Araçlar Defender Remover / Defender Disabler

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
126
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Defender Remover / Defender Disabler

Bu uygulama, Windows 10 veya sonraki sürümlerde Windows Güvenlik Uygulaması, Windows Sanallaştırma Tabanlı Güvenlik (VBS), Windows SmartScreen, Windows Güvenlik Hizmetleri, Windows Web Tehdit Hizmeti, Windows Dosya Sanallaştırma (UAC), Microsoft Defender Uygulama Koruması, Microsoft Sürücü Engelleme Listesi, Sistem Azaltmaları ve Ayarlar Uygulamasındaki Windows Defender sayfası dahil olmak üzere Windows Defender'ı kaldırır / devre dışı bırakır.

Hangi bileşenler kaldırılıyor?
Güvenlik Bileşenlerini Kaldırma;
Bu komut dosyası aşağıdaki güvenlik bileşenlerini kaldırır/devre dışı bırakır:

Windows Güvenlik Uygulamasını çalıştırmak için gerekli olan Windows Güvenlik Merkezi Hizmeti (wscsvc), Windows Güvenlik Hizmeti (SgrmBroker, Sgrm Sürücüleri) dahil olmak üzere Windows Güvenlik Merkezi desteği.​
Sanallaştırma desteği.
  • Hipervizör başlangıcı (bu, Sanallaştırma Tabanlı Güvenliğin devre dışı bırakılmasını düzeltir, Hyper-V ve/veya WSL (Linux için Windows Alt Sistemi), WSA (Android için Windows Alt Sistemi) kullanıyorsanız bu otomatik olarak etkinleştirilir)
  • LUA (tüm uygulamaları yönetici yetkileriyle çalıştıracak Dosya Sanallaştırma ve Kullanıcı Hesabı Denetimini devre dışı bırakır (ayrıca eski uygulama hatalarını düzeltir))
  • Exploit Guard (Exploitler hakkında bir şey)
  • Windows Akıllı Kontrol
  • Kurcalama Koruması (Windows 11 21H2 veya önceki sürümler için)
  • SecHealthUI (Windows Güvenlik UWP Uygulaması)
  • SmartScreen
  • Pluton Destek ve Pluton Hizmetleri Desteği
Sistem Hafifletmeleri
  • Hizmet Azaltmaları” (daha fazla bilgi için admx.help adresinde arama yapın, politikası)
  • Spectre ve Meltdown Azaltma (eski Intel CPU'larda +%30 performans elde etmek için)
  • Ayarlar Uygulamasından Windows Güvenlik Bölümü.

Antivirüs Bileşenlerini Kaldırma

Bu betik aşağıdaki antivirüs bileşenlerini zorla kaldırır:
  • Windows Defender Tanım Güncelleme Listesi (bu, kaldırıldığı için Defender tanımlarının güncellenmesini devre dışı bırakacaktır)
  • Windows Defender SpyNet Telemetri
  • Antivirüs Hizmeti
  • Windows Defender Antivirüs filtresi ve windows defender rootkit tarayıcı sürücüleri
  • Antivirüs Tarama Görevleri
  • Kabuk İlişkileri (Bağlam Menüsü)
  • Windows Güvenlik Uygulamasından Antivirüs Koruması bölümünü gizler.

Talimatlar
  1. “.exe” dosyasını yönetici olarak çalıştırın
  2. Görüntülenen talimatları izleyin
Not: Komut dosyasını çalıştırmadan önce bir sistem geri yükleme noktası önerilir. (eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız.)

Son düzenleme:

Sxinar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sxi
Cihazım
Note 12 PRO 5G
Konular
0
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Defender Remover / Defender Disabler

Bu uygulama, Windows 10 veya sonraki sürümlerde Windows Güvenlik Uygulaması, Windows Sanallaştırma Tabanlı Güvenlik (VBS), Windows SmartScreen, Windows Güvenlik Hizmetleri, Windows Web Tehdit Hizmeti, Windows Dosya Sanallaştırma (UAC), Microsoft Defender Uygulama Koruması, Microsoft Sürücü Engelleme Listesi, Sistem Azaltmaları ve Ayarlar Uygulamasındaki Windows Defender sayfası dahil olmak üzere Windows Defender'ı kaldırır / devre dışı bırakır.

Hangi bileşenler kaldırılıyor?
Güvenlik Bileşenlerini Kaldırma;
Bu komut dosyası aşağıdaki güvenlik bileşenlerini kaldırır/devre dışı bırakır:

Windows Güvenlik Uygulamasını çalıştırmak için gerekli olan Windows Güvenlik Merkezi Hizmeti (wscsvc), Windows Güvenlik Hizmeti (SgrmBroker, Sgrm Sürücüleri) dahil olmak üzere Windows Güvenlik Merkezi desteği.​
Sanallaştırma desteği.
  • Hipervizör başlangıcı (bu, Sanallaştırma Tabanlı Güvenliğin devre dışı bırakılmasını düzeltir, Hyper-V ve/veya WSL (Linux için Windows Alt Sistemi), WSA (Android için Windows Alt Sistemi) kullanıyorsanız bu otomatik olarak etkinleştirilir)
  • LUA (tüm uygulamaları yönetici yetkileriyle çalıştıracak Dosya Sanallaştırma ve Kullanıcı Hesabı Denetimini devre dışı bırakır (ayrıca eski uygulama hatalarını düzeltir))
  • Exploit Guard (Exploitler hakkında bir şey)
  • Windows Akıllı Kontrol
  • Kurcalama Koruması (Windows 11 21H2 veya önceki sürümler için)
  • SecHealthUI (Windows Güvenlik UWP Uygulaması)
  • SmartScreen
  • Pluton Destek ve Pluton Hizmetleri Desteği
Sistem Hafifletmeleri
  • Hizmet Azaltmaları” (daha fazla bilgi için admx.help adresinde arama yapın, politikası)
  • Spectre ve Meltdown Azaltma (eski Intel CPU'larda +%30 performans elde etmek için)
  • Ayarlar Uygulamasından Windows Güvenlik Bölümü.

