Yardım Direnç atma sonrası suya dayanıklılık konusunda bilgi verebilir misiniz

• Konbuyu başlatan iyk
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 6
  • Görüntüleme 1K

iyk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
handy
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
13t
Telefon Modeli
13 t
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
ysa
Merhaba ben bu konularda yeniyim hatta direnç işlemi diye bir işlem olduğunu dahi bilmiyordum. Aslında bu tarz işlemlerim xiaomi firmasında daha kolay olacağını düşünürken şuan samsungda sadece yazılım ile bu işin çözülmesi beni şaşırttı. Ayrıca internetten izlediğim videolarda gerçekten ameliyata benzer bir işlem gerçekleştiriyorlar. Burda bayağı bir yazışma okudum konu hakkında. Lakin ya denk gelmedim ya bahsedilmedi ama başlıktada belirtildiği üzere direnç işlemi sonrası suya dayanıklılık özelliğini cihazların kaybedip kaybetmediğini merak ediyorum. Ayrıca bir diğer merak ettiğim husus forumda okuduğum üzere bu cihazların dayanıklılığın azaldığı. Yani ben dayanıklılığın azaldığını okudum ama bu forumda mı yoksa youtube da yorum olarak mı okudum ondan da emin değilim. Son sorum ise daha önce xiaomi telefon kullanmadım ama bootloader süresi nedir ? ayrıca bir forumda yazar şey demiş bla bla durumundayken bla bla yaparsan hesap ekranında kalır ?
neyse madde madde yapmak gerekirse

Direnç işlemi suya dayanıklılığa zarar verir mi ?
Direnç işlemi genel olarak telefonun fiziksel hasarlara karşı dayanıklığına zarar ver mi ?

Joingle

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi k60
Konular
0
1.soru cevabı su altında veya telefona duş aldıracak şekilde yıkamada işlem sonrası sorunlar olacaktır yani dayanıklılık kesinlikle zarar görecektir işini sağlam yapan kişiler hasarı en aza indirebilir YouTube " cii " kanalının sahibi temiz esnaftır kendisine referans olabilirim
2.sorunun cevabı direnç işlemi yapılırken eli hassas olanlar kesinlikle seni zor durumda bırakmaz kasap esnaflar zor olan işlemi daha kötü hale getirebilir bir nevi direnç işiniz şansa kalmıştır temiz esnafla işlemi yapmanız daha iyi olur benim işlemi yapan arkadaş sayesinde ota güncellemeleri alırken fiziksel sorunlarla karşılaşmadım ve ek olarak wifi,bluetooth,NFC ve mobil veride genelde arızalar verilirken bende bu durum hiç olmadı
3.sorunuzun cevabı bootloader kilidi 7 gün veya 72 saat vb. Şansa göre süre belirliyor şansınıza kalmış android 14 ve hyper os sonrası bootloader konusunda güncelleme bilgiler olacaktır takip etmenizi tavsiye ederim
4.sorunuzun cevabı bla bla hesap ekranında kalır sorunu biraz genişce kalıyor örneğin orjinal modem dosyası kurmanız gerekiyor yada uyumsuz recovery kurulmuş olabilir ve hatta twrp ekranında tam temizlik yapılmamış olabilir ek olarak yeni rom sonrası önceki romdan geçişte kilit ekranı yada parmak izi kullanılıyorsa ve xaomi hesabı aktif olarak açıksa yeni romda hesap kurulum ekranı gelmektedir Xiaomi hesabınızı unutmamamız ek güvenlik olarak bir yere not etmeniz tavsiye edilir

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
iyk
Ne kadar iyi bir usta tarafından yapılırsa yapılsın, direnç işlemi görmüş bir cihazın su geçirmezlik özelliği kesin gider. ( Fabrika çıkışlı bir macun temin edemedikleri için)
Bunun yanında donanımsal arızalar da söz konusu olabilir. Bataryada ısınma, NFC bozulması, çekim problemleri vb. Neticede cihazın içi açılıyor, hemen hemen bütün parçalar sökülüp anakarta fiziksel müdahale ediliyor. ( Tabii bu söylediklerim biraz da işlemi yapan ustanın mahareti ile alâkalı )

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
iyk
Ne kadar iyi bir usta tarafından yapılırsa yapılsın, direnç işlemi görmüş bir cihazın su geçirmezlik özelliği kesin gider. ( Fabrika çıkışlı bir macun temin edemedikleri için)
Bunun yanında donanımsal arızalar da söz konusu olabilir. Bataryada ısınma, NFC bozulması, çekim problemleri vb. Neticede cihazın içi açılıyor, hemen hemen bütün parçalar sökülüp anakarta fiziksel müdahale ediliyor. ( Tabii bu söylediklerim biraz da işlemi yapan ustanın mahareti ile alâkalı )
Hocam orjinali çift taraflı bant. Telefoncular b7000 ile yapıştırıyor bana göre b 7000 silikon görevi görüyor. Daha sağlıklı diyebilirim

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Hocam orjinali çift taraflı bant. Telefoncular b7000 ile yapıştırıyor bana göre b 7000 silikon görevi görüyor. Daha sağlıklı diyebilirim
Valla hocam direnç yaptırıp ta dört dörtlük memnun olana denk gelmedim. Sizin de dahil olduğunuz gruplarda direnç sonrası şikayetleri olan onlarca insanın yorumları da ortada.
Belki kayıt için direnç yöntemi tek ve son çare olabilir ama şahsi fikrim mantıklı bir çözüm değil.

Oyla:
Ü

Üye silindi 265308

Guest
ysa
Merhaba ben bu konularda yeniyim hatta direnç işlemi diye bir işlem olduğunu dahi bilmiyordum. Aslında bu tarz işlemlerim xiaomi firmasında daha kolay olacağını düşünürken şuan samsungda sadece yazılım ile bu işin çözülmesi beni şaşırttı. Ayrıca internetten izlediğim videolarda gerçekten ameliyata benzer bir işlem gerçekleştiriyorlar. Burda bayağı bir yazışma okudum konu hakkında. Lakin ya denk gelmedim ya bahsedilmedi ama başlıktada belirtildiği üzere direnç işlemi sonrası suya dayanıklılık özelliğini cihazların kaybedip kaybetmediğini merak ediyorum. Ayrıca bir diğer merak ettiğim husus forumda okuduğum üzere bu cihazların dayanıklılığın azaldığı. Yani ben dayanıklılığın azaldığını okudum ama bu forumda mı yoksa youtube da yorum olarak mı okudum ondan da emin değilim. Son sorum ise daha önce xiaomi telefon kullanmadım ama bootloader süresi nedir ? ayrıca bir forumda yazar şey demiş bla bla durumundayken bla bla yaparsan hesap ekranında kalır ?
neyse madde madde yapmak gerekirse

Direnç işlemi suya dayanıklılığa zarar verir mi ?
Direnç işlemi genel olarak telefonun fiziksel hasarlara karşı dayanıklığına zarar ver mi ?
Hocam benim telefon test pointe girdi

Dayanıklılık konusunu bilmem ama telefondan soguyorsunuz

Oyla:
Üst Alt