Yardım Direnç kayıtlı Xiaomi 14 Ultra şebekesi verimsiz çekiyor

Kjaerovic

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
3.0.302.0.WNAMIXM.C0
Telefon Modeli
Xiaomi 14 Ultra
Bootloader Kilidi
Kapalı
Dostlar, geçen hafta elime bir adet Xiaomi 14 Ultra geçti. Cihaza direnç kaydı yapılmış ve iki IMEI adresi de değiştirilmiş. İlk IMEI kayıtlı, ikincisine ise başka bir yurt dışı cihazın IMEI adresini yazmışlar. Cihazda çalışmayan hiçbir özellik yok. Bazı yerlerde NFC, kamera, sensörler gibi bileşenlerin bozulduğunu okumuştum ama şu an için sorunsuz diyebilirim.

Sorun şurada ki: Cihazımın iki hat üzerinden de şebekesi neredeyse hiç çekmiyor. Hattımı ilk (asıl kayıtlı olan) IMEI yuvasına taktığım zaman ekranda 5G yazısı beliriyor; ara sıra 4.5G LTE bandına, bazen de 3G’ye düşüyor ve bir süre öyle kalıyor. Sürekli şebeke değiştirdiği için arama yaparken kopma ve kesilmeler oluyor, hatta bazen arama doğrudan düşüyor. Google veya Play Store gibi yerlerde hücresel veriyi kullanmak istediğimde bağlantı 5G ya da 4.5G ile başlıyor burada hata yok, Google’ı açınca otomatik olarak bazen 3G’ye geçiyor. Bir süre kalıp yine 5G oluyor ama bu sırada şebeke hiç çekmiyor. Ancak 30-40 saniye bekleyince internet geliyor; 1-2 dakika boyunca nadiren 10-15 dakika boyunca çok hızlı ve aşırı iyi bir şekilde internette sörf yapabiliyorken, bir anda şebeke o sırada 5G görünmesine rağmen 'internet bağlantısı koptu' uyarısı veriyor.

Ben direnç olayının nasıl yapıldığını çok fazla bilmiyorum. İçinin açılıp direnç değişimi sonrası bu işlemin yapıldığının farkındayım ama bunun yazılımsal da olsa bir tedavisi var mıdır? Yoksa ömür boyu bu sorunla yaşamak zorunda mı kalacağım?

Son olarak cihazda bootloader kilidi kapalı, orijinal ROM yüklenmiş ve cihazda HyperOS 3.0.302.0 bulunuyor. Çözümünü bilen dostlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

HiddeNKinG33

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 15
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.395

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
23
Buna yapabileceğiniz bir şey yok çünkü adı üzerinde. Direnç müdahalesiyle anakarta müdahale edilmiş oluyor. Yapan kişi iyi yapamadıysa epey riskli bir işlem denebilir. Biraz daha para verip Server kaydı yaptırmış olsaydınız eğer hiçbir şekilde anakarta ya da donanıma müdahale gerçekleşmeyeceği için gayet temiz kullanabilirdiniz. Sıfırlama güncelleme vs. de sorunsuz olurdu.

Oyla:

ibrahimseyda30

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 14
Meslek
eczacı
Konular
7
sürekli internetin bulunduğu ev iş vb yerlerde vowifi üzerinden arama yapmayı aktifleştirip belki kısmen de olsa daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.

Oyla:

Kjaerovic

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
1
Buna yapabileceğiniz bir şey yok çünkü adı üzerinde. Direnç müdahalesiyle anakarta müdahale edilmiş oluyor. Yapan kişi iyi yapamadıysa epey riskli bir işlem denebilir. Biraz daha para verip Server kaydı yaptırmış olsaydınız eğer hiçbir şekilde anakarta ya da donanıma müdahale gerçekleşmeyeceği için gayet temiz kullanabilirdiniz. Sıfırlama güncelleme vs. de sorunsuz olurdu.
Ben yaptırmadım hocam, cihaz elime bir dost vasıtasıyla geçti, satın almadım. Bugün bir deneme yaptım; elimde eski bir Vodafone hattım var, onu sırasıyla SIM 1 ve SIM 2 yuvalarına takarak test ettim. Vodafone ile mükemmel derecede rahat arama yapabiliyorum ve internete girebiliyorum. Ama Turkcell hattımı takınca işler karışıyor. Sorunun SIM kart ile alakalı olma ihtimali var mı?

