlaştı ve istediğim oldu artık basık kafalı çıkmıyorum inlove~~ haha--
Ek olarak sanki benim cihazın kamerasını kadınlara göre yapmışlar bu geniş açılı olması ve yanlardan basık kafalı gösterip zayıf göstermesi kadınların işine gelir ama benim kafa yapım zaten uzun hal böyle olunca çirkinleştiriyodu beni.

Oyla:
Üst Alt