Yardım Fastboot İle Stock Rom Atma

textron

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Can
Cihazım
P Smart FIG-LX1
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
yüklü değil
Telefon Modeli
FIG-LX1
Bootloader Kilidi
Açık
Öncelikle iyi geceler. Cihazım Huawei p smart ve birkaç gündür root atmaya çalışıyorum fakat sürekli sorunlar ile karşılaştım ve çoğunluğu tahminimce uygun twrp dosyası bulamamış olmamdan kaynaklıydı. Bugün yine twrp dosyasının çıkarmış olduğu bir sorun ile uğraşırken wipe data yaptım ve twrp birkaç satır yazdıktan sonra done dedi fakat alttaki bar sürekli dönmeye devam ediyordu yani done demesine rağmen hala işlem yapıyormuş gibi görünüyordu 1 2 saat bekledim hala aynıydı ben de telefonun power tuşuna basarak kapattım. Ama telefon her açıldığında twrp'nin sadece başlangıç ekranını gösteriyordu. Neyse bir şekilde fastboot moduna almayı başarabildim ve oldukça zor bulduğum telefonun stock romunu indirdim. Sorum ise şu fastboot ile nasıl stock roma dönebilirim. Birkaç konuya göz gezdirdim fakat bütün konularda stock rom dosyasının içinde .img dosyaları var. Benim bulmuş olduğum stock romda ise dload klasörü ve birkaç dosya var. Nasıl yapabilirim lütfen yardımcı olun

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Öncelikle iyi geceler. Cihazım Huawei p smart ve birkaç gündür root atmaya çalışıyorum fakat sürekli sorunlar ile karşılaştım ve çoğunluğu tahminimce uygun twrp dosyası bulamamış olmamdan kaynaklıydı. Bugün yine twrp dosyasının çıkarmış olduğu bir sorun ile uğraşırken wipe data yaptım ve twrp birkaç satır yazdıktan sonra done dedi fakat alttaki bar sürekli dönmeye devam ediyordu yani done demesine rağmen hala işlem yapıyormuş gibi görünüyordu 1 2 saat bekledim hala aynıydı ben de telefonun power tuşuna basarak kapattım. Ama telefon her açıldığında twrp'nin sadece başlangıç ekranını gösteriyordu. Neyse bir şekilde fastboot moduna almayı başarabildim ve oldukça zor bulduğum telefonun stock romunu indirdim. Sorum ise şu fastboot ile nasıl stock roma dönebilirim. Birkaç konuya göz gezdirdim fakat bütün konularda stock rom dosyasının içinde .img dosyaları var. Benim bulmuş olduğum stock romda ise dload klasörü ve birkaç dosya var. Nasıl yapabilirim lütfen yardımcı olun
Hocam bu konuda pek yardımcı olacak kişi olacağını sanmıyorum sonuç olarak mi ile huwaei cihazların yükleme koşulları değişik araştırma yaparak çözümünü bulmak daha mantıklı olur derim diğer türlü anlayan birinin çıkmasını ve talimatları yazmasını beklemek gerekiyor ki ne zaman olacağıda belli değil

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Merhaba. Biraz araştırdım ve şöyle bir yöntemi paylaşmak istedim. İşe yaradığını yazmışlar.

Platform araçlarını linkten indirin ve kurun
Cihazınız için uyumlu dosyasını indirin

İndirdiğiniz recovery dosyasını platform araçları klasörüne ayıklayın
Cihazı fastboot moduna alın ve cihazınızı pc ye bağlayın
Platform araçları klasörü içinde Cmd dosyası çalıştırarak şu kodu yazın fastboot device
Bu kod sonrasında şu komutu yazın fastboot flash recovery_ramdisk recovery.img
Bu işlemler sonrasında recovery dosyası cihaza yüklenmiş olacaktır.
Cihaz twrp modunda başlatıp Magisk 21.4 dosyasını cihaza atın ve yükleme yapın

Anlatılan işlemler bunlar, dener misiniz rica etsem.

Bu konularda deneyim sahibi değilseniz girmeyin, cihaza kalıcı zararda verebilirsiniz. Profosyonel destek almak isterseniz aşağıdaki konudan yardım alabilirsiniz.

Oyla:

excalabur

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zeynel
Cihazım
Note 13 Pro +
Meslek
Elektronik Teknisy
Konular
403
Merhaba Oem kilidi açık sanıyorum
Bendede Honor 8X Varken Bayağı Uğraştım.Ama Bootloader Kilitli ve Dosyaları Yoktu Sadece romlar arası geçiş yapıyordum dload yükleyip.PC Manegerle Tekrar Eskiye Dönüyordum

ROM Yükleme

NOT: Bu İşlemleri Yapmadan Önce Telfonunuzun Yedeğini Alın
Yazılım yükleme işlemi telefon dahili hafızasında yer alan resim, fotoğraf, belge, rehber gibi öğeleri siler.

1 : Boyutu 8 GB dan daha büyük bir SD kart Olmazı Lazım. Huawei cihazları hafıza kartı ayırmaktadır. Onun için yazılım doğru olduğundan Eminseniz ve yükleme yapılmıyorsa o zaman Mutlaka Başka Hafıza Kartı Deneyin

2 : SD kartını Xfat olarak biçimlendirme yapın.

3: UPDATA.APP (indirdiğimiz dosya) dload klasörü oluşturup içine atalım. Bazen update sd zip oluyor. Ama her zaman dload klasörünün içinde Olması Lazım

4 : Hafıza kartında dload klasörü oluşturup yazılımı içine atıyoruz.

5:Hafıza kartını telefona takıktıktan Sonra Telefondan Menü-Ayarlar, Sistem Güncellemeleri -> SD card upgrade -> confirm -> upgrade, backup data, select the backup data; upgrade. Yapın

Veya cihazı kapatın 10 saniye bekleyin sonra ses kısma ve açma power basılı tutun. Huawei logosu gözüktüğü anda elimizi power tuşundan çekiyoruz. Ses açma ve ses kısma yazılım yükleme ekranı gelince çekiyoruz.

Veya telefonun arama ekranından
* # * # 2846579 # * # *
> ProjectMenu-> Yazılım Yükseltmesi-> SDCard Yükseltmesi-> Tamam

6 : Telefon yeniden başlar Otomatik işlem süreci ekranda belirir. Acele Etmeden işlemin bitmesini bekleyin

Eğer telefon açılmıyor ise

1: Adım 5'ten itibaren devam ediniz

2: Telefonu kapatalım. Telefonun kapalı konumda olduğundan emin olduktan sonra ses kısma + ses açma tuşuna basın daha sonra ses tuşlarını bırakmadan güç tuşuna basılı tutun. Telefon yazılım yüklemeye başlayınca tuşlardan elinizi çekin
3: İşlemin bitmesini Bekleyin
Anlaşılır Birşekilde Anlattım
Kolay Gelsin

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt