Soru Ekran kapanınca 4G den 2g ye geçiş

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
S.a Arkadaşlar pil tasarrufu açısından telefonun ekranı kapatınca 4G LTE den 2G ye geçiş yapılabilir mi? Bunun için kullanabileceğim modül veya program var mıdır?

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eray0687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eray
Cihazım
REDMİ NOTE 3
Meslek
boş gezenin boş kalfası
Konular
21
Miuipro rom da benzer özellikler var. Akıllı ağ seçeneği belki işini görür.
S.a Arkadaşlar pil tasarrufu açısından telefonun ekranı kapatınca 4G LTE den 2G ye geçiş yapılabilir mi? Bunun için kullanabileceğim modül veya program var mıdır?

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Miuipro rom da benzer özellikler var. Akıllı ağ seçeneği belki işini görür.

Hocam yardımınız için teşekkürler. Masik Rom kullanıyorum. Ben de de var bu ayarlar ama malesef ingilizce. Bunun altında bir menü daha var onun ekran görüntüsünü de atabilir misiniz rica etsem

Oyla:

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
Telefonun kilidini kısa denebilecek aralıklarla açıyorsanız, tasarruf etmek yerine daha fazla şarj sorunu yaşamanız muhtemel.

Oyla:

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Evet hocam biliyorum ama benim istediğim böyle el ile değiştirdiğimiz gibi şebekeyi komple kapatıp geri açmak gibi değil. Hani bağlantı zayıflar veya kapalı bir yere geçince LTE den 3G ye veya E ye geçiyor ya öyle yumuşak bir geçiş yapılabilir mi acaba diye düşünüyorum

Oyla:

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
Evet hocam biliyorum ama benim istediğim böyle el ile değiştirdiğimiz gibi şebekeyi komple kapatıp geri açmak gibi değil. Hani bağlantı zayıflar veya kapalı bir yere geçince LTE den 3G ye veya E ye geçiyor ya öyle yumuşak bir geçiş yapılabilir mi acaba diye düşünüyorum
Bu bahsettiğiniz durumda pil daha fazla harcanıyor. Yumuşak geçiş diye bir şey olmuyor çünkü. Hattınız 4g destekli ve 4g açık şekilde ayarlıysa 3.5g ve altına düştüğü an şebeke 4g bağlantısı için sürekli sinyal aramaya başlıyor. Ancak elle "sadece 2g" seçeneğini seçtiğinizde bu aramayı sonlandırıyor (sadece 2g çeken bir yer için).

Sizin aradığınız şeyin işe yaraması için telefonun kilidini kapattığınızda en az bir saat açmamanız lazım ki sürekli şebeke değişimi için ekstra pil tüketmesin telefon. Öyle on, on beş dakikada bir kilidi açarsanız sürekli şebeke değişeceği için daha fazla pil tüketir.
Diyelim ki yine de siz böyle yapacaksınız yukarıda bahsedilen akıllı ağ ayarlarında öyle bir seçenek ne yazık ki yok, bunu da belirteyim. Uygulaması ya da modu var mı bilemiyorum, bilen varsa yardımcı olur sanırım.

Oyla:

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Bu bahsettiğiniz durumda pil daha fazla harcanıyor. Yumuşak geçiş diye bir şey olmuyor çünkü. Hattınız 4g destekli ve 4g açık şekilde ayarlıysa 3.5g ve altına düştüğü an şebeke 4g bağlantısı için sürekli sinyal aramaya başlıyor. Ancak elle "sadece 2g" seçeneğini seçtiğinizde bu aramayı sonlandırıyor (sadece 2g çeken bir yer için).

Sizin aradığınız şeyin işe yaraması için telefonun kilidini kapattığınızda en az bir saat açmamanız lazım ki sürekli şebeke değişimi için ekstra pil tüketmesin telefon. Öyle on, on beş dakikada bir kilidi açarsanız sürekli şebeke değişeceği için daha fazla pil tüketir.
Diyelim ki yine de siz böyle yapacaksınız yukarıda bahsedilen akıllı ağ ayarlarında öyle bir seçenek ne yazık ki yok, bunu da belirteyim. Uygulaması ya da modu var mı bilemiyorum, bilen varsa yardımcı olur sanırım.
Evet hocam ben de farkındayım akıllı ağ ayarlarında oladığından. Sadece bende türkçe olmadığı için istedim o resimleri. "intelli3g " diye bir xposed modülü varmış. Onu araştırıyorum şuan

Oyla:

eray0687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eray
Cihazım
REDMİ NOTE 3
Meslek
boş gezenin boş kalfası
Konular
21
Sanırım bundan bahsediyorsun.
Evet hocam ben de farkındayım akıllı ağ ayarlarında oladığından. Sadece bende türkçe olmadığı için istedim o resimleri. "intelli3g " diye bir xposed modülü varmış. Onu araştırıyorum şuan

Oyla:

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım