Soru Custom Roma geçmeli miyim

KEKSTAR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
3
Arkadaşlar elimde orjinal poco x3 pro var bl kaldırmak için 168 saat verdi gece 11 gibi 168 saat dolacak ve kaldıracağım.
-İlk işim twrp yüklemek olacak poco x3 pro için en güncel ve en uyumlu twrp versiyonu hangisidir?
-Nette araştırırken crDroid custom romunu gördüm ve beğendim büyük ihtimalle onu kuracağım stabilite ve akıcılık olarak gayet güzel göründü gözüme ancak hızlı şarj olayı custom romlarda da aktif oluyor mu?

Chatin1907

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi mi note3
Konular
1
Arkadaşlar elimde orjinal poco x3 pro var bl kaldırmak için 168 saat verdi gece 11 gibi 168 saat dolacak ve kaldıracağım.
-İlk işim twrp yüklemek olacak poco x3 pro için en güncel ve en uyumlu twrp versiyonu hangisidir?
-Nette araştırırken crDroid custom romunu gördüm ve beğendim büyük ihtimalle onu kuracağım stabilite ve akıcılık olarak gayet güzel göründü gözüme ancak hızlı şarj olayı custom romlarda da aktif oluyor mu?
Custom romlarda hızlı şarj özelliği aktif değil yani ben çoğunu kullandım hiç denk gelmedim. Custom romlardan da akıcılık ve stabilite olarak en çok hoşuma giden açık ara Arrow os dur şahsi tercihimdir

Tarkuruscuu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık K.
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
İnfaz Koruma
Konular
23
Crdroid gayet iyi ben kurdum oyunda vs. ısınma diğerlerine göre daha az, şarj daha az gidiyor ve hızlı şarj olayı miui rom gibi olmasada idare eder ama benim kullandığım sürüm android 11 en son çıkan.

Toorop

Premium Üye
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Güncel, resmi geliştirici tarafından hazırlanan fakat resmi olmayan sürüm olarak yayınlanan TWRP'ye ulaşabilirsiniz. Buradaki konuda kısaca açıklamıştım bu olayı.
Kurmayı düşündüğünüz rom Android 13 tabanlı ise 10-09-22 bu sürümü, 12 tabanlı ise bundan bir önceki sürümü yükleyebilirsiniz.

Geçmeli miyim sorunuza gelecek olursak, X3 Pro için henüz güncelleme desteği kesilmedi bu yüzden kısaca benim görüşüm olarak gerek yok.
AOSP romlar mantık olarak saf Android üzerine kurulu olduğu için MIUI'den daha akıcı bir performans ve az şarj tüketimi olması lazım ki bu şekilde kullandığını söyleyen bir çok kullanıcı var fakat benim için şarj konusu bu şekilde olmadı, MIUI'ye göre daha çabuk bitiyordu. Yine de belirttiğim gibi tam tersini söyleyenler de var. Bunu çıkınca pek birşey kalmıyor karar vermenizi etkileyecek, MIUI arayüzünü sevmiyorsanız hiç beklemenize gerek yok fakat benim gibi hoşunuza gidiyor veya farketmez diyorsanız da güncelleme kesilinceye kadar devam edebilir, bir süre daha belki port güncellemelerle kullanır en son da benim yapmayı planladığım gibi o kadar süre kullandıktan sonra bir batarya değişimi yaparak AOSP tabanlı bir roma geçebilirsiniz.
Ben şu an EU rom kullanıyorum, güncelleme gelirse IT roma göz atmayı düşünüyorum. Farklı bir cihaz için bir arkadaşımızın açtığı konuda denk geldi, öyle aşırı bir farkı yok fakat kullandıkları odex sisteminden dolayı daha iyi performans verdiğini yazmışlar, deneyip görürüz fakat şu an güncelleme gelmeden düzeni bozup geçmek istemiyorum.

KEKSTAR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hızlı şarj olayının olmaması olayı kötü oldu arkadaşlar peki imei kaybı vs yaşar mıyım custom rom'a geçersem? Bir de tekrar eski official roma dönüş yapabilir miyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güncel, resmi geliştirici tarafından hazırlanan fakat resmi olmayan sürüm olarak yayınlanan TWRP'ye ulaşabilirsiniz. Buradaki konuda kısaca açıklamıştım bu olayı.
Kurmayı düşündüğünüz rom Android 13 tabanlı ise 10-09-22 bu sürümü, 12 tabanlı ise bundan bir önceki sürümü yükleyebilirsiniz.

