Çözüldü DRM Yedekleme Nasıl Yapılır

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MİUİ GLOBAL 12.5.4.0
Telefon Modeli
Redmi 9
Bootloader Kilidi
Açık
Rom değiştireceğim Widevine L1 gözüküyor L3'e düşmemesi için bu bilgileri nasıl yedekleyip geri yükleyebilirim? Her ihtimale karşı nandroid yedekledim L3'e düşünce hangi bölümün yedeğini geri yüklemem gerekir

Çözüm
Peki. Hocam diyelim ki şuan L1'ken nandroid yedeği aldım bu nandroid yedeğini stock romla beraber L3 olduğunda geri yüklersem L1 olmaz mı yani? L3'ü L1'e getiren magisk modülleri var ama bunlar hep belirli cihazlar için kullandığım redmi 9 için hiç L1 geliştirmesi bulamadım şöyle bütün cihazlar için L1'e getiren birşey olsa
Sertrifikalar özel DRM anahtarları kullandığı için her cihaza olmaz. Nandroid yedeği yada Ironsides 'in dediği gibi persist yedeği alın L3'e düşerse geri yüklersiniz. (bu arada persist'in içine bakın orada wv.keys adlı bir dosya olmalı yoksa nandroid yedeği alın)

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar bilen yok mu?

Oyla:

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Vendor dosyasının içinde DRM widewine sertifikalari filan

Oyla:

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
Vendor dosyasının içinde DRM widewine sertifikalari filan
Ama vendor bölümü rom'a özgü yani başka bir rom yükleyip vendor'un önceki romdan aldığım yedeğini geri yüklersem uyumsuzluk olur

Son düzenleme:
Oyla:

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Hocam tam bilmemek ile birlikte bir tonda ki L1 (widevine) sertifikasını yedeğini alıp başka bir roma restore etme gibi bir durum yok. Yükleyeceğiniz romun içine gömmeniz lazım ki bunu yapa bilecek biri olsanız bu soruyu muhtemelen sormazdınız.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
Hocam tam bilmemek ile birlikte bir tonda ki L1 (widevine) sertifikasını yedeğini alıp başka bir roma restore etme gibi bir durum yok. Yükleyeceğiniz romun içine gömmeniz lazım ki bunu yapa bilecek biri olsanız bu soruyu muhtemelen sormazdınız.

Öyleyse hocam yeni rom yüklemesinden sonra L3'ü nasıl L1'leyebiliriz

Oyla:

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Eu rom da l1 var eğer persist müdahale edilmiş ise L3 ile devam

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Rom değiştireceğim Widevine L1 gözüküyor L3'e düşmemesi için bu bilgileri nasıl yedekleyip geri yükleyebilirim? Her ihtimale karşı nandroid yedekledim L3'e düşünce hangi bölümün yedeğini geri yüklemem gerekir

Persist dosyasını silmedikçe yada başka bir persist yüklemedikçe L1 sertifikası kaybolması düşük bir ihtimal hocam. Örneğin defalarca çin romuna geçtim Hepsinde de l3 sertifikasına düştüm ama tekrar global roma döndüğümde sertifika geri geliyor. Çin romunda da sertifika desteği olmadığı için cihazda persist orjinal olsa da sertifikayı görmüyor.

Ve yedeklemek mümkün değil gibi. Persist yedeğiniz olsa da geri yüklediğiniz de sertifika geri gelmiyor.

Oyla:

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101
Persist dosyasını silmedikçe yada başka bir persist yüklemedikçe L1 sertifikası kaybolması düşük bir ihtimal hocam. Örneğin defalarca çin romuna geçtim Hepsinde de l3 sertifikasına düştüm ama tekrar global roma döndüğümde sertifika geri geliyor. Çin romunda da sertifika desteği olmadığı için cihazda persist orjinal olsa da sertifikayı görmüyor.

Ve yedeklemek mümkün değil gibi. Persist yedeğiniz olsa da geri yüklediğiniz de sertifika geri gelmiyor.
Peki. Hocam diyelim ki şuan L1'ken nandroid yedeği aldım bu nandroid yedeğini stock romla beraber L3 olduğunda geri yüklersem L1 olmaz mı yani? L3'ü L1'e getiren magisk modülleri var ama bunlar hep belirli cihazlar için kullandığım redmi 9 için hiç L1 geliştirmesi bulamadım şöyle bütün cihazlar için L1'e getiren birşey olsa

Oyla:

Canny1913

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Canny
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
2
Sertrifikalar özel DRM anahtarları kullandığı için her cihaza olmaz. Nandroid yedeği yada Ironsides 'in dediği gibi persist yedeği alın L3'e düşerse geri yüklersiniz. (bu arada persist'in içine bakın orada wv.keys adlı bir dosya olmalı yoksa nandroid yedeği alın)

Oyla: Çözüm
Üst Alt