Yardım EEU rom vs Global vs Türkiye

batuyes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Batu
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Yanlış hatılamıyorsam 12.5.8/ Versiyon numarasıda türkiye olması gerek
Telefon Modeli
Redmi Note 10s Türkiye
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar telefonum Redmi note 10s. Telefonumda şuan Türkiye rom'u yüklü diye biliyorum veya global rom. Telefonum recoveryde takılı kaldı. Bende zaten update etmek istiyordum sürümüm 12.5.8 olması lazım. Miui 14 e yükseltmek istiyorum fakat EEU, Türkiye ve global rom var. Hangisinde daha çok özellik var? Eu rom ile EEU rom farkı nedir? Telefonum yurtdışı. Daha önce hiç telefon romu değiştirme v.s yapmadım full youtube üzerinden bakarak yapcağım. Yanıtlarınızı bekliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde tecrübem olmadığını söylemiştim Recovery mi Fastboot mu yüklemeliyim?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
EEA, Global ve TR romları birbirlerinin neredeyse aynısı. Özellik olarka farkları yok. Sadece cihazların bölgesine göre, bazı yasalar gereği ufak değişiklikler var. Misal Avrupa romuda kurulum sırasında arama motoru seçme ekranının olması gibi, çünkü Google dayatmasına karşı yasaları var. TR romu da Global ile neredeyse aynı, sadece içinde yüklü gelen bloatware (operatör, Facebook uygulamaları, dandirik oyunlar) uygulamaları Türkiye'ye özel uygulamalar. Misal Türkiye'deki operatörlerin kendi uygulamaları.

Global romu kurmanızı tavsiye ederim. Kullanıcısı daha fazla olduğu için sorunları daha fazla geri bildirim edildiğinden daha sorunsuz olma ihtimali var. Ama bu çok büyük bir fark yaratmayacaktır yine de. %0.05 fark olursa yani. :)

Oyla:

batuyes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Batu
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
global ile euu da şey farkı yok mu mesela eu da kendi xiaomi telefon uygulaması var global da google yüklü geliyor ama eeu da eu ile aynı mı?

Oyla:

batuyes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Batu
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
4
wipe all data yaptım yanıtınızı bekliyorum

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
global ile euu da şey farkı yok mu mesela eu da kendi xiaomi telefon uygulaması var global da google yüklü geliyor ama eeu da eu ile aynı mı?
XiaomiEU ile EEA aynı rom değil. EEA rom stok Avrupa romudur, XiaomiEU genellikle Çin romu tabanlı custom romdur. Ayrıca Note 10S için de XiaomiEU yok diye biliyorum.

Oyla:

batuyes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Batu
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
4
XiaomiEU ile EEA aynı rom değil. EEA rom stok Avrupa romudur, XiaomiEU genellikle Çin romu tabanlı custom romdur. Ayrıca Note 10S için de XiaomiEU yok diye biliyorum.
eea romu yükledim şuan bilgisayarıma. Yüklesem olur mu?

Oyla:
Üst Alt