Soru Çin’den Xiaomi 17 Ultra getirtmek mantıklı mı?

Volk90

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Volkan
Cihazım
mi 6
Konular
1
Merhaba arkadaşlar,

Çin’den bir arkadaşım Türkiye’ye gelecek ve bu fırsatı değerlendirip Xiaomi 17 Ultra getirtmek istiyorum. Ancak farklı telefon önerilerine de açığım. Telefonu en az 3 yıl sorunsuz kullanmak istiyorum.

Telefonu oyun için değil, genel olarak iş için kullanacağım. Özellikle ağır dosyaları sorunsuz alıp düzenlemek, WhatsApp/WeChat/mail üzerinden göndermek, kamera ve görüntü kalitesinin iyi olması ve bankacılık uygulamalarının stabil çalışması benim için önemli.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak:

1. Çin’den alınabilecek uzun ömürlü ve güçlü bir telefon olarak hangi modeli önerirsiniz? (Xiaomi 17 Ultra, Vivo, Oppo, OnePlus vb. alternatiflere açığım)
  2. 4.5G / 5G bantlarında Türkiye’de sorun yaşar mıyım? Şehir içi ve kırsalda sinyal ve internet performansı nasıl olur?
  3. Çin’den global ROM’lu cihaz bulmak mümkün mü, yoksa CN ROM alıp Türkiye’de global ROM’a çevirmek mi daha mantıklı?
  4. Daha önce ROM yükleme veya bootloader açma işlemi yapmadım. Teknik bilgim neredeyse hiç yok. Bu işlemleri kendim yapabilir miyim yoksa riskli midir?
  5. IMEI kaydı çok pahalı olduğu için farklı çözümler var mı? Server kayıt veya farklı yöntemleri kullanan var mı, uzun vadede sorun çıkarır mı?
  6. CN ROM cihazlarda bankacılık uygulamaları ve NFC/temassız ödeme sorunsuz çalışıyor mu?
  7. Günlük iş kullanımı için Xiaomi 17 Ultra uygun mu? Ağır dosya, PDF, Excel, mail, WhatsApp, WeChat gibi uygulamalarda performansı nasıl?
  8. Kamera ve ekran görüntü kalitesi gerçekten amiral gemisi seviyesinde mi? Uzun süre kullanımda memnun eder mi?
  9. Xiaomi HyperOS uzun vadede stabil mi yoksa OnePlus veya Vivo gibi markalar daha mı sorunsuz?
Amacım Çin’den uygun fiyata alıp Türkiye’de sorunsuz ve uzun süre kullanabileceğim bir cihaz seçmek.

Bu modeli kullanan veya Çin’den telefon getiren arkadaşların önerilerini ve deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

olytncl

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Olcay
Cihazım
14 Ultra-Mi10
Konular
1
Öncelikle kayıt ve dil önemli değilse istediğiniz cihazların hepsi olur.
Ama önceliğim kayıt ve türkçe dil diyorsanız burada xiamio öne çıkıyor.
Bandlarda bir sorun yaşamazsınız.Çinden tedarik edeceğiniz kişiye sorsanız daha iyi olur orada globali varmı vs diye.
Root vs işlerle alakanız yok ise alın global cihaz kaydettirip kullanın.
Günlük performanslarından şüphe duymanız bu cihazlardan biraz abes geldi açıkçası.
Kayıt pahalı demişsiniz de vivo,oppo one plus gibi markaların kaydı yok.Kayıt olan bir tek xiaomi oda 60 küsür dolarlarda.Samsunglar 230 dolarlardan başlıyor.Ve bu cihazlar için sanırım 60 dolar bedava denilecek kıvamda.
Son olarak kendim 17 ultra leica edition kullanıyorum global rom ile herhangi bir sorun veya sıkıntı yaşamıyorum.

