Yardım Etkin Cihaz Yok

gince

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
günay
Cihazım
mi 8
Konular
9
Arkadaşlar herkese merhaba. Tüm aramalarıma rağmen detaylı bir anlatım ve sonuca ulaşamadım.​

Sorunum şu:
Kimsenin başına gelmesini istemem ama diyelim ki telefon çalındı veya kayboldu. Bu durumda Google Play Telefonu bul özelliği ile telefonu uzaktan kilitleme silme gibi işlemler yapılabiliyordu. Ben telefonumu buluyorum ama sadece hesaptan çıkış işlemi yapılabiliyor. Aşağıdaki fotoğrafta da görüleceği üzere etkin cihaz yok diye yazıyor. Telefona uygulama yüklemede, iletişim kurma ve hesap ile ilgili ayarlarda bir sorun olmamasına rağmen neden böyle bir sorun var anlamadım. Bu daha önceki cihazlarımda sorun olmuyordu. Acaba Google ayar mı değiştirdi yoksa Xiaomi telefonlar bunu desteklemiyor mu?​
Son fotoğrafa bakarsanız cihaz yok diyor. Tüm ayarlarım tam olmasına rağmen nedense bu olayı anlamadım.​
yardımcı olabilecek veya eksik bir ayar var ise bilen var mıdır?​
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Hocam benim bildiğim Google aracılığıyla değil de Mi Cloud aracılığıyla yapılıyordu.
Ya da markalar farklı farklı işlem yapıyor.

Oyla:

gince

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
günay
Cihazım
mi 8
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başka bir arkadaşın iş yerindeki telefonda aynı ayarları yaptığımda aşapıdaki ekran bende çıkmıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20191128_094542.jpg
    IMG_20191128_094542.jpg
    6,7 MB · Görüntüleme: 16
Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
gince
Ama o samsung.
Siz Mi Cloud hesabına giriş yaparak araştırırsanız daha iyi olur.

Oyla:

gince

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
günay
Cihazım
mi 8
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gince
Ama o samsung.
Siz Mi Cloud hesabına giriş yaparak araştırırsanız daha iyi olur.
Bakayım hemen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mi cloud hesabından girince hem cihazı buldu hem de cihaz verilerini sil bölümü çıktı. sanırım google ile ilgili anlaşma ya da başka bir sorun var demekki.

Son düzenleme:
Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Bakayım hemen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mi cloud hesabından girince hem cihazı buldu hem de cihaz verilerini sil bölümü çıktı. sanırım google ile ilgili anlaşma ya da başka bir sorun var demekki.
Sorun yok.
Google ve üretici şirketler arasında belli konularda anlaşmalar oluyor.
Belli ki Xiaomi bu konuları kendisinin yapması konusunda anlaşmış.
Iphone benzeri..

Oyla:

telefonum çalındı

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yaşar
Cihazım
A2 LITE
Konular
1
Gasp edildim suçluyu bulmak istiyorum lütfen yardım edin xaiomi firması telefonu uzaktan açabiliyor mu yardımcı olun lütfen. sekiz saat önce kapattı telefonu veya interneti. Internet kapalı olsa bile telefon etkin olarak görünüyor mu google playde dener misiniz

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Gasp edildim suçluyu bulmak istiyorum lütfen yardım edin xaiomi firması telefonu uzaktan açabiliyor mu yardımcı olun lütfen. sekiz saat önce kapattı telefonu veya interneti. Internet kapalı olsa bile telefon etkin olarak görünüyor mu google playde dener misiniz
Geçmiş olsun. Uzun zamandır bakmadım ama eskiden hem Mi Cloud 'ta yani i.mi.com 'da hem de Google Play' de cihazlarıma ulaşıp yerini görme, ses çıkartma (sessize alınmış bile olsa maximum ses ile bağırıyordu), ekranına mesaj yollayıp cihazı kilitleme, içindekileri silme gibi işlemleri yapabiliyorduk. Bunun için Mi Cloud 'ta oturum açmanız ve cihazımı bul menüsünden telefonunuzu bulmanız ya da Google play' de oturum açıp, cihazınızı bularak menüden işlemleri yapmanız gerekmekte. Elbette tüm bunlar için telefonun iletişime açık olması, konum bilgisi için gps'in açık olması gerekmekte. Siz örneğin cihazı sil yaptıysanız, o anda işlemi yapmasa da bunlar açıldığı an işleminiz gerçekleşir. Değilse işiniz çok zor. Ancak Xiaomi'nin çalıntı modu diye bir olayı vardır. İnşallah telefonu alan şahıslar cihazı formatlar ya da rom atarlar. Bu durumda cihaz açıldığı an sizin Mi hesabınızın şifresini isteyecektir. Telefona ne yaparlarsa yapsınlar bu güvenliği geçmeleri mümkün değildir. Sadece yetkili hesap ile bu düzeltilebilir ki yetkili hesaba sahip kişiler de cihazın kendisine ait olduğu kanıtlanmadan işlem yapmazlar / yapmamaları gerekir.
Siz Mi hesap ID'nizi Xiaomi'ye ve bu yetkili hesaba sahip olduğunu öğrenebildiğiniz kişilere gönderin. Mesela @zenex hocama. Cihaz aktif edilmek istendiğinde sizin Mi ID'nizi yazacağı için cihaz bulunmuş olacaktır.

Aşağıdaki resimlerde menüleri görebilirsiniz.
Mi Cloud görünümü :

Google görünümü :

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt