Yardım Developer 'den Stabil ROM'a geçmek?

• Konbuyu başlatan j k
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 3
  • Görüntüleme 868

j k

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Jk
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
Merhabalar, aranızda yeniyim. 2 gün önce Xiaomi Mi5 aldım. Yeni farkediyorum ki developer rom kurulu imiş. Ben bunu Stabil rom a geçirerek telefonu kararlı kullanmak istiyorum. En basit ve güvenli yoldan nasıl yapabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

karalahana

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi NotePro
Konular
2
Açıkçası stabil rom ile developer rom arasında stabilite konusunda çok ciddi fark yok. Bu açıdan yapacağınız şey amacına ulaşmayabilir. Yıllardır dev sürüm kullanan biri olarak hiç demedim bırakayım bunu da stabil sürüme geçeyim.

Nasıl yapılır kısmına gelirsek:
Öncelikle hard reset atıp bütün bilgileri silmeniz gerekiyor bildiğim kadarıyla.
sonrasında zip ile normal rom kurulumu yaparsanız artık stabil versiyona geçmiş olursunuz.

Ancak dikkat stabil sürümde sürüm geçşleri dev sürümü gibi rahat olmayabilir. Bir sonraki stabil sürümde ciddi değişiklikler yapıldıysa (8.0 dan 8.1 geçiş gibi) yine hard reset sonrası kurmanız gerekebilir. Bu tür durumlarda dev sürüm biraz daha esnek oluyor diye biliyorum.

Oyla:

j k

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Jk
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
teşekkürler bir müddet bu şekilde kullanayım o halde. telefon aldığımda böyle gelmiş hard reset olayına girmeden sorunsuzca kullanmak istiyorum sadece..

Oyla:

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek