Çözüldü Fastboot rom nedir?

bahtsızbedevii23

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 9C
Konular
8
Arkadaşlar rom atmak istiyorum da, nedir bu fastboot rom? Rom atmak anlamına mı geliyor, yoksa fastbootlu room mu atıyorsunuz ki buda saçma olur çünkü fastboot önyükleme motoru diye biliyorum. Kafam karıştı. Telefona rom atacağım, fakat rom nasıl atılır yazdığım zaman Google'a, fastboot rom atma falan çıkıyor, nedir bu fastboot rom. Yani aslında sorum şu, neden rom nasıl atılır değil de fastboot rom nasıl atılır diye makaleler, videolar çıkıyor? Fastboot rom ne oluyor? Ben telefonuma global rom atmak istiyorum. Anlatabildiğimi düşünüyorum, umarım anlatabilmişimdir.

Çözüm
Fastboot romlar.
Telefon fastboot moduna alınarak telefon pc ye bağlanır ve bir uygulama ile (xioami flash tools) telefona atılır.
Yenilerde xiami custom eu romda(üreticinin değil geliştiricilerin düzenledigı rom) fastboot romlar çıkmaya başladı. ( Xioami geçmişim çok değil. Önceden de vardır belki.)

Bunlarda da telefon fastboot moda alınır pc ye bağlanır ve romun açıldığı diziindeki uygun bat dosyası çalıştırılarak atılır. (Bu şekilde bazı stok romların da atıldığını biliyorum. Ama her sürüm ve modelde oluyor mu bilmiyorum.)

Sanırım siz üreticinin romunu atmak istiyorsunuz. (Fastboot )
Stock rom atma diye arayın ve o konulara bakın.
Boot kilidini açmamız gerekebilir. Uygun flash tool programı ve uygun sürücüleri yüklemeniz...

hilal52

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Mi 10 t pro
Meslek
Zabıta Memuru
Konular
13
Fastboot rom mi flash ile kurulur pc şarttır

Oyla:

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
Fastboot romlar.
Telefon fastboot moduna alınarak telefon pc ye bağlanır ve bir uygulama ile (xioami flash tools) telefona atılır.
Yenilerde xiami custom eu romda(üreticinin değil geliştiricilerin düzenledigı rom) fastboot romlar çıkmaya başladı. ( Xioami geçmişim çok değil. Önceden de vardır belki.)

Bunlarda da telefon fastboot moda alınır pc ye bağlanır ve romun açıldığı diziindeki uygun bat dosyası çalıştırılarak atılır. (Bu şekilde bazı stok romların da atıldığını biliyorum. Ama her sürüm ve modelde oluyor mu bilmiyorum.)

Sanırım siz üreticinin romunu atmak istiyorsunuz. (Fastboot )
Stock rom atma diye arayın ve o konulara bakın.
Boot kilidini açmamız gerekebilir. Uygun flash tool programı ve uygun sürücüleri yüklemeniz gerekir.

Son dönemde farklı bir yöntem de bulundu.
Telefon güncelleme işlemi ile, stok rom ismi güncelleme dosyasının ismiyle aynı yapılıp sanki güncelleme yükletirmiş gibi full ve farklı sürüm rom yukletiliyor.
Telefonunuza uygun mu diye iyi araştırın brick olma durumları olabiliyormuş.

Bir diğer rom atma şekli ise Twrp (custom recovery) ile rom atmadir.
Öncelikle boot kildini açmalı, uygun telefon sürücülerini bulmalı. Telefonu fastboot moduna alıp twrp yi atmalısınız.
Daha sonra telefona uygun romu (ziplenmiş) telefonun hafızasına atıp,
Twrp modundan atabilirsiniz.
Bulunabilirse uygun stok rom da atılıyordu sanırım bu yöntemle .
Ama çoğunlukla custom romlar atılıyor.

Rom atmaya karar vermeden önce telefonunuzla ilgili boot kilidi açma, stok rom atma, twrp yükleme, twrp ile rom yükleme konularını iyice araştırın.
SD kartın şifrelenmesi ihtimaline karşılık;
Telefondaki video resim vb yedeklerinizi alın mutlaka.

Oyla: Çözüm

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet