Yardım Fast boot yükleme nasıl olacak

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Tr12.5.1
Telefon Modeli
Poco X3 Nfc
Bootloader Kilidi
Açık
10 saat sonra bootlader kilidim kalkıyor. Şimdi yapmam gerekenleri bildiğim kadarıyla. 1.Bootlader kilidini açacağım.
2.pc de tüm sürücüler yüklü bilgisayar telefonu fast boot modunda hemen görüyor onda sorun yok.
3.https://xiaomifirmwareupdater.com/archive/miui/surya/ bu siteden istediğim global veya Eea romu indireceğim. (Türkiye romu şu anda kullanıyorum ota ile gelen güncelleme yüzünden berbat çalışıyorlar)
4. Bunu telefonu fast boot moduna alıp yazacağım.
Başka yapmam gereken işlem varmıdır acaba. Veri yedekleme falan onlar hariç.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
BL kilidini geri kapatmamaya özen gösterin hocam. Ekstra dikkat etmeniz gereken şey budur. Ayrıca yüklemeden önce fastboottan rom yükleme rehberimize de göz atın ne olur ne olmaz diye:

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Umut Gurec, İndireceğin her iki romda şu an kullandığın romdan hiç bir farkı yok.

Ya Endonezya ya da custom rom yükleyin...

Endonezya A10 ( Android 10) romu bu sürüm ile yükleyin

Bu linkte de tavsiye custom rom var gerekli her şey link içerisinde mevcut,kolay gelsin...

Oyla:

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BL kilidini geri kapatmamaya özen gösterin hocam. Ekstra dikkat etmeniz gereken şey budur. Ayrıca yüklemeden önce fastboottan rom yükleme rehberimize de göz atın ne olur ne olmaz diye:
Normalde kapatacaktım fakat okudum kadarıyla telefona ekstra bir şey olursa tekrar bekleme yapmam falan lazımmış ayrıca ekstra bir güvenlik sağlıyorsa da ben bunu norton yükleyerek hallederim. :D
Umut Gurec, İndireceğin her iki romda şu an kullandığın romdan hiç bir farkı yok.

Ya Endonezya ya da custom rom yükleyin...

Endonezya A10 ( Android 10) romu bu sürüm ile yükleyin

Bu linkte de tavsiye custom rom var gerekli her şey link içerisinde mevcut,kolay gelsin...

Hocam custom romları ben önceden çok kullandım fakat yeni yeni yazılımlar çıktığı için romlar içine müdahele de bulunma ihtimalleri daha fazla o yüzden pek güvenerek custom yüklemem. Orjinal rom olarak da endozyo romunu neden öneriyorsunuz acaba?

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Normalde kapatacaktım fakat okudum kadarıyla telefona ekstra bir şey olursa tekrar bekleme yapmam falan lazımmış ayrıca ekstra bir güvenlik sağlıyorsa da ben bunu norton yükleyerek hallederim. :D

Hocam custom romları ben önceden çok kullandım fakat yeni yeni yazılımlar çıktığı için romlar içine müdahele de bulunma ihtimalleri daha fazla o yüzden pek güvenerek custom yüklemem. Orjinal rom olarak da endozyo romunu neden öneriyorsunuz acaba?
Norton bir güvenlik sağlamıyor hocam. Android'te antivirüs mantığı yok. Boşuna kurmayın böyle uygulamaları. :)

Custom romlarda sıkıntılı olanlar var ancak stok rom da güvenilir değil. Tüm bilgilerinizi alıp Xiaomi kendi sunucusuna gönderiyor. Aksine bazı custom romlar ise bu telemetri servislerini kaldırıyor, daha güvenilir yapıyor. Ki açık kaynak her şey, sıkıntılı olanlar ortaya çıkıyor er ya da geç.

BL kilidini kapatmayın, kapatırken cihaz çökebilir vs. daha da sıkıntıya girersiniz. Stok rom kurarken cihazı çökenler var (BL kilidini kapattığı için).

Oyla:

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15
Norton bir güvenlik sağlamıyor hocam. Android'te antivirüs mantığı yok. Boşuna kurmayın böyle uygulamaları. :)

Custom romlarda sıkıntılı olanlar var ancak stok rom da güvenilir değil. Tüm bilgilerinizi alıp Xiaomi kendi sunucusuna gönderiyor. Aksine bazı custom romlar ise bu telemetri servislerini kaldırıyor, daha güvenilir yapıyor. Ki açık kaynak her şey, sıkıntılı olanlar ortaya çıkıyor er ya da geç.

BL kilidini kapatmayın, kapatırken cihaz çökebilir vs. daha da sıkıntıya girersiniz. Stok rom kurarken cihazı çökenler var (BL kilidini kapattığı için).
Normal kullanıcı için evet antivirüs gerekli değil fakat sunucum dan çok fazla dosya geliyor bazen bilgisayar olmadığı için telefondan açmak zorunda kalıyorum ondan dolayı güvenliğe bir tık önem veriyorum.
Normal romlarda da zaten direk telefondan telemetri servislerinin kaldırabildigimi kaldırıyorum bilgisayar ile.
Bl kilidini de aynen benim gibi stock rom atıp bl yi kapatmaya çalışınca destory yazısı ile karşı karşıya kalan çok kullanıcı gördüm o yüzden o topa girmem daha

Oyla:

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15

Hocam acil bakarsanız her şeyi doğru yaptım fakat error hatası verdi ve telefon kendi kendine fast boottan çıkıp normal açıldı. Şu anda da kurulumu yaptım görünürde bir sorun gözükmüyor bu error hatası vermesi normal falan mı ?

Ekli dosyalar

• 1630872217635.png
    1630872217635.png
    607,9 KB · Görüntüleme: 5
Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Umut Gurec, Kilit kapanmadı uyarısı yapmış, hata olsa cihaz açılmazdı, üstte verdiğim sürümü kullansaydınız sorun olmazdı hiç ama neyse rom yüklendi,geçmiş olsun...

Oyla:

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15
Umut Gurec, Kilit kapanmadı uyarısı yapmış, hata olsa cihaz açılmazdı, üstte verdiğim sürümü kullansaydınız sorun olmazdı hiç ama neyse rom yüklendi,geçmiş olsun...
Yo baktım kilit hala açık ve şu anda da başka bir rom yüklüyorum oda yükleniyor. Ayrıca başlanğıçta en üst orta da kilit açık simgesi de var

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Yo baktım kilit hala açık ve şu anda da başka bir rom yüklüyorum oda yükleniyor. Ayrıca başlanğıçta en üst orta da kilit açık simgesi de var
Sorun yok zaten hocam. Kilidi kapatmamanız gerekiyordu, onunla ilgili hata uyarısı vermiş ama sizi engelleyen bir durum yok. :) Rom yüklendiyse uygulama kendi kendine kapansa da sıkıntı etmeyin. :)

Oyla:
Üst Alt