Çözüldü Flash pleyer virüsü

rynkar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
33
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Farklı
Telefon Modeli
Huawei
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese merhaba. Bi arkadaşım telefonuna flash pleyer diye bir uygulama indirmiş.uygulama cihaz yöneticisi iznini almış. Hiçbir sekilde uygulamayı silemiyoruz. Google play açılmıyor. Uygulamalar kısmı açılmıyor. Veya cihaz yönetici izni kalkmıyor. Bu sayfalara girildiği an anasayfaya dönüyor telefon. Ne yapılması gerek yardımcı olur musunuz

Edit: telefonu ultra pil tasarrufu moduna aldıktan sonra google play e girip ordan play protect ile virüsten kurtulduk

Son düzenleme:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Cihaz yönetici iznini kaldırmak için gerekli yerlere girdiğinde anasayfaya atıyor doğrumu anladım eğer öyleyse cihazı sıfırlamak zorundasınız açık uygulama isimlerini okuyup ona göre zararlı yazılım kaldırılmasını engelliyor. eset veya kaspersky mobil antivirüs uygulamalarını apk olarak yükleyin küçük bi ihtimalde olsa deneyin ve eğer bilgili biriyseniz 3.parti uninstaller yazılımı apk olarak yüklemeyi deneyin apk düzenlemeyi biliyosanız uygulama adını vs rastgele isimlerle düzenleyip çalıştırın aklıma gelenler bunlar

Oyla:

rynkar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
33
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihaz yönetici iznini kaldırmak için gerekli yerlere girdiğinde anasayfaya atıyor doğrumu anladım eğer öyleyse cihazı sıfırlamak zorundasınız açık uygulama isimlerini okuyup ona göre zararlı yazılım kaldırılmasını engelliyor. eset veya kaspersky mobil antivirüs uygulamalarını apk olarak yükleyin küçük bi ihtimalde olsa deneyin ve eğer bilgili biriyseniz 3.parti uninstaller yazılımı apk olarak yüklemeyi deneyin apk düzenlemeyi biliyosanız uygulama adını vs rastgele isimlerle düzenleyip çalıştırın aklıma gelenler bunlar
Evet doğru anlamışsınız hocam. 3.parto uninstaller uygulamalarını denedim fakat cihaz yöneticisi izni olduğu için silemediler. Şimdi antivirüs uygulamasını denetiyorum. Fornat atmadan çözmek istiyorduk. Teşekkür ederim yorumların için hocam

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Rica ederim malesef internette açılır pencere şeklinde açılan tuaf siteler veya bildirim izni isteyip cihazda virüs var diye bildirim yollayan zararlı yazılım saçan siteler dolu ve bunları yapan kişiler işini bilen hedef kitlesini büyük tutan gruplar android geliştikçe zararlı yazılımlarında at koşturacağı alanlar gelişti. playprotect her zaman açık olmalı ve dışarıdan apk yüklenmemeli kaldıki playstoreda bile zararlı yazılımlar at koşturuyo.
Android bilginiz ne kadar iyi bilmiyorum ama cihazda geliştirici modunu açıp usb hata ayıklamayı aktif edip adb komutlarıyla uygulamalanın ismini biliyosanız adb komutları ile silmeyi deneyebilirsiniz son çare ise cihazı sıfırlamak geçmiş olsun.

Oyla:

rynkar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
33
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rica ederim malesef internette açılır pencere şeklinde açılan tuaf siteler veya bildirim izni isteyip cihazda virüs var diye bildirim yollayan zararlı yazılım saçan siteler dolu ve bunları yapan kişiler işini bilen hedef kitlesini büyük tutan gruplar android geliştikçe zararlı yazılımlarında at koşturacağı alanlar gelişti. playprotect her zaman açık olmalı ve dışarıdan apk yüklenmemeli kaldıki playstoreda bile zararlı yazılımlar at koşturuyo.
Android bilginiz ne kadar iyi bilmiyorum ama cihazda geliştirici modunu açıp usb hata ayıklamayı aktif edip adb komutlarıyla uygulamalanın ismini biliyosanız adb komutları ile silmeyi deneyebilirsiniz son çare ise cihazı sıfırlamak geçmiş olsun.
Android bilgim var fakat arkadaşın hiç yok. Adb ile silmeyi tarif etmek istedim ama bilgisayarı yok. Birçok aksilik çıktı yani :) son çare sıfırlamak olacak. Tekrardan teşekkür ederim hocam

Oyla:
Üst Alt