Yardım Ekran Görüntüsünden Metin Çıkartma?

utkubrs

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
Redmi S2
Konular
15
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10.3.3
Telefon Modeli
Resmi S2
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba, redmi s2 cihazımla aranıza katılmış bulunmaktayım. Uzun süre s9 kullandıktan sonra çekincelerimle birlikte miui kullanmaya başladım ancak yazılım olarak neredeyse bütün ihtiyaçlarımı karşıladı şuan için oldukça memnunum.

s9 cihazımda ekran görüntüsü aldığımda alt kısımda "metni çıkart" simgesi yer alıyordu ve resmin içerisinde yer alan metni kopyalama imkanı sunuyordu. Herhangi bir rom veya yazılım ile bu özelliğe kavuşmam mümkün mü?

Birde ana ekranda aşağıdan yukarıya çektiğimde açılan google uygulamasını farklı bir uygulama ile değiştirmek mümkün mü?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

emrsaydin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir Aydın
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
22
İlk sorunuza yanıt vereyim:
Herhangi yazılıma veya roota ihtiyacınız yok bu özellik için.Play Store'da bu tür uygulamalar bulunuyordu sanırsam fakat isimlerini hatırlayamıyorum şuan.Veya web siteleri var bunu yapan.Yazı kısmını kırpıp, siteye yüklediğiniz zaman fotoğraftaki yazıyı text formatına dönüştürüyordu.

2. sorunuza yanıt vereyim:
Maalesef hayır.O özellik sistem başlatıcısına gömülü vaziyette.Fakat başka başlatıcı veya rom kullanarak o kısmı değiştirmeniz mümkün.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Metin seçimi samsunga özel bir uygulama ve bizim cihazlarda çalışmaz. Fakat bu iş için OCR programlarını kullanabilirsiniz. Samsungdaki kadar kolay olmaz ama bir şekilde işinizi görür.

Google aramayı değiştiremiyorsunuz fakat kapatabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım. Yada farklı bir başlatıcı yükleyebilirsiniz mağazadan, örnek Nova başlatıcı.

Oyla:

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Hocam ben bunu kullanıyorum her türlü metini resim içinden rahatça ala bilirsiniz. İyi forumlar

Redmi K20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt