Yardım Custom ROM sonrası telefon wifi görmüyor + cihazı bul depolama alanı hasarlı hatası

thehelloworld

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
thw
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global Stable v10.3.1.0
Telefon Modeli
Xiaomi Redmi 4X
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba; cihazım Xiaomi Redmi 4X, MIUI Global Stabil 10.3.1.0 kuruluydu. Birkaç gün önce TWRP 3.0.3.0 ile Pixel Experience 10 ROM'unu kurup Android 10 denemek istedim. Birkaç gün sonra yeniden MIUI'ye dönmek için TWRP ile zip'i yükledim. Kurulum esnasında wifi ekranı bomboştu. Ve altta "Cihazı bul depolama alanı hasarlı" diye bir hata çıkıp duruyordu. Yedeklerimden birine döndüm, bildirim panelinden wifi seçmeye çalıştım ancak telefon wifi bulamayıp kendi kendine wifi kapatıyordu.

Bunun üzerine araştırma yaptım ve şu işlemleri denedim;
-Persist ile alakalı bir hata olabileceğini okudum, forumdaki persist rehberini okudum.
-Minimal ADB and Fastboot programı ile Persist yüklemeyi denedim, hata verdi.
-TWRP ile persist yüklemeyi denedim, bootloop oldu.
-Youtube'da gördüğüm bir videoda flash_all.bat ve bir dosyayı editleyip Minimal ADB and Fastboot programı ile oem edl moduna alıp MiFlash ile rom flashlayan adam vardı uyguladım, değişen bir şey olmadı (800 like 20 dislike vardı)
-MiFlash ile temiz kurulum yaptım, olmadı
-TWRP 3.3.1.0 ile denedim, olmadı

Muhtemelen sorun persist ile alakalı, custom twrp ile denemek gerekiyormuş ama ben cihazım için bulamadım. Ayrıca adbden yükleme de hata verdi. Rehberde bu iki yol vardı ama ben yapamadım bunları.

Cihazın IMEI'leri sağlam, mobil veri vs. çalışıyor.

Şu an Pixel Experience ROM'u ile bu mesajı yazıyorum, wifide falan bir problem yok.

Benim telefonu nasıl normale döndürebilirim? Şu hataları nasıl aşarım? Facebook gruplarında yardım istedim ancak cevap alamadım. Bu sorunu çözse çözse burası çözer:)

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Aynı sorunu bende Mix2'de yaşamıştım. Romlar arası geçişte böyle sorunlar olabiliyor. Düşük sürüm stok rom yükleyin örneğin; Miui 9 stok romu yükleyin. Bende 3-4 farklı stok rom yükleyerek bu sorunu çözmüştüm. Miui 11'den taa Miui 8'lere düşürmüştüm cihazı.

Oyla:

thehelloworld

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
thw
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı sorunu bende Mix2'de yaşamıştım. Romlar arası geçişte böyle sorunlar olabiliyor. Düşük sürüm stok rom yükleyin örneğin; Miui 9 stok romu yükleyin. Bende 3-4 farklı stok rom yükleyerek bu sorunu çözmüştüm. Miui 11'den taa Miui 8'lere düşürmüştüm cihazı.

Hocam teşekkür ederim; yarın deneyeceğim.
MiFlash ile denenem gerekiyor değil mi? Bir diğer sorum ise sonra MIUI yükseltince sorun çıkıyor mu?

Oyla:

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Hocam teşekkür ederim; yarın deneyeceğim.
MiFlash ile denenem gerekiyor değil mi? Bir de sonra MIUI yükseltince sorun çıkıyor mu?

Evet MiFlash kullanmanız gerekiyor. Yükseltme sonrası sıkıntı olmuyor. Yani bende olmamıştı umarım bir sorun çıkmaz. Miui arayüzünün sağı solu belli olmuyor.

Oyla:

thehelloworld

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
thw
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet MiFlash kullanmanız gerekiyor. Yükseltme sonrası sıkıntı olmuyor. Yani bende olmamıştı umarım bir sorun çıkmaz. Miui arayüzünün sağı solu belli olmuyor.

Hocam MiFlash ile MIUI Global Stabil v8.2.10.0 yükledim sorunu çözdüm, çok teşekkür ederim:)

Oyla:

exatonix

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Exa
Cihazım
RDM Note 6 Pro
Meslek
Öğretmen,Şair
Konular
0
Merhaba; cihazım Xiaomi Redmi 4X, MIUI Global Stabil 10.3.1.0 kuruluydu. Birkaç gün önce TWRP 3.0.3.0 ile Pixel Experience 10 ROM'unu kurup Android 10 denemek istedim. Birkaç gün sonra yeniden MIUI'ye dönmek için TWRP ile zip'i yükledim. Kurulum esnasında wifi ekranı bomboştu. Ve altta "Cihazı bul depolama alanı hasarlı" diye bir hata çıkıp duruyordu. Yedeklerimden birine döndüm, bildirim panelinden wifi seçmeye çalıştım ancak telefon wifi bulamayıp kendi kendine wifi kapatıyordu.

Bunun üzerine araştırma yaptım ve şu işlemleri denedim;
-Persist ile alakalı bir hata olabileceğini okudum, forumdaki persist rehberini okudum.
-Minimal ADB and Fastboot programı ile Persist yüklemeyi denedim, hata verdi.
-TWRP ile persist yüklemeyi denedim, bootloop oldu.
-Youtube'da gördüğüm bir videoda flash_all.bat ve bir dosyayı editleyip Minimal ADB and Fastboot programı ile oem edl moduna alıp MiFlash ile rom flashlayan adam vardı uyguladım, değişen bir şey olmadı (800 like 20 dislike vardı)
-MiFlash ile temiz kurulum yaptım, olmadı
-TWRP 3.3.1.0 ile denedim, olmadı

Muhtemelen sorun persist ile alakalı, custom twrp ile denemek gerekiyormuş ama ben cihazım için bulamadım. Ayrıca adbden yükleme de hata verdi. Rehberde bu iki yol vardı ama ben yapamadım bunları.

Cihazın IMEI'leri sağlam, mobil veri vs. çalışıyor.

Şu an Pixel Experience ROM'u ile bu mesajı yazıyorum, wifide falan bir problem yok.

Benim telefonu nasıl normale döndürebilirim? Şu hataları nasıl aşarım? Facebook gruplarında yardım istedim ancak cevap alamadım. Bu sorunu çözse çözse burası çözer:)
önemli verilerin varsa. yefekle bi yere. sonra twrp den full format yap (data, system, vendor, cache, dalvik-cache ve en önemlisi firmware sil) tabi. daha önce sd karta orijinal stabil rom kayıtlı olmalı. sonra reboot recovery yap full wipe işleminden sonra. zipi flashla. reboot et tel orijinal roma döner.

Oyla:
Üst Alt