Çözüldü Delta serviste arka kapak değişmeden tamir olmuyormuş.

conteleno

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Mi5
Konular
4
Mi5 telefonum var. Açılmadı birgün. Gönderdim servise, bir aydan fazla durdu sanırım. Sürekli mesaj, telefon falan açmadım sabırla bekledim. Yedek telefonum da vardı zaten. Ekran değişimi ile telefonum geldi. Açtım telefonu, ahize ve sensörler çalışmıyor. Ertesi gün tekrar gönderdim. Yine 15-20 gün durdu. Yine bekledim. Geldi tekrar telefon bu sefer sinyal yok. İkinci gelişinde muhtemel sürekli tak çıkar yapmaktan arka kapak çok kolay çıkıyor ve kamera bölgesinden çatlak idi. Ben bunu sorun etmedim ama sinyal kaybı için tekrar gönderdim. Bugün delta servisten aradılar telefonu tamir etmek için, yani müdahale etmek için arka kapağın değişmesi lazımmış! 150 tl istediler. Dedim ki kapak kalsın tamir ile ne alakası var. Kapak değişmeden tamir olmaz dedi. Şimdi sizlere soruyorum ne yapayım ben?. Servis garantili ürün aldım. Bana desin ki şu parça garantiye girmiyor eyvallah ama insan zekası ile dalga geçer gibi kapak değişmeden tamir olmaz ne demek.
Çok üzüldüm valla bu tavırlarına.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Konu ilgili bölüme taşındı

Delta Servis 1

Kurumsal Üye
Kurumsal Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Delta Servis
Cihazım
Xiaomi
Konular
0
Mi5 telefonum var. Açılmadı birgün. Gönderdim servise, bir aydan fazla durdu sanırım. Sürekli mesaj, telefon falan açmadım sabırla bekledim. Yedek telefonum da vardı zaten. Ekran değişimi ile telefonum geldi. Açtım telefonu, ahize ve sensörler çalışmıyor. Ertesi gün tekrar gönderdim. Yine 15-20 gün durdu. Yine bekledim. Geldi tekrar telefon bu sefer sinyal yok. İkinci gelişinde muhtemel sürekli tak çıkar yapmaktan arka kapak çok kolay çıkıyor ve kamera bölgesinden çatlak idi. Ben bunu sorun etmedim ama sinyal kaybı için tekrar gönderdim. Bugün delta servisten aradılar telefonu tamir etmek için, yani müdahale etmek için arka kapağın değişmesi lazımmış! 150 tl istediler. Dedim ki kapak kalsın tamir ile ne alakası var. Kapak değişmeden tamir olmaz dedi. Şimdi sizlere soruyorum ne yapayım ben?. Servis garantili ürün aldım. Bana desin ki şu parça garantiye girmiyor eyvallah ama insan zekası ile dalga geçer gibi kapak değişmeden tamir olmaz ne demek.
Çok üzüldüm valla bu tavırlarına.
Merhabalar. Cihazınızın servisten geldikten sonra arızalarının giderilmediğini tespit ettiyseniz veya bunun gibi sıkıntıların çıktığı durumlarda cihazı tekrar servise göndermeniz gerekmektedir. Aksi halde zaman geçtikten sonra servisten kaynaklı mı, yoksa - sizi tenzih ederek- art niyetli kullanıcıların cihaz değişimi için yapmış oldukları bir suçlamamı olduğunu tespit etmek güç hale gelebiliyor. Bazen kargo taşıma kaynaklı bile olsa, her türlü çatlak, kırık servisimize mal edilebiliyor. Bu sebeple tutanak tutmak, her iki tarafı da korumak adına önem taşımaktadır.
Diğer mevzu ise; cihazın garantiden faydalanabilmesi için, garanti şartlarına uygun olması gerekmektedir. Bu sebeple kısmi onarım yapılamamaktadır. Kısmi onarımın yapılmadığı bir diğer sebep ise, cihazın tamir edilmesi için açılan kapak sağlam olmadığı zaman, açıldıktan sonra daha fazla zarar görmesine neden olmaktadır. Cihazın diğer arızalarını giderip size tamamen kırılmış veya kapaksız bir telefon gönderemeyeceğimizden, kullanıcı kaynaklı tüm arızaların giderilmesi gerekmektedir. Bu yaptığım açıklama sizin cihazınız için geçerli olmayabilir. Sizin telefonunuzla ilgili durum hakkında sağlıklı bir yorum yapabilmem için öncelikle formunuza ulaşmam gerekmektedir. Form numaranız nedir?

