Maalesef o hatayı ben de diğer telefonda yaptım ve sonrada unutmuşum koruyucu olmadığını geçenlerde ekrandaki çatlak yüzünden koruyucuyu bir değiştireyim dedim temiz olsun. Meğer çatlayan şey dokunmatiğin kendisiymiş koruyucu yokmuş zaten. Gıcır gıcır duran 2.5 yıllık telefon ekran yüzünden hurdaya çıktı halen çalışıyor dokunmatik ama büyük bir çatlak var zamanla dokunmatiği kesecektir
Şimdi bu yeni mi9 da da koruyucu taktığım günün ertesi tel arka cebimdeyken unutup bir yere yaslandım saniye farkla farkettim telefonun taşa geldiğini ama iş işten geçmişti ve koruma çatladı. Yani o koruma kargoda bir gün gecikse ve ben o gün o korumayı takmamış olsam gıcır gıcır mi9 un ekranını elime alacaktım. zaten o günden sonra kapaklı bir kılıf sipariş geçtim eski tip cüzdan gibi.
Tavsiyem sizde tekrar takın. Eğer elinizdeki rahatsız ediyorsa daha kalitelisini alın ama yinede takın. Şahsen ben 100 euro ekran parası vermektense 2 euroluk koruma camını tercih ediyorum. Bu arada camları nillkin den alıyorum bazen 1 milimetre hata payı olabiliyor ama genelde tam uyumlu rahatsız etmeyen camlar gönderiyorlar.
Korumasız ekranınız kolay kolay çizilmez Gorilla camlar çizilmeye karşı çok dayanıklılar ama çok sert olmaları nedeni ile içlerinde stres barındırıyorlar ve en ufak bir darbede bu sitres nedeni ile çatlıyorlar.
Biraz paronayaklık ama eşşeği sağlama almak lazım, testi kırıldıktan sonra anlamı kalmıyor. Telefonu tamir ettirmek neredeyse yenisini almaktan daha sıkıntılı bir durum.
resimdeki kılıfları kullanıyorum ayrıca, mor ve silikon siyah kılıflar telefonla geldi, mor kılıfı fotoğraf, video çekeceğim zamanlar kullanıyorum arkasında elinin gireceği bir kemer var tutmasan bile elinden düşmüyor telefon. Silikon olanı evde kullanıyorum ince ve elden kaymıyor. Kapaklı olanı da dışarıya ve işe giderken takıyorum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.