Soru eski telefonu yaptırmak vs yeni telefon almak

illskylark

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
emrah
Cihazım
Mi 9, mi5s
Meslek
Ziraat mühendisi
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
eu rom stabil miui 11
Telefon Modeli
mi 5s
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar bu konuda ikilem yaşıyorum ve ne yapacağıma kendi başıma karar veremedim. Bu yüzden bu kararsızlıktan bu konuların içinde olan, yani sizlerden fikir alışverişi yaparaktan çıkmam gerekiyor.

Elimde Xiaomi Mi 5s 4/128gb telefonum var 3 yıldır birlikteyiz ufak sorunlar yaşasakta memnundum.
1) Ekranım kırıldı ama dokunmatiği çalışıyor işleri halledebiliyorum. ghost screen ağır bir şekilde başladı 1 aydır renkler ayırt edilemiyor hafif karanlık resimlerde ve videolarda kim kimdir seçilemiyor....ekran değişimi şart !....( burada da ikilem yaşıyorum: 1. parmak izi çalışan ekran 400tl civarı, 2. parmak izi çalışmayan ekran 200tl civarında).
2) doğal olarak batarya ömrümde baya azaldı telefonumu ilk aldığım sene çok yordum hem sürekli rom değiştir hemde şarjda iken oyun oynama vs gibi. pil de değiştirmek gerekiyor hazır değişmişken oda 125tl civarında tutuacak....
bu telefon hem batarya olarak hemde ekran olarak bitik halde diye iphone 6 kullanıyordum arkadaşın. ama miui özlüyorum dün elime aldım çok büyük kolaylık herşey elimin altında alt tarafı fener açmak bile çok pratik sosyal medya uygulamaları vs tık hızında açılıyor elimdeki eski iphona göre çok daha hızlı.
Bu yüzden mi5s telefonumu 500+ tl verip yaptırmak mı... yoksa yeni bir telefon almak mı?
(biraz uzun oldu kusuruma bakmayın)

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Yeni telefon da hangi telefon?
Ayrıca taktıracağınız parçalar orijinal mi? Garantili mi?

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
En iyisi bence yeni telefon almak çünki kendi başımdan geçti ekran batarya kasa değiştirdim orjinal ürünler ama yinede telefon eskisi gibi değil En iyisi yenisini almak

Oyla:

illskylark

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
emrah
Cihazım
Mi 9, mi5s
Meslek
Ziraat mühendisi
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni telefon da hangi telefon?
Ayrıca taktıracağınız parçalar orijinal mi? Garantili mi?
ekran garantili 1 ay garantili olarak takılacak telefon ile görüşmemde o şekilde söylediler... xiaomi yedek parça üretimi yapmıyor diye biliyorum o yüzden orjinal olma ihtimalini elemek durumunda kalıyorum...
batarya konusuna gelince orjinal diye çakma alacağıma anlamam mümkün değil çünkü.. deji batarya alıp iyi bir muadil diye yazılmış hep forumlarda onu taktırmak...
yeni telefon denilince de eşime mi9 aldık efsane bir telefon olmuş gerçekten çok iyi.. bende telefon konusunda şu şekilde bir öneri beklerim: ''mi 5s artık zamanı doldu yeni bir telefon bakmanı tavsiye ederim artık miui bile güncellemeyi kesti mesela 2. el mi8 vs. vs.'' gibi yada ''mi5si yaptır xxx servis çok iyi bu konuda seni 2 sene daha götürürvs.vs.'' gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En iyisi bence yeni telefon almak çünki kendi başımdan geçti ekran batarya kasa değiştirdim orjinal ürünler ama yinede telefon eskisi gibi değil En iyisi yenisini almak
bende bu yüzden korkuyorum. daha önce iphone 5 vardı alt tarafı bir ekran değiştirttim. telefondan buz gibi soğudum sürekli ekranda tıklama dokunmatik geç algılama problemleri hopörlör arızası ve telefon ile konusurken yakınlık sensörü çalışmama problemi ile karşılaşınca telefondan soğuyup 200 liraya satıp o zamanlar 1500 liraya bu telefonumu almıştım.

Son düzenleme:
Oyla:

jokerinabisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
recep
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
37
Hocam bende de 4+128 var ve biliyorsun ki bunlarda sp821 var benimki 4 yıl olacak sadece şarjı daha az gidiyor ama yinede bir gün rahat çıkarıyor
Şimdi soruyorum sana 2.15 -4 çekirdekli bu rem ve hafızaya sahip 821 işlemcili yeni telefon sana kaça gelir ? Çıkan farka göre bence hareket et
Ben yakında yeni bir batarya ile birkaç sene daha devam edip akabinde bir altın vuruş daha yaparak değişmeyi düşünüyorum
MIUI candır Mi canan Mix krallll
Selametle hocam

Oyla:

mzo69

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mzo
Cihazım
mi 9T
Konular
7
Dostum, bu iş imkan meselesi. İmkanın varsa seni en az üç sene götürebilecek yeni bir telefon al. Kendi tecrübemle söylüyorum, tamir gören makine illaki performans kaybı yaşatıyor. Bir de insan değişiklik istiyor.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
O halde yeni bir cihaz önereceğim. Merdanstbdw hocamın da dediği gibi, eskisi gibi olmayacaktır. Ayrıca parçaların orijinallik konusu da tartışılır.

Oyla:
Üst Alt