Sohbet Dünyadaki Sömürü Sistemi Nasıl Çalışır ?

• Konbuyu başlatan yafess
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 6
  • Görüntüleme 811

yafess

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YAFES
Cihazım
Xiaomi Mi A2 64
Meslek
SOLİDWORKS TASARIM
Konular
58
John Perkins kitabında anlatıyor; “Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. Sonra onlaraarabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. O ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi “ASLA” o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır. Aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler. Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; “Bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Millletler de bizim için oy verin! Elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın…” Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir.”

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Konu yanlış yere açılmış olduğundan dolayı taşınmıştır

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Bir an kendimi talebelik yıllarımda hissettim.İnsanlık tarihinin aşamalarını sırasıyla İlkel toplum, köleci toplum,feodal toplum ve kapitalist toplum olarak sınıflandıran ve kitapları zorla ders literatürüne sokulan Karl Marx' ın popüler olduğu 12 Eylül öncesi dönemlere....
Hey gidi yıllar...

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
Çin'in düzenini örneklerle aktaran güzel bir makale.

redmi5plus

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
106
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
aklıma bu video geldi :D

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Hocam şuan ki sistemde emperyalizm hüküm sürüyor. Türkiyede bu anlayışı kuruluş yıllarında kendi rızasıyla seçmiştir. Bunu bilerek başlayın ve gerçekçi olun. Düzen böyle işliyor. Güçlü isen zayıf olanı ezersin. Asıl sorman gereken soruyu sormuyorsun. "Türkiye neden kapitalist bir ülke olamadı? " Suan Kapitalist sistemde güçlü bir sömüren ülke degilsek bunu konuşmalıyız. Yemişim dünya sömürüsünü.
. Misalen Güney Kore gibi dünyanın dev ekonomileri arasında olabilirdik. Ama başaramadık. Sanayi ve bilimde Türkiye bir dünya ülkesi olmamız gerekirken bir Arap ülkesine dönüyorsak bu kötü yönetimin suçudur. Nitekim Türkiye hem hukukta hemde bilimde çoğu zaman Avrupa'dan önce davranmıştır.
Mesela :
Medeni hukuk 17 Şubat 1926 ( Çoğu batılı ülkeden çok once)
İlk yerli uçak yapımı: 1939 yılında başlandı,1946 yılında sefere çıktı.
İlk yerli araba:1961 yılında devrim arabası yapıldı.
İlk yerli telefon: ASELSAN 1919 yapımı 3 yıl sürdü. Sadece 5 milyon dolara mal oldu. Ve dünyanın telefon üreten 9 ülkesinden biri haline geldi. Ki Türkiye de projeye başlanırken GSM diye birşey yoktu.

Tüm bu projelere ne oldu peki? Kötü yönetim, dönemin sartlari(Darbe, ekonomik krizvs) Ve en büyüğü Vizyonsuzluk yüzünden rafa kaldırıldı. Unutuldu gitti.

Son düzenleme:

axuaxu54

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yakup
Cihazım
Mi6
Meslek
Tornacı
Konular
51
Hocam şuan ki sistemde emperyalizm hüküm sürüyor. Türkiyede bu anlayışı kuruluş yıllarında kendi rızasıyla seçmiştir. Bunu bilerek başlayın ve gerçekçi olun. Düzen böyle işliyor. Güçlü isen zayıf olanı ezersin. Asıl sorman gereken soruyu sormuyorsun. "Türkiye neden kapitalist bir ülke olamadı? " Suan Kapitalist sistemde güçlü bir sömüren ülke degilsek bunu konuşmalıyız. Yemişim dünya sömürüsünü.
. Misalen Güney Kore gibi dünyanın dev ekonomileri arasında olabilirdik. Ama başaramadık. Sanayi ve bilimde Türkiye bir dünya ülkesi olmamız gerekirken bir Arap ülkesine dönüyorsak bu kötü yönetimin suçudur. Nitekim Türkiye hem hukukta hemde bilimde çoğu zaman Avrupa'dan önce davranmıştır.
Mesela :
Medeni hukuk 17 Şubat 1926 ( Çoğu batılı ülkeden çok once)
İlk yerli uçak yapımı: 1939 yılında başlandı,1946 yılında sefere çıktı.
İlk yerli araba:1961 yılında devrim arabası yapıldı.
İlk yerli telefon: ASELSAN 1919 yapımı 3 yıl sürdü. Sadece 5 milyon dolara mal oldu. Ve dünyanın telefon üreten 9 ülkesinden biri haline geldi. Ki Türkiye de projeye başlanırken GSM diye birşey yoktu.

Tüm bu projelere ne oldu peki? Kötü yönetim, dönemin sartlari(Darbe, ekonomik krizvs) Ve en büyüğü Vizyonsuzluk yüzünden rafa kaldırıldı. Unutuldu gitti.
Ve bu telefon meselesini nokia ya bizim devlet büyüklerimiz peşkeş çekti

Üst Alt