Yardım Eski bilgisayar köyde kullanmak için

oguz204

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuz
Cihazım
Note 9
Konular
11
Evin bodrum katında kasa var evde tv olarak kullandığım monitör ben yılın belli zamanları köye zeytin hasadı gibi kendi tarlamız 15 ila 20 gün gidip kalıyorum kasada e7400 işlemci 250 HDD 4gb ram ati hd4650 ekran kartı var bu cihaz haliyle bir tuğladan farksız günümüzde; buna win10 veya win 11 kurulur mu native olarak desteklemiyor köyde wifi var Linux önerilere açığım amaç video izlemek vlc ile ufak tefek internette takılmak belki nostajik Max Payne 2 ve vice city'le çocukluğumun oyunlarını kurabilirim?

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
207
Oyun oynamak isterseniz win 10 kurulur o makineye. Bütün görselleri kısarsınız çalışır. Sadece webde gezinip film video izlemek isterseniz pardus indirip kurun. Hafif ve stabildir.

oguz204

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuz
Cihazım
Note 9
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyun oynamak isterseniz win 10 kurulur o makineye. Bütün görselleri kısarsınız çalışır. Sadece webde gezinip film video izlemek isterseniz pardus indirip kurun. Hafif ve stabildir.
Cihazda Xp Professional x64 edition varmış Rufusla mbr olarak win10 yazdırıyorum şimdi teşekkürler deneyeceğim👍
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Başarılı yaşanan sorunlar ; Bios pili bitmiş değişti dvi to vga dönüştürücü reset attırıyor; kartta dvı monitör vga araya dönüştürücü koyunca sistem reset atıyor hdmi bağlantı ile tv ye bağladım açıldı köyde de lg 42la 640 s zd televizyon vardı hdmi dan ona takarım lag yapabilir oyun konusunu boşverdim ☺ ben win10 açmaz sanmıştım boşta 900 mb ram yiyor 3.1 gb boş ram var tabi kendimce msconfigle bazı işlev hizmetleri deaktiv ettim bir nevi tv box işlevi verecek artık

SelimAK

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim AK
Cihazım
Aristotle/Vili
Meslek
Paramedik
Konular
40
Evin bodrum katında kasa var evde tv olarak kullandığım monitör ben yılın belli zamanları köye zeytin hasadı gibi kendi tarlamız 15 ila 20 gün gidip kalıyorum kasada e7400 işlemci 250 HDD 4gb ram ati hd4650 ekran kartı var bu cihaz haliyle bir tuğladan farksız günümüzde; buna win10 veya win 11 kurulur mu native olarak desteklemiyor köyde wifi var Linux önerilere açığım amaç video izlemek vlc ile ufak tefek internette takılmak belki nostajik Max Payne 2 ve vice city'le çocukluğumun oyunlarını kurabilirim?
Hocam Windows 11 kurmanı önermem. Kurar mısın kurarsın, Rufus'ta bunun için sana yardımcı olur. Yerinde olsam, hani modlu Windows'lara takıntın yoksa Windows 7 Performence Edition tarzı bir sistem kur. Hem gereksiz Windows uygulamalarından kurtulursun, hem de daha stabil çalışır.

Üst Alt