Yardım Değişikliklerin mevcut dosyaya kaydedilememesi

sevenkul

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Seven
Cihazım
Redmi 5
Konular
1
Merhaba, Redmi 5 telefonumda garip bir sorun yaşıyorum.

Dosya Yöneticisi'ni kullanarak açtığım bir dosyada değişiklik yapıp kaydetmek istedigimde mevcut dosya güncellenmiyor. Açtığım ve düzenlediğim dosyaya değisiklikleri kaydedemiyorum. Bunu her tür dosyada yaşıyorum. Kullandığım programa göre değişiklik ya yeni dosya olarak kaydediliyor, ya izin olmadigi icin değişiklikler kaydedilemedi uyarısı çıkıyor ya dosyayı nereye kaydedeceğimi soran ekran açılıyor. Sorunumu internette aradım, hep aynı alakasız sonuclar çıktı. Bu sorunu yaşayan tek kişi ben miyim acaba? Yardımcı olabilecek biri var mi? Mesela basit bir test olarak bir fotoğrafı düzenlediğinizde değişiklikler mevcut fotoğraf üzerine yazılıyor mu yoksa yeni bir dosya mı oluşuyor?

sevenkul

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Seven
Cihazım
Redmi 5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Diğer dosyalarda nasıl oluyor peki. Mesela .txt, .doc, .xls uzantılı bir dosyayı çeşitli programlarla açıyorum. Düzenleme yapıp kaydet diyorum. (1) Bazı programlar izin yok gibisinden değişik hatalar veriyor. (2) Bazı programlar da nereye kaydedeyim diye soruyor. Sonra ben de düzenlemek için açtığım dosyayı arayıp bulmak zorunda kalıyorum. Bazen çeşitli klasörlerde Readme.txt isimli birden fazla dosyam oluyor. Hangisini açtım ben şimdi diye bilemiyorum.

İşin daha garibi bu sorun yüzünden programlar da sorunlu çalışıyor. Mesela Omni Notes' fotoğraflı not ekliyorum. Bu fotoğraf Omni Notes'in kendi klasörüne ekleniyor. Not silinirse bu fotoğraf da siliniyor. Ancak nottaki fotoğrafa bir şeyler çizmek için nottaki fotoğrafı herhangi bir programla açıyorum. Değişiklik yapıp kaydediyorum. Bu işlemden sonra beklerim ki nottaki fotoğrafa da o çizimler eklensin. Öyle olmuyor. Aynı klasöre yeni bir fotoğraf kopyası eklenmiş oluyor. Not silinince bu kopya fotoğraf programın klasöründe silinmeden kalıyor.

Bütün bu sorunlar dosyaları dosya yöneticisinden açtığım zaman oluyor. Yoksa Excel'i açayım, sonra düzenleyeceğim dosyayı Excel'in kendi dosya tarayıcısından açıp da düzenleyeyim dediğimde hiçbir sorun olmadan kaydedebiliyorum. O zaman Dosya Yöneticisi niye var. Sadece read-only bir şeylere bakmak için mi?

Oyla:
Üst Alt