Cihazın sahibi olan arkadaşıma da ulaştım ve durumu anlattım. O da kendi Türk Telekom hattını taktığında hatasız bir şekilde internetini ve aramasını kullanabildiğini gördüm. Ayrıca güncelleme ve sıfırlama konusundaki eleştirilerinizde haklısınız ama benim zaten onlarla pek bir işim yok bu cihazı çoğunlukla kamera için kullanıyorum.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
23
Ben yaptırmadım hocam, cihaz elime bir dost vasıtasıyla geçti, satın almadım. Bugün bir deneme yaptım; elimde eski bir Vodafone hattım var, onu sırasıyla SIM 1 ve SIM 2 yuvalarına takarak test ettim. Vodafone ile mükemmel derecede rahat arama yapabiliyorum ve internete girebiliyorum. Ama Turkcell hattımı takınca işler karışıyor. Sorunun SIM kart ile alakalı olma ihtimali var mı?

Cihazın sahibi olan arkadaşıma da ulaştım ve durumu anlattım. O da kendi Türk Telekom hattını taktığında hatasız bir şekilde internetini ve aramasını kullanabildiğini gördüm. Ayrıca güncelleme ve sıfırlama konusundaki eleştirilerinizde haklısınız ama benim zaten onlarla pek bir işim yok bu cihazı çoğunlukla kamera için kullanıyorum.
SIM slotunu değiştirdiğiniz zaman aynı sorunla karşılaşıyor musunuz? Sadece Turkcell kullanırken aynı sorunu yaşıyor musunuz? Eğer aynı sorunlarla karşılaşıyorsanız benim tahminim Turkcell'in kullandığı şebeke bandlarıyla alakalı bir sorunu olabilir. Bu işlere pek aşina olmadığımdan en fazla tahmin yürütebiliyorum.

Oyla:

mad_08032

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
4
Simle alakali olma durumu cok cok dusuktur diye tahmin ediyorum yenileyin hocam kucuk bir ihtimalde olsa denemekten zarar gelmez.

Oyla:

Kjaerovic

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
1
SIM slotunu değiştirdiğiniz zaman aynı sorunla karşılaşıyor musunuz? Sadece Turkcell kullanırken aynı sorunu yaşıyor musunuz? Eğer aynı sorunlarla karşılaşıyorsanız benim tahminim Turkcell'in kullandığı şebeke bandlarıyla alakalı bir sorunu olabilir. Bu işlere pek aşina olmadığımdan en fazla tahmin yürütebiliyorum.
Aynı Turkcell SIM kartımı SIM 1 ve SIM 2 yuvaları arasında değiştirdiğimde bile maalesef aynı sorun devam ediyor. Bugün Turkcell’den yeni bir kart siparişi verdim, herhalde birkaç güne gelir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Simle alakali olma durumu cok cok dusuktur diye tahmin ediyorum yenileyin hocam kucuk bir ihtimalde olsa denemekten zarar gelmez.
Deneyeceğim hocam. Benim de hiç bilgim yok, QCN dosyası gibi bir şeyler duydum; bunu evde kendim nasıl yapabilirim? Bootloader kilidini falan açabilirim ama IMEI adreslerinin silineceğine dair bilgiler aldım. NVRAM gibi hatalar alınabiliyormuş. Yeni bir konu açıp mı sormam gerekir?

Oyla:
Üst Alt