Sohbet Eşyalara karşı sevdiklerimiz

RezzNar

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
8
Bir adam yeni aldığı arabasını parlatırken, 6 yaşındaki oğlu bir taş alır ve arabanın kaportasına çizgiler çizer. Adam öfkeyle çocuğun elini tutar ve defalarca vurur, elinde İngiliz anahtarı olduğunun farkında olmadan. Hastahaneye kaldırılan çocuk, çok fazla kırık nedeniyle tüm parmaklarını kaybeder. Çocuk babasını gördüğü zaman, acı dolu gözlerle, "Baba parmaklarım ne zaman büyüyecek" ? diye sorar. Adam çok incinir ve suskun kalır; arabasına geri döner ve onu defalarca tekmeler. Yaptıklarından harap olmuş bir halde arabanın önünde oturur ve çiziklere bakar. Çocuk "baba seni seviyorum" yazmıştır. Ertesi gün adam intihar eder.

Öfke ve sevginin sınırları yoktur;

Güzel, hoş ve sevgi dolu bir hayata sahip olmak için ikincisini seçin...

Eşyalar kullanmak içindir, insanlar ise sevilmek.

Ama bugünün dünyasında sorun şu ki, insanlar kullanılıyor ve eşyalar seviliyor.

İki gözünüz arasındaki ilişkiyi biliyormusunuz ?

Birlikte kırparlar, birlikte hareket ederler, birlikte ağlarlar, birlikte görür ve birlikte uyurlar.

Hiçbir zaman birbirlerini görmeseler de.

Arkadaşlıkta aynı şekilde olmalıdır, arkadaşlar olmadan hayat beyhudedir.

Dilinize dikkat edin, söz olurlar.

Sözlerinize dikkat edin, eylem olurlar.

Bir tanıdığımın paylaşmış olduğu yazı açıkçası çok hoşuma gitti. :)

Amazon42

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerim
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Öğrenci
Konular
27
Değer verilen şey eşya değil eşyaya verilen emektir bence hocam.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Bir adam yeni aldığı arabasını parlatırken, 6 yaşındaki oğlu bir taş alır ve arabanın kaportasına çizgiler çizer. Adam öfkeyle çocuğun elini tutar ve defalarca vurur, elinde İngiliz anahtarı olduğunun farkında olmadan. Hastahaneye kaldırılan çocuk, çok fazla kırık nedeniyle tüm parmaklarını kaybeder. Çocuk babasını gördüğü zaman, acı dolu gözlerle, "Baba parmaklarım ne zaman büyüyecek" ? diye sorar. Adam çok incinir ve suskun kalır; arabasına geri döner ve onu defalarca tekmeler. Yaptıklarından harap olmuş bir halde arabanın önünde oturur ve çiziklere bakar. Çocuk "baba seni seviyorum" yazmıştır. Ertesi gün adam intihar eder.

Öfke ve sevginin sınırları yoktur;

Güzel, hoş ve sevgi dolu bir hayata sahip olmak için ikincisini seçin...

Eşyalar kullanmak içindir, insanlar ise sevilmek.

Ama bugünün dünyasında sorun şu ki, insanlar kullanılıyor ve eşyalar seviliyor.

İki gözünüz arasındaki ilişkiyi biliyormusunuz ?

Birlikte kırparlar, birlikte hareket ederler, birlikte ağlarlar, birlikte görür ve birlikte uyurlar.

Hiçbir zaman birbirlerini görmeseler de.

Arkadaşlıkta aynı şekilde olmalıdır, arkadaşlar olmadan hayat beyhudedir.

Dilinize dikkat edin, söz olurlar.

Sözlerinize dikkat edin, eylem olurlar.

Bir tanıdığımın paylaşmış olduğu yazı açıkçası çok hoşuma gitti. :)
Bunu okumuştum.
Maalesef günümüzde eşyaya karşı ilgimiz kötü.

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Hikaye güzel ama yanlış sanrilar var. Parmak kesildiğinde bile alıp dikilebiliyor. Ne kadar kırılırsa kırılsın kimsenin eli ya da parmakları kesilmez. Bunun için türlü tedavi yolları var. Belki biraz duruma göre hassasiyet kaybı olur. O da fizik tedavi ve rehabilitasyon ile bi sure sonra iyileşir. Günümüzde bilim ve teknoloji bu kadar gelişmiş iken bunlar bir özürlülük değil sadece maddi engel. Bu olayın bir benzerinde de annesi yaramazlık yapan çocuğunun ellerini bagliyordu ve elleri kangren olduğu için çocuğun elleri kesiliyordu.
Bu hikayelerden çok var. Birilerine bir şeyi anlatabilmek için illaki dram olması mı gerekir. Kırmızı başlıklı kızın akillanmasi için kurdun yemesi gerekmez. Hansel ve greteli babalarınin sevmesi için çocukları ıssız bir ormanda bi cadının yemesi (denemesi) gerekirmi gercekten? Bu tarz hikaye anlayışlarını cidden sevmiyorum.
Korkutmadan ya da dramatize etmeden hikaye yazilabilmeli.

MamiMustiSaydam1903

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Mustafa
Cihazım
Poco F5 Pro, MI
Meslek
Grafiker
Konular
25
Ben pek önemsemem valla eşyayı. Dünya malı kalıcı değildir. Önemli olan ahiret gününe hazırlık

Üst Alt