Rom Custom Romlar ve uygulamalar hakkında...

draqkin

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
özgür
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Meslek
Dr.
Konular
5
Merhabalar, yaklaşık 1 yıldır başta eu romlar olmak üzere crdroid de dahil bir çok custom romu denedim. Nacizane çıkarımlarım ve yaşadığım sorunlar aşağıdadır...

Eu Romlar : Genel olarak iyiler fakat versiyondan versiyona programaların uyumları ile sıkıntıları var
1)Hiç bir eu versiyonunda "Blutv" uygulamasını çalıştıramadım (video başlatmaya çalışınca uygulama kapanıyor) Magisk kurulu ce tüm safetynet leri geçmesine rağmen bir türlü çözemedim. Lsposed modülleri de dahil olmak üzere bir çok yolu denedim ama nafile. Diğer tüm bankaclık vs çalışmasına rağmen olmadı. İlginç şekilde crdroid le çalışıyor uygulama bu sebeple root sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum olasılıkla sertifika sorunu ama emin olamadım.
2)Truecaller programı acayip çekilde son aramaları göstermiyor. Sadece son versiyonda (14) sıkıntısız çalıştı diğerlerinde kafasına göre. Bazı romlarda bazı versiyonları düzgün çalışıyor.
3) Eu romların bana göre büyük sıkıntılarından biri standby durumunda güç tüketimleri fazla bu konuda aosp romlar çok daha iyi ama ilginç şekilde uygulama kullanırken aosp ler çok daha fazla pil tüketiyor gördüğüm kadarı ile.
4) Kullandığım en stabil ve pil açısında iyi versiyonu 13.0.8 ama onda da uygulama sıkıntıları var (hem blutv hem truecaller), son versiyon (14.0.1) pil açısından bir tık daha kötü ama genel görünüm ve hız açısından fena değil, blutv yine yok ama truecaller düzgün çalışıyor.

Aosp romlar : Ben genelde iki aosp rom(arrow, crdroid) deneyimlediğim için onlar hakkında yorum yapacağım genelde sonuçları aynı zaten.
1)Uzun süre crdroid deneme şansım oldu en büyük sıkıntısı yukarıda yazdığım gibi aktif kullanım sırasında pil tüketiminin eu romlara göre çok fazla olması.
2) ilginç şekilde aynı şekilde magisk ve safetyuniversal fix kurulu olmasına rağmen cts kontrolünde sıkıntı çıkıyor ve safetyneti geçemiyor, ama ona rağmen "Blutv" ve trucaller sıkıntısızca çalışıyor.
3) Daha önceki versiyonlarda kamerada takılma problemi vardı son iki versiyonda onu çözmüşler ama bu sefer de arada kilit ekranında (parmak izi okumada) takılmalar ve sorunlar yaşanıyor. Pilin kullanırken çabuk bitmesi ile birlikte her ne kadar uygulama sıkıntımı çözse de, rom pek benim açımdan kullanılabilir değil şu haliyle.
4) Arrow kısa bir süre denedim ama ne ara yüzü ne de performansı memnun etmedi o yüzden birkaç saat içinde kaldırmak durumunda kaldım.

Hiç custom kernel kullanmadım, romlarla beraber gelen kernellerle bütün deneyimlerim. Halen hangi romu kullanacağıma karar veremedim aslında. Hepsinin kendine göre avantaj ve sıkıntıları var. Önerisi olan varsa onu da değerlendirebilirim. Teşekkürler...

Üst Alt