Geçmeli miyim sorunuza gelecek olursak, X3 Pro için henüz güncelleme desteği kesilmedi bu yüzden kısaca benim görüşüm olarak gerek yok.
AOSP romlar mantık olarak saf Android üzerine kurulu olduğu için MIUI'den daha akıcı bir performans ve az şarj tüketimi olması lazım ki bu şekilde kullandığını söyleyen bir çok kullanıcı var fakat benim için şarj konusu bu şekilde olmadı, MIUI'ye göre daha çabuk bitiyordu. Yine de belirttiğim gibi tam tersini söyleyenler de var. Bunu çıkınca pek birşey kalmıyor karar vermenizi etkileyecek, MIUI arayüzünü sevmiyorsanız hiç beklemenize gerek yok fakat benim gibi hoşunuza gidiyor veya farketmez diyorsanız da güncelleme kesilinceye kadar devam edebilir, bir süre daha belki port güncellemelerle kullanır en son da benim yapmayı planladığım gibi o kadar süre kullandıktan sonra bir batarya değişimi yaparak AOSP tabanlı bir roma geçebilirsiniz.
Ben şu an EU rom kullanıyorum, güncelleme gelirse IT roma göz atmayı düşünüyorum. Farklı bir cihaz için bir arkadaşımızın açtığı konuda denk geldi, öyle aşırı bir farkı yok fakat kullandıkları odex sisteminden dolayı daha iyi performans verdiğini yazmışlar, deneyip görürüz fakat şu an güncelleme gelmeden düzeni bozup geçmek istemiyorum.
Hocam bilgileriniz için çok teşekkür ederim peki twrpyi flashladıktan sonra root atmakda gerekiyor mu kalıcı twrp olması için?

Toorop

Premium Üye
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Hızlı şarj olayının olmaması olayı kötü oldu arkadaşlar peki imei kaybı vs yaşar mıyım custom rom'a geçersem? Bir de tekrar eski official roma dönüş yapabilir miyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bilgileriniz için çok teşekkür ederim peki twrpyi flashladıktan sonra root atmakda gerekiyor mu kalıcı twrp olması için?

Rica ederim, TWRP konusunda sorun yaşamadım ben, root olmadan birkaç kez boot ettim rom değişimlerinde fakat genel olarak rootlu kullanıyorum.
Verilerinizi kaybetmemek için yedekledikten sonra istediğiniz roma geçiş yapabilirsiniz, hiçbir şey yapamazsınız fasboot rom atarsınız. Imei konusunda birşey diyemem, o şekilde kullanan arkadaşlar yazar sanırım fakat yapılan işleme göre de değişiyor bildiğim kadarıyla, yedeklerinizi almayı unutmayın.

Yusufblr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Begonia
Meslek
Öğrenci
Konular
47
Bence geçmelisiniz. Yerinizde olsam uzunca bir araştırma yapar ve en uygun romu bulup yüklerdim. Custom romlar Snapdragon işlemcili cihazlarda gayet iyi çalışıyor. Mutlaka güzel bir rom vardır. Onu bulun ve yükleyin.

Toorop

Premium Üye
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Biraz önce takip ettiğim bir telegram kanalında TWRP resmi sitesine 3.7.0 güncellemesi geldiğini gördüm, diğer konuyu düzenleyeceğim birazdan. Android 12 ve üstü desteği eklediği yazıyor şimdilik. Resmi siteye ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:

KEKSTAR

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biraz önce takip ettiğim bir telegram kanalında TWRP resmi sitesine 3.7.0 güncellemesi geldiğini gördüm, diğer konuyu düzenleyeceğim birazdan. Android 12 ve üstü desteği eklediği yazıyor şimdilik. Resmi siteye ulaşabilirsiniz.
Hocam bende resmi sitesinden indirip 3.7.0 kurdum custom rom yükledim crDroid ancak playstore sertifika hatası görünüyor bunun için ne yapmalıyım

Toorop

Premium Üye
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
5
Root varsa Magisk için modül var hocam, indirip yükleyin. Root yoksa cihaza sertifika alma vardı forumda bulabilirsiniz şu an bakamıyorum işteyim.

Üst Alt