Yardım Evofone Garanti hakkında

cilgingitar

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
25
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 11.0.7.0
Telefon Modeli
Redmi Note 9 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
İyi günler.

Ben daha önce cihazımı yazılımsal bir sorun yüzünden garantiye yollamıştım. cihazın bootloader kilidi açıktı hatta cihazda twrp yüklü olmasına karşın cihazımın sıkıntısı giderdiler(bilgisayar olmadığı ve telefonumu açamadığım için twrp kaldıramamıştım.) Velhasıl şu anda telefonda hayalet ekran boy göstermeye başladı gibi. Tam anlamadım arkada önceki uygulamadan kalan bir şeyler var ama uygulamadan çıktığımda gidiyor. Eu romdan kaynaklanadabilir bilmiyorum. Hal böyle olunca aklımı kurcaladı , stock rom yükleyip bootloader açık şekilde ghost screen için telefonu garantiye yollasam garanti dışı deyip ücret isterler mi. Asıl merak ettiğim ise bu konuda resmi bir hakkım var mı itiraz etmek için. Şimdiden teşekkür ederim.

uynsogl

Aktif Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Curtana
Konular
1
Bootloader kilidini açmak garantiye etki ediyor bildiğim delta servis dışında. Bootloader kilidini kapatıp gönderenler var ama tespit edildiği söyleniyor.

Oyla:

cilgingitar

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bootloader kilidini açmak garantiye etki ediyor bildiğim delta servis dışında. Bootloader kilidini kapatıp gönderenler var ama tespit edildiği söyleniyor.
Peki hocam biraz sahtekarlık gibi olacak ama sanırım Garanti şirketlerinkinin yanında hiç kalır. Benim cihazıma zaten yazılım atılmıştı garantide. Bunu da bootloaderı açmadan yapamazlar. Ben cihazın garantiden bootloader açık şekilde geldiğini benim açmadığımı söylesem. Çünkü bir yerde okudum garanti de yazılım atmak için kilidi açıyormuş. Sizce yerler mi. Ve ben ilk garantiye gönderdiğimde de bootloader kilidi açıktı ama yaptılar garanti dışı demediler.

Oyla:

uynsogl

Aktif Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Curtana
Konular
1
Peki hocam biraz sahtekarlık gibi olacak ama sanırım Garanti şirketlerinkinin yanında hiç kalır. Benim cihazıma zaten yazılım atılmıştı garantide. Bunu da bootloaderı açmadan yapamazlar. Ben cihazın garantiden bootloader açık şekilde geldiğini benim açmadığımı söylesem. Çünkü bir yerde okudum garanti de yazılım atmak için kilidi açıyormuş. Sizce yerler mi. Ve ben ilk garantiye gönderdiğimde de bootloader kilidi açıktı ama yaptılar garanti dışı demediler.

Midenizi bulandırmak istemem hocam sadece durumdan bahsetmek istedim. Her servisin tutumu ayrı benim garantiyle işim olmadı ben genelde hep yurtdışı cihaz alıyorum ama gönderirseniz sıkıntı olacağınıda sanmıyorum sadece bilmenizi istediğim için yazma gereği gördüm. Aslında bana kalırsa açık kaynak kodlu bir sistemin de cihaza yazılımsal olarak zarar verilmediği sürece bu tarz işlemlerde garanti dışı sayılmaması gerekiyor mantıken.

Oyla:
Üst Alt