conteleno

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Mi5
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevabınız için teşekkür ederim. Form numaram 421498.
Yazdıklarınıza katılıyorum. Karşılıklı anlayış olmadan bazı şeylerin olmayacağını da biliyorum.
Bahsettiğim gibi, arka kapak tamamen kırık değil, hem tamir görmesi hem de zaman ile oluşan, eskisi gibi sert oturmaması var. Sadece kamera bölgesinin üstünde çatlak var. Kullanıma engel değil yani.
Ben tekrar gönderdiğimde - yazdığım notta da yazıyor- mümkün ise değişim dedim. Siz de hak verirsiniz ki arka kapak için bu fiyat çok fazla. Bu kırığın sebebi siz veya ben (ertesi gün gönderdim) önemli değil benim için ve gerçekten bunu doğal karşıladım. Telefonun sinyal anlamında kullanılabilir olması daha önemli benim için.
Dediğim gibi önceki süreçleri uzun bekleme sürelerine rağmen doğal karşıladım, ama bu fiyatı maalesef normal bulmadım sadece.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Tekrar dönüşünüz için teşekkür ederim. Kolay gelsin.

Delta Servis 1

Kurumsal Üye
Kurumsal Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Delta Servis
Cihazım
Xiaomi
Konular
0
Cevabınız için teşekkür ederim. Form numaram 421498.
Yazdıklarınıza katılıyorum. Karşılıklı anlayış olmadan bazı şeylerin olmayacağını da biliyorum.
Bahsettiğim gibi, arka kapak tamamen kırık değil, hem tamir görmesi hem de zaman ile oluşan, eskisi gibi sert oturmaması var. Sadece kamera bölgesinin üstünde çatlak var. Kullanıma engel değil yani.
Ben tekrar gönderdiğimde - yazdığım notta da yazıyor- mümkün ise değişim dedim. Siz de hak verirsiniz ki arka kapak için bu fiyat çok fazla. Bu kırığın sebebi siz veya ben (ertesi gün gönderdim) önemli değil benim için ve gerçekten bunu doğal karşıladım. Telefonun sinyal anlamında kullanılabilir olması daha önemli benim için.
Dediğim gibi önceki süreçleri uzun bekleme sürelerine rağmen doğal karşıladım, ama bu fiyatı maalesef normal bulmadım sadece.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Tekrar dönüşünüz için teşekkür ederim. Kolay gelsin.
Rica ederim. Cihazınızın arka kapağı kırık olduğu için garanti kapsamı dışında kalmış. Kullanıma engel olsun veya olmasın ekspertiz onayından geçmesi için cihazın hasarsız olması gerekiyor. Doğal olarak cihaz hasarlı ve ekspertiz garanti kapsamından yararlanmanız için onay vermiyor. Fiyatlar ile ilgili ufak tefek indirimler olsa da ciddi bir indirim yapamıyoruz çünkü; verilen fiyat teklifleri, takılan tüm parçalar orijinal ve ithal olduğu için kura bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Fiyat ile alakalı olarak ilgili bizim ile görüşeceğim. Değişiklik olduğunda tekrar yazarım. İlgili görseli de incelemeniz için paylaşıyorum.
Saygılar

Ekli dosyalar

• 421498.jpg
    421498.jpg
    235,9 KB · Görüntüleme: 25

conteleno

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Mi5
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rica ederim. Cihazınızın arka kapağı kırık olduğu için garanti kapsamı dışında kalmış. Kullanıma engel olsun veya olmasın ekspertiz onayından geçmesi için cihazın hasarsız olması gerekiyor. Doğal olarak cihaz hasarlı ve ekspertiz garanti kapsamından yararlanmanız için onay vermiyor. Fiyatlar ile ilgili ufak tefek indirimler olsa da ciddi bir indirim yapamıyoruz çünkü; verilen fiyat teklifleri, takılan tüm parçalar orijinal ve ithal olduğu için kura bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Fiyat ile alakalı olarak ilgili bizim ile görüşeceğim. Değişiklik olduğunda tekrar yazarım. İlgili görseli de incelemeniz için paylaşıyorum.
Saygılar
Teşekkür ederim

Delta Servis 1

Kurumsal Üye
Kurumsal Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Delta Servis
Cihazım
Xiaomi