- Adım
- Volkan
- Cihazım
- mi 6
- Konular
- 1
Merhaba arkadaşlar,
Çin’den bir arkadaşım Türkiye’ye gelecek ve bu fırsatı değerlendirip Xiaomi 17 Ultra getirtmek istiyorum. Ancak farklı telefon önerilerine de açığım. Telefonu en az 3 yıl sorunsuz kullanmak istiyorum.
Telefonu oyun için değil, genel olarak iş için kullanacağım. Özellikle ağır dosyaları sorunsuz alıp düzenlemek, WhatsApp/WeChat/mail üzerinden göndermek, kamera ve görüntü kalitesinin iyi olması ve bankacılık uygulamalarının stabil çalışması benim için önemli.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak:
Bu modeli kullanan veya Çin’den telefon getiren arkadaşların önerilerini ve deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
Çin’den bir arkadaşım Türkiye’ye gelecek ve bu fırsatı değerlendirip Xiaomi 17 Ultra getirtmek istiyorum. Ancak farklı telefon önerilerine de açığım. Telefonu en az 3 yıl sorunsuz kullanmak istiyorum.
Telefonu oyun için değil, genel olarak iş için kullanacağım. Özellikle ağır dosyaları sorunsuz alıp düzenlemek, WhatsApp/WeChat/mail üzerinden göndermek, kamera ve görüntü kalitesinin iyi olması ve bankacılık uygulamalarının stabil çalışması benim için önemli.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak:
- Çin’den alınabilecek uzun ömürlü ve güçlü bir telefon olarak hangi modeli önerirsiniz? (Xiaomi 17 Ultra, Vivo, Oppo, OnePlus vb. alternatiflere açığım)
- 4.5G / 5G bantlarında Türkiye’de sorun yaşar mıyım? Şehir içi ve kırsalda sinyal ve internet performansı nasıl olur?
- Çin’den global ROM’lu cihaz bulmak mümkün mü, yoksa CN ROM alıp Türkiye’de global ROM’a çevirmek mi daha mantıklı?
- Daha önce ROM yükleme veya bootloader açma işlemi yapmadım. Teknik bilgim neredeyse hiç yok. Bu işlemleri kendim yapabilir miyim yoksa riskli midir?
- IMEI kaydı çok pahalı olduğu için farklı çözümler var mı? Server kayıt veya farklı yöntemleri kullanan var mı, uzun vadede sorun çıkarır mı?
- CN ROM cihazlarda bankacılık uygulamaları ve NFC/temassız ödeme sorunsuz çalışıyor mu?
- Günlük iş kullanımı için Xiaomi 17 Ultra uygun mu? Ağır dosya, PDF, Excel, mail, WhatsApp, WeChat gibi uygulamalarda performansı nasıl?
- Kamera ve ekran görüntü kalitesi gerçekten amiral gemisi seviyesinde mi? Uzun süre kullanımda memnun eder mi?
- Xiaomi HyperOS uzun vadede stabil mi yoksa OnePlus veya Vivo gibi markalar daha mı sorunsuz?
Bu modeli kullanan veya Çin’den telefon getiren arkadaşların önerilerini ve deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.