Çözüldü Encrypted Data Sorunu [Kesin Çözüm]

tıslayankedi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MIUI Destek
Cihazım
POCO X3 PRO
Meslek
ROM Geliştiricisi
Konular
36
Arkadaşlar selam,

Cihazım x3 pro (vayu) 6/128 TR modeli.
Ayarlar>Şifreler ve Güvenlik>Gizlilik> Şifreleme ve kimlik bilgileri bölümüne girdiğimde cihazım Şifreli(Encrpyted) gözükmekte.

Gelelim asıl sorunuma;

Cihazıma şuan için sadece Pulse extended 15.07 update' ini ve ENCRYPTED olan romları yükleyebiliyorum. Bunun haricinde rom yüklenmiyor.
Nasıl ? derseniz de şu şekilde, Örneğin; Covenant / MiuiGo Plus, vb. diğer romlar iki farklı sürüm olarak (Encrypted/Decrypted) olarak üretiliyor.
Cihazıma rom yüklerken Twrp de şu hataları almaktayım;

Failed to mount System_root(İnvalid arguments) yada Failed to mount data, bazen de failed to mount /odm gibi hatalar veriyor ve rom yükleyemiyorum.

Araştırmalarım sonucu cihazım şifreli olduğu için data mount olmuyormuş.

TWRP/Orangefox ikisinin de farklı farklı sürümlerinde denemeler yaptım ama nafile.
Data encryption / DFE gibi zip leri denedim yine de sonuç 0.
Yabancı forumlardaki EXT4'e çek format data yap gibi çözümleri de denedim olmadı.
Bu sorunu çözebilen oldu mu aranızda ?

rotindaaa21

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi Not 11Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Aynı sorunu bende yaşıyorum malesef
OrageFox deneysel sürümü (beta) twrpleri denediniz mi hiç hocam

tıslayankedi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MIUI Destek
Cihazım
POCO X3 PRO
Meslek
ROM Geliştiricisi
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam Orangefox 11.2 / 11.4
Twrp 3.5/ 3.6.0/ 3.6.1/ 3.6.2 sürümlerini denedim.
Fastboot üzerinden sorunsuz xiaomi.eu / stock rom yükleniyor ama gel gelelim recovery üzerinden prolem yaşıyorum. Her türlü DFE, Disable encrypt dosyalarını flashlayıp denedim. Redmi serisine ait olanları bile denedim bana mısın demedi açıkcası. Decrypt romu bir şekilde zorlayarak kursam dahi POCO yazısında sabit şekilde kalıyor cihaz. Mecbur Encrypted rom yüklemek zorunda kalıyorum. Bu sebeptendir ki, x3 pro için hazırladığım kendi yapmış olduğum romu bile cihazıma kurup test edemiyorum. 3 farklı rom hazırlamıştım haliyle deneyemediğim için insanlara paylaşıma da açamadım romlarımı...

rotindaaa21

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi Not 11Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Bende şuan için otg kablosu bağlayıp aosp rom güncelliyorum umarım çözüm bulunur

tıslayankedi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MIUI Destek
Cihazım
POCO X3 PRO
Meslek
ROM Geliştiricisi
Konular
36
Bende şuan için otg kablosu bağlayıp aosp rom güncelliyorum umarım çözüm bulunur
Bende SD Kart üzerinden geçici olarak MIUI GO Plus Encrypted yükledim hiç te memnun değilim aslında romdan. Kolay kolay çözüleceğini de sanmıyorum açıkcası.

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
60
orangefox versiyonunu denediniz mi? Bu sürüm çıkmadan önce benim de orangefox dosyaları görmüyordu. Bu versiyonunu sd karta atıp flashladım. Daha sonra sorunum çözüldü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

orangefox versiyonunu denediniz mi? Bu sürüm çıkmadan önce benim de orangefox dosyaları görmüyordu. Bu versiyonunu sd karta atıp flashladım. Daha sonra sorunum çözüldü.
dediğim versiyonla eğer dosyaları görebilirseniz decrypted romu yükleyip telefonun şifreli ya da şifresiz olarak göründüğünü kontrol edebilirsiniz

tıslayankedi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MIUI Destek
Cihazım
POCO X3 PRO
Meslek
ROM Geliştiricisi
Konular
36
rotindaaa21 hocam, an itibariyle EliteRom' un üreticisi Hasan Mirza' nın tarifiyle sorunu çözdüm. Decrypted Covenant yüklemeyi başardım. cihaz da açıldı

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-07-18-20-45-23-496_com.android.settings.png
    Screenshot_2022-07-18-20-45-23-496_com.android.settings.png
    130,2 KB · Görüntüleme: 23

Toorop

Premium Üye
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Vayu için twrp geliştiricisinin kendisi tarafından hazırlanan resmi olmayan Android 12 destekli twrp mevcut şuan, . Xda'da twrp konusunda da kendisi paylaştı bu linki. A12 desteği sadece twrpnin datayı görebilmesini sağlıyor, önceki sürümlerle de rom yüklemesini yapabilirsiniz fakat yanlış bir adımda dosyaları kurtarma şansınız yok, bu sürümle twrpde pc veya sdcard ile dosyaları kurtarabilirsiniz cihaz açılmasa da.

Kurulum için siz zaten yapmışsınız fakat bir arkadaş daha sormuş, romu yükledikten sonra DFE flashlayıp format data yapmanız gerekiyor daha sonra reboot direk, system klasörüne de erişim istiyorsanız da modlu systemrw scripti var Android 12 ile uyumlu, paylaşabilirim isterseniz. Vayu için dün bu adımlarla Eu 13.0.5.0 güncellemesini kurdum baştan ve sorun yok şu an. kihonataDFE kullandım ben, dynDFE de işe yaradığını söyleyenler var fakat dynDFE miuiden aospa geçişlerde diye yazıyor telegram grubunda.

Covenant performans açısından iyi denilse de ben Eu ile arasında fark göremedim ve şarj daha az gittiği için geri Euya döndüm birkaç gün önce güncelleme gelince. 8/256 sürümünü kullanıyorum belki ondan oyunlar için yeterli geliyordur bana

tıslayankedi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MIUI Destek
Cihazım
POCO X3 PRO
Meslek
ROM Geliştiricisi
Konular
36
Çözümü de açıklayıp konuyu kilitliyorum;

Stock Global romdaki Persist.img' i recovery üzerinden cihaza flashlıyoruz. Ardından, dilediğimiz decryption romu yükleyip her zamanki gibi Wipe cache/dalvik + format data yapıp cihazı açıyoruz.

Üst Alt