Sohbet Fake numara tehlikeli mi?

Ataberkk44

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
Mi9
Meslek
Öğrenci
Konular
70
Merhabalar hem pcden hem mobilden WhatsAppa giriyorum fazla geçiş yaptığım için fake bir numara aldım bir siteden wp için . Bu numaralar tehlikeli mi? Numaraların sahipleri varmı bu numaralar nasıl oluşuyor? Eve polis falan gelmez umarım :) (ufaktan korkuyorum)

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Merhabalar hem pcden hem mobilden WhatsAppa giriyorum fazla geçiş yaptığım için fake bir numara aldım bir siteden wp için . Bu numaralar tehlikeli mi? Numaraların sahipleri varmı bu numaralar nasıl oluşuyor? Eve polis falan gelmez umarım :) (ufaktan korkuyorum)
Numaranın elbette sahibi var ama şahıs değil. Evet, tehlikeli. Özel yazışmalarını okuyabilir. Olası mahkemelik durumunda yakayı ele verme ihtimalin çok çok yüksek. Bunları geçtim en önemlisi, numara sahibine tam olarak şunu diyorsun;
"Ben şu kişilerle konuştum, şu evrakları veya resim vesaire gibi dosyaları gönderdim. Kahkaha gırgır vesaire. Buyur, hepsini okuyabilirsin, izleyebilirsin ve dinleyebilirsin."

Tüm verilerin 3. kişilerle paylaşılır kısacası.

Eve polis gelmez fakat birilerini rahatsız ediyorsan ve şöyle düşünüyor isen: "Bu sahte numara ve beni bulamaz."
Hayatının en büyük yanlışını yaptın. Dua et, et ki seni mahkemeye vermesin o kişi.

Ataberkk44

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
Mi9
Meslek
Öğrenci
Konular
70
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Numaranın elbette sahibi var ama şahıs değil. Evet, tehlikeli. Özel yazışmalarını okuyabilir. Olası mahkemelik durumunda yakayı ele verme ihtimalin çok çok yüksek. Bunları geçtim en önemlisi, numara sahibine tam olarak şunu diyorsun;
"Ben şu kişilerle konuştum, şu evrakları veya resim vesaire gibi dosyaları gönderdim. Kahkaha gırgır vesaire. Buyur, hepsini okuyabilirsin, izleyebilirsin ve dinleyebilirsin."

Tüm verilerin 3. kişilerle paylaşılır kısacası.
Yasadışı veya başka tehlikeli şeyler için kullanmayacağım dediğim gibi gruplarda falan bilgisayardan girmek için yani bilgilerim gitse de olur.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Yasadışı veya başka tehlikeli şeyler için kullanmayacağım dediğim gibi gruplarda falan bilgisayardan girmek için yani bilgilerim gitse de olur.
Bir sıkıntı olmaz. Bilgilerim gitse de olur diyorsun da; TC NO, kişisel resimler, kredi kartı bilgileri vesaire bu tür bilgilerden bahsettim. Bu bilgilerin bir hacker tarafından veya bir başkası tarafından ele geçirilmesine rağzısın sanırım.

Ataberkk44

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
Mi9
Meslek
Öğrenci
Konular
70
Bir sıkıntı olmaz. Bilgilerim gitse de olur diyorsun da; TC NO, kişisel resimler, kredi kartı bilgileri vesaire bu tür bilgilerden bahsettim. Bu bilgilerin bir hacker tarafından veya bir başkası tarafından ele geçirilmesine rağzısın sanırım.
Wp de kimseyle TC paylaşmam :) veyahut başka bilgilerimi normal gündelik sohbet. Bir sorum daha olacak bu numara sahibi (varsa tabi) beni şikayet edebilir mi?

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Wp de kimseyle TC paylaşmam :) veyahut başka bilgilerimi normal gündelik sohbet. Bir sorum daha olacak bu numara sahibi (varsa tabi) beni şikayet edebilir mi?
Bu sahte numaraları bildiğim kadarıyla firmalar sunuyor. 1 Saatlik deneme süreli veya ücretli gibi paketler halinde. Seni şikayet etmez. Fakat şikayet etse bile bir gerekçe sunması gerekiyor. Yasa dışı bir ticaret yaparsın numara üzerinden insan pazarlaması gibi işler yaparsın mesela. Bu durumda firma seni şikayet edebilir. Firmanın hizmetini kötü yönde kullanmaktan yaptığın sözleşmeler firma tarafından iptal edilir ve hesabın kapatılır.

Ataberkk44

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
Mi9
Meslek
Öğrenci
Konular
70
Bu sahte numaraları bildiğim kadarıyla firmalar sunuyor. 1 Saatlik deneme süreli veya ücretli gibi paketler halinde. Seni şikayet etmez. Fakat şikayet etse bile bir gerekçe sunması gerekiyor. Yasa dışı bir ticaret yaparsın numara üzerinden insan pazarlaması gibi işler yaparsın mesela. Bu durumda firma seni şikayet edebilir.
Tamam o zaman sorun yok. Gece gece beni bayağı rahatlattınız teşekkür ederim. Ben sadece wpde (TC vermeden :) ) kullanacağım. İyi geceler

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Tamam o zaman sorun yok. Gece gece beni bayağı rahatlattınız teşekkür ederim. Ben sadece wpde (TC vermeden :) ) kullanacağım. İyi geceler
TC NO vermeyeyim ama kredi kartı bilgilerini göndereyim derseniz yine aynı yoldasınız. :) O kart bilgileri çok karanlık sitelere düşüyor.

Ataberkk44

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
Mi9
Meslek
Öğrenci
Konular
70
TC NO vermeyeyim ama kredi kartı bilgilerini göndereyim derseniz yine aynı yoldasınız. :) O kart bilgileri çok karanlık sitelere düşüyor.
Yok hiçbir özel bilgimi vermeyeceğim hatta takma ad falan bulayım (il ismi gibi) ismimi bile bilmesinler

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Yok hiçbir özel bilgimi vermeyeceğim hatta takma ad falan bulayım (il ismi gibi) ismimi bile bilmesinler
Hiç bir şekilde isim, adres vesaire bilgileri vermeseniz dahi, ağzınızdan tek cümle dahi çıkmasa ve bu şekilde bir suç işleseniz yine suçlusunuz. Karşı taraf şikayet eder ve WhatsApp o mesajı gönderen numaraya hangi cihazdan ve hangi ülkeden giriş yapmış. Bu tür bilgileri kesinlikle tutuyorlar. Detayına girdikçe detayı var bu işlerin. Daha öncesinde Letgo uygulamasında başıma bir iş geldi oradan biliyorum. Ve WhatsApp uygulaması dev bir şirket. Ben size yapın veya yapmayın demiyorum, olacak şeylerin ön yüzü bunlar sadece. Karar sizin. :)

Üst Alt