Soru CrDroid için hangi GAPPS kurulmalı?

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
22
Evolution X'den CrDroid geçmek istiyorum ancak GAPPS kısmı kafamı karıştırdı. Nikgapps sitesini biraz dolandım ve istediklerimi içeren GAPPS Stcok paketini buldum. Ancak bu 923 MB'mış. CrDroid sitesinde sunulan GAPPS paketi Elite Configs olarak geçiyor ve yine tabi ki gerekli Google uygulamalarını içeriyor fakat istediğim Google uygulamaları bulunmuyor. Ancak zip boyutu ise 449 MB civarı ve istediğim paketin yarı boyutunda. Şimdi aklımdaki soru şu: hangisini indirmeliyim? Stock paket mi yoksa sitenin yönlendirdiği Elite Config paketini mi kurmalıyım? Belirgin bir farkı olur mu? Bu konuda yeniyim. Daha önce kullandığım ROM'lar halihazırda GAPPS içeriyordu zaten. Bunu hem biraz da ROM içerisindeki Launcher yerine Pixel Launcher kullanabilmek için de istiyorum. Kullandığım Evo-X buildinde kendinden Pixel Launcher bulunuyordu ve epey alışmıştım.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
nikgapps basic kurabilirsiniz google play ve sistemin düzgün calışması için gerekli şeyler var kalan sonra size lazım olan gmail youtube vs vs zaten play den indirebilirsiniz

Oyla:

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
17
core en iyisi hocam gereksiz hiçbir google uygulaması arkaplan destekleri falan yok

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
nikgapps basic kurabilirsiniz google play ve sistemin düzgün calışması için gerekli şeyler var kalan sonra size lazım olan gmail youtube vs vs zaten play den indirebilirsiniz
core en iyisi hocam gereksiz hiçbir google uygulaması arkaplan destekleri falan yok
Hocalarım ben de biliyorum zaten. Benim istediğim Google uygulamaları Stock pakette mevcut. Sorumu bunlar yanıtlamıyor.

Oyla:

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
17
Hocalarım ben de biliyorum zaten. Benim istediğim Google uygulamaları Stock pakette mevcut. Sorumu bunlar yanıtlamıyor.
hocam adlandırma paketin içeriği ile orantılı hangisini kurmak istersen kurabilirsin bir fark yok daha iyi batarya için core en ideali gereksiz google uygulamaları yok eğer pakette olmayan ama kullandığınız bir google hizmeti var ise zaten google playden indirebilirsiniz. Launchera gelince onun için magisk modulleri var pixel launcher için. Modül kurarak launcher değiştirebilirsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

apk kurduktan sonra root yetkisi vermeniz ve xposed managerden etkinleştirmeniz lazım kurulu launcherı da zorla kapatmanız lazım zaten altta adımlar yazılı

Kurulum adımları:
  1. Download and install .
  2. Grant root access for Pixel Launcher Enhanced app.
  3. Enable the module from Xposed manager application.
  4. Force close your launcher.
  5. Enjoy your new launcher features! 🎉

Son düzenleme:
Oyla:

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
22
Hocam core harici Gapps paketi yüklediğinde telefon ve SMS uygulaması bile değişiyor. Diğer ıvır zıvırları saymıyorum bile :)
Sen sadece launcher istiyorsun. Önerim; core paketi yükleyip varsayılan launcher uygulamasını beğenmezsen pixel launcher modüllerini yüklersin.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam core harici Gapps paketi yüklediğinde telefon ve SMS uygulaması bile değişiyor. Diğer ıvır zıvırları saymıyorum bile :)
Sen sadece launcher istiyorsun. Önerim; core paketi yükleyip varsayılan launcher uygulamasını beğenmezsen pixel launcher modüllerini yüklersin.
Hocam sadece Launcher da değil istediğim uygulamalar zaten Google uygulamaları. Ben sadece diyorum ki istediğim tüm uygulamalar Stock pakette yer alıyor. Ancak CrDroid sitesi Elite Build paketine yönlendirmekte. Stock kurarsam belirgin bir fark olur mu onu öğrenmek istiyorum sadece. Olay Launcher'da değil hani Launcher olsa da olmasa da Stock paketi istiyorum yani. :)

Oyla:

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
17
Hocam sadece Launcher da değil istediğim uygulamalar zaten Google uygulamaları. Ben sadece diyorum ki istediğim tüm uygulamalar Stock pakette yer alıyor. Ancak CrDroid sitesi Elite Build paketine yönlendirmekte. Stock kurarsam belirgin bir fark olur mu onu öğrenmek istiyorum sadece. Olay Launcher'da değil hani Launcher olsa da olmasa da Stock paketi istiyorum yani. :)
Hocam yukarıda cevap verdim zaten fark etmez istediğinizi kurabilirsiniz diye. Crdroidin önerdiği zorunlu olsa zaten bizde onu önerirdik, onlar yol gösterme amaçlı öneriyorlar sadece, Gapps istediğiniz halini kurmakta özgürsünüz

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt