Soru Eu beta hakkında ve genel sorular

ulaulas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulaş
Cihazım
Mi 6
Konular
3
Merhaba forumdaşlar fikrinize danışmak istiyorum.

Bir senedir Mi6 yı kullanmıyordum 2-3 gün önce tekrar kullanmaya başladım sıfırdan başlamışken temiz rom atayım diye düşünüp eu beta 20.6.18 i sıfırdan kurdum. Performans olarak eski aklımda kalan Mi6 nın resmen şimşek gibi olan parmak izi tanıması vs yakalayamadım. Ara ara bildirim çubuğunu çekerken donmalar kasmalar da görür oldum. Halbuki telefonda neredeyse sadece whatsapp ve magisk var. Bu arada dahili hafızayı bile sıfırlayarak kurmuştum.

Uzun süredir kullanmasam da hatırladığım kadarıyla miui9 eu beta lar vs. şuankine göre harikaydı ama insan bu miui12 arayüzünü gördükten sonra kesinlikle ona dönemiyor. Mi room diye bir şey gördüm eu betaya göre karşılaştırabilecek tecrübeli arkadaşlar var mı ?

Genel olarak tavsiyelere de açığım aosp da olabilir sizler ne rom kullanyorsunuz?

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Mi6 için çıkan bütün beta romları test etmiş bir kullanıcı olarak en stabil ve performanslı çalışan rom Eu beta diyebilirim. Fakat miui9 ve hatta miui 10 daki akıcılığı bulmanız mümkün değil. Çünkü Miui12 genel itibarı ile sorunlu. Kaldı ki şu an kullandığınız 20.6.18 en stabil çalışan sürüm. Onun haricinde 20.2.27 yi tavsiye edebilirim ama o da Miui11 bazlı.
Bir Miui sever olarak Aosp romlara sıcak bakmadığım için o konuda yorum yapamam.

ulaulas

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulaş
Cihazım
Mi 6
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben normalde Mi6 dan önce sürekli aosp tabanlı romlar kullanırdım ancak mi6 ya zamanında yüklediğim resurrectionremix di galiba bir aosp rom yüzünden çok büyük sıkıntı yaşamıştım. Telefonumu başkası aradığında bazen çalıyor bazen çalmıyordu işin garibi çalmadığında karşı tarafta çalıyormuş gibi ses geliyordu ama bana ne bir bildirim ne bir cevapsız hiç bir şey gelmiyordu. Bu durumu fark edene kadar çoğu insanla kavga edecek duruma geldim neredeyse :D

Fikrinize katılıyorum aosp romlara artık bende sıcak bakmıyorum, bu cihazlarda resmen sırıtıyorlar. Modem driver ıyla ilgili bir sıkıntı mıdır nedir yaşadığım şey gerçekten insanı deli eder. Yine de diğer arkadaşların da önerilerini bekliyorum özellikle miroom konusunda

Üst Alt