Volk90

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Volkan
Cihazım
mi 6
Konular
1
Hocam arkadaşım global versiyonu bulamadım dedi, o yüzden rom root vs işlerini ya kendim halledicem yada yapan telefoncu araştırması yapmam gerekiyor.
Bir yabancı forumda gördüm rom sonrasında performans olarak düşüş yaşamış o yüzden endişelendim.
En son 2 model arasında kaldım 17 ultra ve Pro max.
Siz telefonu kendiniz mi hallettiniz hocam yoksa global Romlu mu aldınız?
Öncelikle kayıt ve dil önemli değilse istediğiniz cihazların hepsi olur.
Ama önceliğim kayıt ve türkçe dil diyorsanız burada xiamio öne çıkıyor.
Bandlarda bir sorun yaşamazsınız.Çinden tedarik edeceğiniz kişiye sorsanız daha iyi olur orada globali varmı vs diye.
Root vs işlerle alakanız yok ise alın global cihaz kaydettirip kullanın.
Günlük performanslarından şüphe duymanız bu cihazlardan biraz abes geldi açıkçası.
Kayıt pahalı demişsiniz de vivo,oppo one plus gibi markaların kaydı yok.Kayıt olan bir tek xiaomi oda 60 küsür dolarlarda.Samsunglar 230 dolarlardan başlıyor.Ve bu cihazlar için sanırım 60 dolar bedava denilecek kıvamda.
Son olarak kendim 17 ultra leica edition kullanıyorum global rom ile herhangi bir sorun veya sıkıntı yaşamıyorum.

olytncl

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Olcay
Cihazım
14 Ultra-Mi10
Konular
1
Hocam arkadaşım global versiyonu bulamadım dedi, o yüzden rom root vs işlerini ya kendim halledicem yada yapan telefoncu araştırması yapmam gerekiyor.
Bir yabancı forumda gördüm rom sonrasında performans olarak düşüş yaşamış o yüzden endişelendim.
En son 2 model arasında kaldım 17 ultra ve Pro max.
Siz telefonu kendiniz mi hallettiniz hocam yoksa global Romlu mu aldınız?
Hocam 17 serisinde şubat yamasını almayan tüm cihazlarda tek tıklama ile bootloader açılıyor fakat dediğim gibi bu işlerden anlamıyorsanız hiç bulaşmayın.
Performans sıkıntısı yaşayanlar biraz sallıyor pek kaale almayın hocam.Bende kurdum o performans alamadıkları eu rom.
Hiçde öyle kötülenecek bir yanı yok açıkçası.
Bu arada promax alırsanız o cihazın global romu olmadığı için ya çin romu yada eu rom kullanmak zorundasınız(17 ultrada global rom kullanabilirsiniz)
Ben kendim hallettim.Bl kilidini açıp eu rom sonrasında da global rom kurdum.Sadece kayıt için yardım aldımki onada yapacak birşeyim yok malesef :)
Dediğim gibi en sıkıntısız olanı sizin için global sürüm 17u olacakdır söylediğiniz cihazlar arasında.

eeosman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi A1
Konular
0
1. Xiaomi 17 Ultra
2. 17 Serisinin Çin sürümünde global bantların hepsi var, sorun yaşamazsınız
3. CN Rom kalsın, gelesiye hiç güncellemeyin, Server esnasında Globale geçerilirsiniz.
4. Normalde riskler var ama 17 serisinin BL kilidinin kolayca açıldığı bir açık var, yani açarsınız ama kendiniz yapmanıza da gerek yok, güncellemeden hemen server için bir uzmanla iletişime geçin.
5. Server gayet makul şu anda, bence fırsat. Server yapacak uzman zaten sormsanız bile sizin için BL açıp Global rom yükler, yine de rica edin.
6. CN Rom kullanmayın hiç önceki yanıtta belirttiğim gibi yapın. Tüm bağlantı sistemleri çalışıyor.
7. Günlük işlerin çok ötesinde bir performans sunar. Piyasadaki çoğu laptoptan bile güçlüdür. O saydığınız ofis uygulamaları çerezdir.
8. Kamera Leice işbirliği ile çok çok iyi. Detaylı incelemeler var.
9. Ben HyperOS'den çok memnunum, özgün özellikleri var. OneUI, ColorOS, MagicOS hepsinin kendine has özellikleri var.

Üst Alt