Haber Dev ekranlı yeni bir Xiaomi amiral gemisi geliyor

Xiaomi'nin Çin'in popüler sosyal medya platformu Weibo üzerindeki hesabından bugün yapılan bir paylaşımda firmanın en büyük ekranlı amiral gemisini çıkarmayı amaçladığını duyurdu.

Yayınladığı anket ile Xiaomi fanlarından isim konusundaki tercihlerini öğrendi. Alternatifler Mi Max, Mi Pro, Mi Plus ve Mi Big.

Şimdiye dek ankette Mi Big ismi önde gitse de ikinci sırada tercih edilen Mi Max adının cihazın adı olacağı yönünde haberler çıkmaya başladı.

Çinli bir Weibo kullanıcısı cihazın 6.4 inçlik bir ekrana sahip olup, Snapdragon 820 ile donanacağını iddia etti. Aynı kullanıcıya dayanarak yapılan haberler 6.4 inçlik Helio X25 ile gelecek bir Redmi Max modeli de olabileceğinden bahsediyor.

Şimdiye dek en büyük ekranlı Xiaomi telefonu 5.7 inçlik Mi Note idi. Söylentilerdeki ekran büyüklüğü gerçek çıkmasa dahi isim değişikliği Mi Note'tan ciddi manada daha büyük bir ekrana sahip olabileceğini düşündürüyor. Mi Note Pro'nun devamı niteliğinde bir telefonun çıkıp çıkmayacağı ise bu durumda belirsiz.

En büyük ekrana sahip Xiaomi amiral gemisinin muhtemelen şimdiye dek çıkmış en pahalı Xiaomi telefonu olması da muhtemel.

Bu büyüklükte bir Xiaomi amiral gemisi hakkında ne düşünürsünüz? Fiyatı ve özellikleri sizce ne olmalı?

Kaynak:

oguzhan5200

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
oguzhan
Cihazım
Mi 5s Plus
Konular
9
Bence 6 inçten fazlası fantezi olur. Mi note pro kullanıcısıyım ve 5.7 bile cok büyük bi süre sonra alısıyosun ama cebe koyuldugunda 1 santim dışarda kalıyor. 6.4 inç. taşıması kullanması herşeyi ayrı dert olur, evde tablet olarak kullanıcam dersen ayrı tabi :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Böyle bir cihaz ne telefon olarak doğru dürüst kullanılabilir nede tablet olarak. 6 yada 6,4" lik bir telefon yerine 7" lik bir tableti tercih ederim.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xiaomi böyle bir karar verdiğine göre Xiaomi'nin yeni rakiplerinden Letv'nin geçen sene çıkardığı 6.3 inçlik Le Max ile Qiku'nun yine geçen sene çıkardığı 6 inçlik Terra modeli başarılı olmuş olmalı.

Samsung da Çin'de 6 inçlik Galaxy A9 ve A9 Pro modelleriyle şansını deniyor.

5.5 inç standart büyüklük haline gelmeye başladı.

Ekrandan öte telefonun gerçek boyutları da önemli. 5.5 inçlik iPhone 6s Plus, 5.7 inçlik LG V10 ve 6 inçlik Samsung A9 ve Qiku Terra hemen hemen aynı boyutlarda.

erhan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
mi 4, mi 5S
Konular
54
4,5 - 5 - 5,5 - 6 şeklinde seçenekler olsun. steyen istediğini alsın. mesela ben 4.5 inck isterdim mi5 cihazını. tek el kullanımı için.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Özellikleri Gfxbench'te belli olmuş.

Snapdragon 650
6.4 inç FHD ekran
16GB dahili hafıza
2GB RAM
16MP arka kamera
5MP ön kamera

Mi 5 gibi parmak izi tarayıcı, kavisli arka cam ve metal çerçeve arka kamerada OIS ve büyüklüğünü göz önüne alırsak 4000-5000mAh gibi bir bataryaya sahip olsa bile Mi sınıfına uymuyor.

Yukarıdaki özelliklerin hepsine sahip olsa da 1500 yuandan fazla etmez bana göre. Büyük ekran tek başına yetmez.

Bir de Mi5 gibi (muhtemelen) hafif tutmak ve ince gövdeye daha büyük bir batarya sığdırmak için doğru dürüst bir şasisi olmayan metal bir çerçeveden ibaret olursa o gövde, 165mm'den daha uzun boyuyla cepte bükülebilir; iPhone 6 Plus gibi ya da ondan bile daha kolay şekilde...

Üst Alt