Soru CPU başına arabellek boyutu nedir?

berkan416

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Berkab
Cihazım
Red Mi Note 8 P
Konular
6
Arkadaşlar bu geliştirici seçeneklerinde ki CPU başına arabellek boyutu nedir? Kendisi 16 ya ayarlı, ben bunu 65'e çeksem nolur? Oyunlarda performans artışı sağlar mı? Bu olayı bilen arkadaş açıklarsa sevinirim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Oyun performansı CPU ve GPU gücüne bakar. Sistemde ayar değiştirerek performans artışı beklemek biraz hayal kurmaktır.

Herhalde bu ayar sistemdeki olayların ne kadar büyüklükteki günlüklerde tutulacağını ayarlıyor. Performansınıza etki edeceğini sanmıyorum hatta çok az da olsa fazla güç tüketebilir.

berkan416

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Berkab
Cihazım
Red Mi Note 8 P
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyun performansı CPU ve GPU gücüne bakar. Sistemde ayar değiştirerek performans artışı beklemek biraz hayal kurmaktır.

Herhalde bu ayar sistemdeki olayların ne kadar büyüklükteki günlüklerde tutulacağını ayarlıyor. Performansınıza etki edeceğini sanmıyorum hatta çok az da olsa fazla güç tüketebilir.
anladım, bazı sitelerde cihazı hızlandırma konularında hep 32'ye çekilmesi yazmış ama ne kadar doğru tartışılır, sistemin kendi ayarladığında kalması daha mantıklı sanırım

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
anladım, bazı sitelerde cihazı hızlandırma konularında hep 32'ye çekilmesi yazmış ama ne kadar doğru tartışılır, sistemin kendi ayarladığında kalması daha mantıklı sanırım
Bu ayarın performansı etkilediğini düşünmüyorum. Etkilese bile iki katı bir etki yaratmayacaktır maksimum %0.1 etki yaratacağını düşünüyorum.

berkan416

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Berkab
Cihazım
Red Mi Note 8 P
Konular
6
Bu ayarın performansı etkilediğini düşünmüyorum. Etkilese bile iki katı bir etki yaratmayacaktır maksimum %0.1 etki yaratacağını düşünüyorum.
anladım teşekkürler. Bide bu geliştirici seçenekleri kısmında Oyun Sürücüsüne alıyorduk oyunları Miui 12 de, 12.5 da bu olay kalkmış sadece Sistem Grafik Sürücüsü gözüküyor, bunun hakkında bilgin varmı?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
anladım teşekkürler. Bide bu geliştirici seçenekleri kısmında Oyun Sürücüsüne alıyorduk oyunları Miui 12 de, 12.5 da bu olay kalkmış sadece Sistem Grafik Sürücüsü gözüküyor, bunun hakkında bilgin varmı?
Hayır, bilgim yok. Oyun oynamıyorum, oynadığım zamanlarda da pek farkını hissetmediğim bir ayardı zaten.

adal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
R E İ S
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
9
bende yayin ve oyun surucusu vardi 12.5 iken 12.1 guncellemesi geldi yapinca ikisi gitti

berkan416

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Berkab
Cihazım
Red Mi Note 8 P
Konular
6
aynen 12.5 ile gitti onlar anlamadım bende

EzyKet

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ekrem
Cihazım
mi5s
Konular
1
Arkadaşlar bu geliştirici seçeneklerinde ki CPU başına arabellek boyutu nedir? Kendisi 16 ya ayarlı, ben bunu 65'e çeksem nolur? Oyunlarda performans artışı sağlar mı? Bu olayı bilen arkadaş açıklarsa sevinirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Performansa etkisi olmadığını söyleyenler olmuş ancak deneyimime göre 16'dan 32 ye çektiğimde fazla bir performans artışı gözlemlenmedim, devamında 65'e çektim ve Google Camera'yı 5-6 saniyede telefonum 1-2 saniye içinde açmaya başladı. Takılmalar çok azaldı ve sıcaklık garip bir şekilde öncekine nazaran azaldı. Pil konusunda kesin konuşamıyacağım ancak göze çarpan bir değişim görmedim. Peki ne yaptı tam olarak bu ayar? Bilmiyorum. 4 yıldır mi5s cihazımda çektiğim kasma sıkıntılarını bir ayarka sonlandırmak şaşırttı. Eski bir cihazınıza rom kurup android 10 üstü işletim sistemine sahipseniz bu ayarı açmanızı tavsiye ederim. Birde yanında swap no root kurarsanız telefonunuz günlük yaşantıda canavara dönüşüyor bilginize.

Silinenkullanıcı93803

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
.
Meslek
.
Konular
0
Arkadaşlar gerçekten ne işe yarıyor sistem izleme? sağda solda 32 yapın diyor, yani 32 yi neden yapıyorsunuz? bu hataları izlemek haricinde başka işe de mi yarıyor? net birşeye ulaşamadım

Üst Alt