Soru Ekran Süresi ve Pil Tüketimi

Red Baron

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Mi6
Konular
5
Merhabalar,

Daha önce telefonum pat diye kendi kendine kapanınca servise yollamıştım, geri aldıktan sonra batarya göstergesinin doğru çalışmaması ve kendi kendine şarjın bitmesi problemiyle karşılaştım. (Servisten önce hiç böyle bir problemim yoktu, hatta 7 saati çok rahat görüyordum.) Yaklaşık bir ay kadar mecburen o şekilds kullandım telefonu, müsait bir aralık bulunca da tekrar servise yolladım. Cihaz tekrar geldiğinde rezalet bir haldeydi, sim slotu açılmıyor, ekranında beyaz nokta vardı, kamerası bulanık çekiyordu ve batarya problemi iyice kötü olmuştu. 25 dk içinde beklemedeyken %85'ten 0'a düşüp kapandı, düşünün yani. Hal böyle olunca küplere bindim ben de, yine servise verdim. En son 2 Haziran da teslim aldım.

Şimdi soruya gelelim. Son bir haftalık ekran süresi ortalamam 5 saat civarı. WhatsApp, YouTube, Translate, Chrome Twitter ve Spotify'ı aktif olarak kullanıyorum. Ekran açık kalmasa Spotify genelde arkaplanda çalışıyor, güç tasarrufu falan da açmıyorum. Benim merak ettiğim konu bahsettiğim şekilde 5 saat ekran süresi almak normal midir, yoksa pilde bir sıkıntı mı var?

Ayrıca batarya yüzdesi hala yanlış çalışıyor, şöyle ki: telefonu şarjdan çekiyorum, %97 ye kadar normal geliyor ama ondan sonra normalden hızlı düşüyor. Aralarda belli bir yüzdede daha fazla duruyor. Bu sorunu nasıl ortadan kaldırırım?

Artık servise yollayıp her seferinde en az 2 hafta telefonsuz kalıp hala onarılmamış cihazı teslim almak istemiyorum, kendim halletmeye bakacağım.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Red Baron

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Mi6
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu arada servis EVO BT. Siz siz olun bu servise bulaşmayın, telefon sadece bir kes Oreo update'inden kaynaklandığını düşündüğüm bir nedenden ötürü kapandı. Onun dışındaki tüm sorunlar EVO'nun halt yemesi. Sağlamdı bu telefon.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

TheRosguest

Uzman Üye
Kıdemli Üye
Emekli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eymen
Cihazım
Mi max2
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Pil için cihaz rootlu ise batarya kalibrasyonu yapabilirsiniz, geçmiş olsun ne diyelim, ithalatçı garantili olan cihazlara sanki hiç garantisi yokmuş gibi davranıyorum ben...

Oyla:

Fataldose

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ergin
Cihazım
Mi 10T Pro
Meslek
Mobile Software
Konular
0
Manuel batarya kalibrasyonu deneyin.

Tamamen doldurup şarj bitene kadar normal kullanın.

Kapalı haldeyken şarja takın %100 olsun telefonu açın sonra şarjdan çekin.

Bir iki defa bunu tekrarlayın işinize yarar umarım. Ben çoğu batarya sorunumu böyle hallettim farklı cihazlarda.

Basit görünebilir ama inanın işe yaradı bende her zaman.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlarımızın yazdıklarına ek olarak bataryayı kesinlikle kendiniz değiştirmeyin. Eğer cihazı kendiniz açarsanız garanti dışı olur. Oysa bir defa daha servise gitmesi halinde iade alma hakkınız bulunuyor bu hakkı kaybetmeyin.

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
5 saat ekran süresi normal. Ortam ve cihaz sıcaklığı da pil performansını etkiler..

Oyla:

Yusuf1233

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
Redmi k20 Pro
Meslek
Bankacı
Konular
8
Arkadaşlarımızın yazdıklarına ek olarak bataryayı kesinlikle kendiniz değiştirmeyin. Eğer cihazı kendiniz açarsanız garanti dışı olur. Oysa bir defa daha servise gitmesi halinde iade alma hakkınız bulunuyor bu hakkı kaybetmeyin.
Hocam yanlış biliyorsam düzeltin beni bildiğim kadarıyla para iadesi almak için 4 defa aynı sorundan cihazın gidip parça değişmesi lazımmış doğru mu bilmiyorum

Oyla:
Üst Alt