Dual os tableti single os (sadece windows 10) yapma

stfazli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
FAZLI
Cihazım
XIAOMI YI
Konular
8
Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Dual os tabletimdeki androidi tamamen silmek istiyorum fakat net bir açıklama yazan doğru düzgün bi yer bulamadım. Normal bi bootdisk ile windows formatı yaptım ancak tüm dosyaları sildiğim halde sadece windwos sıfırlandı. Tabletin bios u çok kalabalık bi menüye sahip ve çoğu ilk defa gördüğüm şeyler. Fastboot u kapatarak yaptım formatı ama olmuyor. Windows'taki disk yöneticisinden windows harici bölünmüş bütün diskleri sildim birleştirdim ama iki ayrı parça olarak kaldı o kısmı da windows yüklü kısma ekleyip diski genişletemiyorum menü pasif. Bu kısmını programla hallederim daha önceden de olmuştu ama android nasıl olacak hiçbir fikrim yok. Rom silme işinde sıfırım.
Model Onda V919 air ch intel z8300
Bios versiyon: 2.17.1246
Teşekkürler şimdiden.

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Red_d

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
O konuyu ben de araştırdım ama ayrıntılı bir bilgiye ulaşamadım. Dark evo pad tabletim var win + android ama anakart ayarlarında usb boot edecek seçenek bile yok. En son araştırmamda tabletlere usb yoluyla değil kapağın altıdaki başka bir girişle format atıldığını öğrendim. Yani hdd ile ilgili işlemler o girişle ve pc üzerinden yapılıyormuş.

Oyla:

stfazli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
FAZLI
Cihazım
XIAOMI YI
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kapağın altındaki girişle format atılıyosa rom silmek kısmıdır o ve muhtemelen de EPROM koymuşlardır. EProm sadece kızıl ötesi ile fiziksel yolla silinir ama sanmıyorum ondan kullandıklarını. Bakayım bi hangisinden koymuşlar bulabilecek miyim.
Dediğin gibi olabilir ama kapak açılmış ibareleri vardı ben de tableti elime ilk aldığımda inceledim. Çünkü dual os değil fabrika çıkışı.
Üffff sıkıldım yaaa. Herşeye bi terbiyesizlik yapıyolar zaten sanki programlasak bi yerleri eksilecek. Alayı google diktesi bu alicengizlerin

Oyla:

Red_d

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
Bende fabrika çıkışı bu şekildeydi ve anakartta usb boot yoktu maalesef ama sen şansılısın çünkü anakartın usb boot destekliyorsa gparted gibi prolarla hdd nin tamamını görebilirsin. Bu arada yanlış bilmiyorsam android kuraraken fat32 ya da ntfs değilde daha çok linux destekli biçimler kullanıyorlar exfat4 felan gibi belki ondan görememiş olabilir. Ayrıntılı bilgiye sahip değilim ama denemeye değer. Gparted live, parted magic, acronis disk directorun içinde olduğu bi live cd vb. ile denemekte fayda var.

Oyla:

stfazli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
FAZLI
Cihazım
XIAOMI YI
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya aslında bi süre windows olarak kullanıp sonra bide linux yapasım var bunu. Dün aklıma takıldıydı.
Önce bi partition manager falan kullanıp hdd işini halledeyim şunun sonra da tekrar format olayına bakarım. Çok da vaktim yok uzun uzun uğraşacak kadar.
Şimdilik tek sıkıntım wireless off'ta kaldı aktifleşmiyo sürücü. Klasik win10 salaklığı. Win7 sonrası bütün sürümlerinde olan internet sorunu.

Oyla:
Üst Alt