Yardım Eski telefonun imeisini yeni alacağım telefona(Mİ 9T) klonlama

berkaykoklu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Y7 2018
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
8.0 EMUİ
Telefon Modeli
Huawei
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba tekrardan. Dün shiftdeletenet adlı youtube kanalının canlı yayınında klon imeili telefon alınır mı sorusuna bir cevap aldım yayıncılar tarafından cevap şu şekilde üstü kapalı bir şekilde verildi : "Eski telefonlarınızı atmayın kalsın hatıra olarak :) yurtdışından alacağınız yeni telefonla güzel bir bütün olur anilarınız depreşir :)" dediler dediklerini anladım sonunda 250tl gibi ücreti var dediler ve başka bir soruya geçtiler. Benim de aklıma 7sene kuralı takıldı sonuçta kösedeki telefonlar eski yani
2)bu soruya ayrı cevap verebilirseniz sevinirim benim kösede pasaport kayıtlı yurtdışından getirdiğim bir s3mini vardı sizce onun imeisini atsam sıkıntı çıkar mı yani pasaport kaydı yaptırmış gibi mi olurumyoksa klonlamış gibi mi?
Şimdiden teşeklürler :)

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Merhaba tekrardan. Dün shiftdeletenet adlı youtube kanalının canlı yayınında klon imeili telefon alınır mı sorusuna bir cevap aldım yayıncılar tarafından cevap şu şekilde üstü kapalı bir şekilde verildi : "Eski telefonlarınızı atmayın kalsın hatıra olarak :) yurtdışından alacağınız yeni telefonla güzel bir bütün olur anilarınız depreşir :)" dediler dediklerini anladım sonunda 250tl gibi ücreti var dediler ve başka bir soruya geçtiler. Benim de aklıma 7sene kuralı takıldı sonuçta kösedeki telefonlar eski yani
2)bu soruya ayrı cevap verebilirseniz sevinirim benim kösede pasaport kayıtlı yurtdışından getirdiğim bir s3mini vardı sizce onun imeisini atsam sıkıntı çıkar mı yani pasaport kaydı yaptırmış gibi mi olurumyoksa klonlamış gibi mi?
Şimdiden teşeklürler :)

Operatörler IMEI numarası ile cihaz bilgisini karşılaştırıp ( örneğin S3 mini imesi ama cihaz Xiaomi veya Huawei) böyle olanları kapatacak deniyor...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen bunları düşünme,cihazı al IMEI işlemi yapmadan yasal olarak uyarı gelene kadar kullan o zamana kadar zaten bu durum düzelir,bir çözüm üretirler...

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Eski imei'leri yeni telefonlara yükleyip çalıştırma işinde bir açık kapı bulunursa ne ala...

Ancak yasa çıktı ve yasada herşey oldukça sarih ifade edilmiş. Yani uygulamada yasadan taviz verileceğini sanmıyorum.

Zaten yasadan taviz verilirse, kopyalama - klonlama işinin önü alınamaz.

Bu takip işini operatörler yapacak. Operatörler tespiti otomatik yapan program hazırlatıyorlar. Bir kaç ay sonra telefonlara "kayıt dışı" uyarı mesajları gelirse şaşırmayın.

Oyla:
Üst Alt