Antivirüs Bileşenlerini Kaldırma

Bu betik aşağıdaki antivirüs bileşenlerini zorla kaldırır:
  • Windows Defender Tanım Güncelleme Listesi (bu, kaldırıldığı için Defender tanımlarının güncellenmesini devre dışı bırakacaktır)
  • Windows Defender SpyNet Telemetri
  • Antivirüs Hizmeti
  • Windows Defender Antivirüs filtresi ve windows defender rootkit tarayıcı sürücüleri
  • Antivirüs Tarama Görevleri
  • Kabuk İlişkileri (Bağlam Menüsü)
  • Windows Güvenlik Uygulamasından Antivirüs Koruması bölümünü gizler.

Talimatlar
  1. “.exe” dosyasını yönetici olarak çalıştırın
  2. Görüntülenen talimatları izleyin
Not: Komut dosyasını çalıştırmadan önce bir sistem geri yükleme noktası önerilir. (eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız.)

Elinize sağlık darısı Edgenin başına bu iki illet sayesinde Linux kullanmaktan vasgecemiyorum :D

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
126
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Merak ettim doğrusu...
Binlerce lira ödenen antivirüs proğramlarının yaptığı işi eksiksiz ( hatta fazlasıyla ) yapan ve Av-test' in Aralık 2024 test değerlendirmesine göre Koruma, kullanılabilirlik ve performans olarak Top 10 listesinde bulunan ( ki bu yıllardır böyle ) bir güvenlik uygulamasını neden kaldırmak isteyeyim? Kaldı ki yılardır neredeyse girmediğim site, indirmediğim içerik kalmadı; Windows Defender sayesinde en ufak güvenlik problemi yaşamadığımı hatırlamam..
Lütfen yanlış anlaşılmasın. Dediğim gibi benimki sadece merak.

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
126
Merak ettim doğrusu...
Binlerce lira ödenen antivirüs proğramlarının yaptığı işi eksiksiz ( hatta fazlasıyla ) yapan ve Av-test' in Aralık 2024 test değerlendirmesine göre Koruma, kullanılabilirlik ve performans olarak Top 10 listesinde bulunan ( ki bu yıllardır böyle ) bir güvenlik uygulamasını neden kaldırmak isteyeyim? Kaldı ki yılardır neredeyse girmediğim site, indirmediğim içerik kalmadı; Windows Defender sayesinde en ufak güvenlik problemi yaşamadığımı hatırlamam..
Lütfen yanlış anlaşılmasın. Dediğim gibi benimki sadece merak.
Haklısınız hocam ancak benim laptop um da en ufak çalışmalarda ısınma ve kasılma söz konusu. Kaldı ki kullanım sağladığım programlar vs herşeyi karantinaya atıyor ve tarama ile kasılmalar yaşıyorum. Normal bir kullanıcı olarak zaten birşey yapmanız gerekmez ama ben uzun zamandır cihazımda antivirüs kullanmıyorum ve sorunlar dahi yaşamadım tabi bu yaşamayacağım anlamına gelmez. Elbette tercih meselesi. wasntme~~ PC: (K52Jc_i3_M370_2.40GHz)

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
9
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

bu video yardımcı olacaktır tek hamle ile hepsini kapatabiliyor tek tek uğraşmanıza gerek yok

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
126
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

bu video yardımcı olacaktır tek hamle ile hepsini kapatabiliyor tek tek uğraşmanıza gerek yok
Tek tek uğraşıldığını kim söyledi? Zaten kaldırma işlemini kendisi otomatik yapıyor ve sonrasında cihazı yeniden başlatıyor.

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
9
Tek tek uğraşıldığını kim söyledi? Zaten kaldırma işlemini kendisi otomatik yapıyor ve sonrasında cihazı yeniden başlatıyor.
bu sadece defender için değil mi? Ben microsoft uygulamalarını bize dayattığı yazılımları tek tuşta kaldırmak için diyorum

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
126
bu sadece defender için değil mi? Ben microsoft uygulamalarını bize dayattığı yazılımları tek tuşta kaldırmak için diyorum
Evet defender için ancak "daha temiz bir windows" adı altında bir konu açarak paylaşım olsa daha iyi olurdu onu demek istedim hocam.

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
9
Evet defender için ancak "daha temiz bir windows" adı altında bir konu açarak paylaşım olsa daha iyi olurdu onu demek istedim hocam.
konu bütünlüğü olarak bu videodan referans alabilirsiniz hocam hem tek konuda herkes istediğini kaldırabilir hem de siz tek tek konu açmak zorunda kalmazsınız.

Üst Alt