İpucu Ekran süresi nedir ? Ne amaçla kullanılır ? Nasıl bakılır ?

Ottoman53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi Mi 8SE
Konular
6
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Öncelikle merhaba dostlar ekran süresini sürekli duyupta ne işe yardığını bilmeyen arkadaşlar için bir konu açayım dedim :)

Telefonuyla çok içli dışlı olanlar ekran süresi denildiğinde ne olduğunu anlayacaklardır. Ekran süresi telefonunuzun ne kadar aktif kullandığınızı ve buna binaen şarjınızın ne durumda olduğunu anlamanızı sağlar. Telefon kullanıcıları bunu telefonun pil performansına kendilerince yorum yapmak için kullanır.

MIUI 10-11 Ekran süresini görmek için;

• Ayarlara gidin.
  • Ayarlarda pil satırını seçin.
  • Pil kullanımından ya uygulamalar kısmında
  • Ya da donanım – uygulamalar kısmında ekranın cihazınızdan ne kadar pil kullandığını görebilirsiniz.
MIUI 12 Ekran süresini görmek için ise ;
  • Ayarlara gidin.
  • Ekran süresi satırını seçin ve ne kadar pil kullandığını görebilirsiniz.
AOSP (11) Romlarda Ekran süresini görmek için ise ;
  • Ayarlara gidin.
  • Pil satırını seçin ve ne kadar pil kullandığını görebilirsiniz.

Peki bu verilerle pilin, yazılımın ya da telefonun durumuna nasıl yorum yaparsınız?

Burada ekran kullanım süresi yani açık kalma süresine bakılır. Ekran açık kalma süresi ne kadar fazlaysa pil performansınız o kadar yüksektir. Yani telefonunuzu çok uzun süre kullanabilmişsiniz manasına gelir. Elbette ekranın neden açık olduğu da önemli. Sadece ekran ışığının yanması da ekran açık süreye etki eder oyun oynarken de bu süreye etki eder. Oyun oynarken telefonunuzun şarjı daha hızlı düşer. Sadece ekran açıkken daha yavaş düşer. Ayrıca ekran süremiz kullandığımız Romla alakalı olarak da değişkenlik gösterir. Stock romlar ve unofficial romlar arasında ekran süremizin değişmesi geliştiricilerin yapmış olduğu donanım yazılımları ile doğru orantılıdır :)

Ben Mi 8SE cihazıma Android 11 romu kullanıyorum ve sizler için orjinal MIUI 12 ve kullamış olduğum romun bir ekran sürelerinin resmini bıraktım.

Umarım sevmişsinizdir. Eklemek istediğiniz yada düzeltmek istediğiniz birşey olursa yorumlarda görüşmek üzere :)

İyi forumlar :)

keltos123

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ismail
Cihazım
mi 8
Konular
11
Hocam bende 12.5.2 eu rom kullanıyorum bu Roma geçeli 2 gün oldu ve durum bu size zahmet yorumlar mısınız ? Cihazım Mi 8

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-02-10-23-33-37-652_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-02-10-23-33-37-652_com.miui.securitycenter.jpg
    237,3 KB · Görüntüleme: 9
Üst Alt