Yardım Ekran ve çerçeve tamirini nerede yaptırmalıyım?

ibrahimzclk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
redmi note 4
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 12.5
Telefon Modeli
M2101K7AG Redmi note 10
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar;

Elimde Redmi note 10 serisi bir cihaz var ancak ekranı düştüğü için kırıldı ve hiç görüntü vermemekte. Bunun yanında ekran çerçevesi de düşüşte zarar görmüş durumda. Bu cihazı yakın zamanda tamir ettirmek istiyorum ancak bir sorun ile karşı karşıyayım. Daha önce sahip olduğum Redmi Note 4 Global (4X) cihazımda tamir ettirdiğim yerlerde faydadan çok zarar gördüm ayrıca sürekli yan sanayi ekranlar kullanıldı. Elimdeki Cihazın ekranı amoled ve orijinal bir ekran ile değişmesini veya gerçek amoled bir ekran kullanılmasını istiyorum.

Asıl sorum şu ki:

Ben tamiri nerede yaptırmalıyım ve bana kaç liraya mal olacaktır.

Tamir için Gaziantepte mi tabelalı bir mağaza var orayı mı tercih etmeliyim? ( Tabelada Preferred Partner yazıyor ve tamir yapıyorlar)

Veya Yakın zamanda Ankaraya gideceğim için oradaki genpa veya evofone yetkili servislerinde mi yaptırmalıyım?

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Saygılarımla...

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Hocam hiçbir tamirci orjinal ekran takamaz ikinci el ekran takmadikca buna dikkat edin bence revize/ikinci el ekran tercih edin telefoncuya bunu deyin olmazsa yan sanayi ekranlar berbat ve pahalı...

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Hocam hiçbir tamirci orjinal ekran takamaz ikinci el ekran takmadikca buna dikkat edin bence revize/ikinci el ekran tercih edin telefoncuya bunu deyin olmazsa yan sanayi ekranlar berbat ve pahalı...
Hocam Amoled ekranın çakması var mı ki? IPS neyse çakması var da Amoled ekranın çakmasını takmazlar diye düşünüyorum. Şöyle olur anca. Amoled yerine IPS takarlar. Onu da anlamayan bilemez zaten. Parası neyse verip güvenilir bir yerde yaptırması daha mantıklı olacaktır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ibrahimzclk Az önce GSM İletişim'e baktım. Sizin cihazın ekranı için 1300 TL fiyat biçilmiş. Bütçenize göre artık uyar mı uymaz mı karar verip ona göre taktırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Oyla:

burucu08

Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Hocam Amoled ekranın çakması var mı ki? IPS neyse çakması var da Amoled ekranın çakmasını takmazlar diye düşünüyorum. Şöyle olur anca. Amoled yerine IPS takarlar. Onu da anlamayan bilemez zaten. Parası neyse verip güvenilir bir yerde yaptırması daha mantıklı olacaktır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ibrahimzclk Az önce GSM İletişim'e baktım. Sizin cihazın ekranı için 1300 TL fiyat biçilmiş. Bütçenize göre artık uyar mı uymaz mı karar verip ona göre taktırabilirsiniz.
Hocam GSM iletisiminde orjinal ekran bulabileceğini düşünmüyorum tabi iyi araştırmak lazım mesela fpp servisleri telefonları sıfır olarak alıyor mesela senin ekranın kırık sıfır telefonun ekranını sokup takıyor ama sadece iPhone de var bu malesef bide amoled ekran çakma olarak var çakma ekranların kaliteye göre var iyi para verirseniz orjinale yakın bir ekran olur ama dediğim gibi garanti servislerinde çakma veya yan sanayi ürün takcaklarini düşünmüyorum bunlar büyük firmalar en küçük hatalarında milyar dolarlık zarara girebilirler dava vb vb

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Hocam GSM iletisiminde orjinal ekran bulabileceğini düşünmüyorum tabi iyi araştırmak lazım mesela fpp servisleri telefonları sıfır olarak alıyor mesela senin ekranın kırık sıfır telefonun ekranını sokup takıyor ama sadece iPhone de var bu malesef bide amoled ekran çakma olarak var çakma ekranların kaliteye göre var iyi para verirseniz orjinale yakın bir ekran olur ama dediğim gibi garanti servislerinde çakma veya yan sanayi ürün takcaklarini düşünmüyorum bunlar büyük firmalar en küçük hatalarında milyar dolarlık zarara girebilirler dava vb vb
Yani hocam 1300 TL bir ekran için ya da Redmi Note 10 Pro için 2300-2500 TL ekran değişim fiyatları az değil. Bu kadar para verip çakma ekran takacaklarını düşünmüyorum GSM İletişimin. Bunu da ancak daha önceden aynı cihazı kullanıp orada ekran değişimi yaptırmış birine sormak lazım. GSM İletişimi savunmuyorum bu arada. Uzun zamandır sürekli duyduğum, gördüğüm bir teknik servis. Bu yüzden söyledim aslında. Orjinalini takacaklarını düşünüyorum en azından bu fiyatlara. Ucuz olsa derdim orjinal değil muhtemelen ya da direk yan sanayidir.

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Bu arada GSM'nin Redmi Note 10 Pro ekran değişim videosuna baktım burucu08 hocam. Kırmızı ile işaretlediğim yerde bi logo var. Kırık ekranı sökerken farkettim. Taktığı yeni ekranda da aynı logo ve yazılar vardı. Burdan yola çıkarak orjinal olduğunu düşündüm aslında ekranın. Belki de o logo bir anlam ifade etmiyordur ama yine de belirtmek istedim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

burucu08

Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Bu arada GSM'nin Redmi Note 10 Pro ekran değişim videosuna baktım burucu08 hocam. Kırmızı ile işaretlediğim yerde bi logo var. Kırık ekranı sökerken farkettim. Taktığı yeni ekranda da aynı logo ve yazılar vardı. Burdan yola çıkarak orjinal olduğunu düşündüm aslında ekranın. Belki de o logo bir anlam ifade etmiyordur ama yine de belirtmek istedim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
GSM iletişim guvenilir bı firma ama ben fiyat politikası yüzünden sevmiyorum boş fiyat çekiyorlar 200tl lik malzemeyi 1400tl ye takmak gibi 😁 yani yaptıranda üzülmez bence sadece fiyatları abartiyorlar

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
GSM iletişim guvenilir bı firma ama ben fiyat politikası yüzünden sevmiyorum boş fiyat çekiyorlar 200tl lik malzemeyi 1400tl ye takmak gibi 😁 yani yaptıranda üzülmez bence sadece fiyatları abartiyorlar
El emeği adı altında sanırım bunu çoğu kişi yapıyor hocam. Olmaması gereken bir şey gerçekten.

Oyla:

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
Gsmiletişim revize yada çıkma orjinal ekran takıyor fiyatlar biraz tuzlu ama güvenilir bir firma.

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Gsmiletişim revize yada çıkma orjinal ekran takıyor fiyatlar biraz tuzlu ama güvenilir bir firma.
Ben de az önce biraz araştırayım dedim. Kullanıcı yorumlarına falan baktım. 2-3 sene öncesinden kötü tecrübeler yaşayan insanları gördüm. Sonra buna cevaben birinin ekiplerini komple değiştirdiklerini gördüm. Batarya değişimi için yolladım hoparlörüm, parmak izim bozuldu diyenleri gördüm ama 2022 yılına ait pek bir şikayet görmedim. Bi kafam karıştı yani. İyi mi kötü mü ben de şu an pek emin olamadım.

Oyla:
Üst Alt