Yardım Çin Note 13 pro 5g server kayıt ve soru

barış ünal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
barış
Cihazım
note 12 pro 5g
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bilmiyorum
Telefon Modeli
Note 13 pro 5g çin
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Note 13 pro 5g çin aldım. Server kayıt yapıldığını direnç kullanılmadığını fakat güncellemelerin sorunsuz yapılıp imeinin silinmediğini söylediler. Çin romu veya fake rom olmadan direnç olmadan bu mümkün mü? Çünkü cihaz çin cihazı fake rom olmadan çin rom olmadan server kayıtlı olup nasıl imei silinmeyebilir?

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Silinmez zaten ne varki bunda şaşkınlık yaratacak? Sıfırlama da gitmez. Güncelleme gelirse de yapar.
Server kayıt yapılan bütün cihazlar güncelleme yapar. Yeterki cihazda fake rom olmasın ve güncelleme gelsin...
Server kayıt demek kabaca firmanın fabrikada cihazlarına imei attığı yöntem demek. Bu durumda sorunsuz olması kadar normal bir şey varmı? Bence yok 😁

Oyla:

barış ünal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
barış
Cihazım
note 12 pro 5g
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Silinmez zaten ne varki bunda şaşkınlık yaratacak? Sıfırlama da gitmez. Güncelleme gelirse de yapar.
Server kayıt yapılan bütün cihazlar güncelleme yapar. Yeterki cihazda fake rom olmasın ve güncelleme gelsin...
Server kayıt demek kabaca firmanın fabrikada cihazlarına imei attığı yöntem demek. Bu durumda sorunsuz olması kadar normal bir şey varmı? Bence yok 😁
İşte soru şu cihaz çin cihaz bu cihaza nasıl global rom yüklediler bl kapalı snapdragon işlemci. Hani direnç yok nasıl farklı bir rom yüklüyorlar ve cihaz hata veemiyor bunu anlasam zaten evet dediklerinde sorun yok diyeceğim.

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
İşte soru şu cihaz çin cihaz bu cihaza nasıl global rom yüklediler bl kapalı snapdragon işlemci. Hani direnç yok nasıl farklı bir rom yüklüyorlar ve cihaz hata veemiyor bunu anlasam zaten evet dediklerinde sorun yok diyeceğim.
Global romun içinde bir kaç partisyonu editleyince yükleniyor. Bizde yapıyoruz 13 ultra, mi 11 ultra, mi 14 ultra gibi kilit kapalı cihazlara. Zor bir şey değil ki gayet basit.
Cihazı sisteme 2 şekilde global gösterirsin.
1. Direnç değişimi
2. Yazılımsal edit (üstte bahsettim)

Burada asıl önemli detay çin yetkili hesabın bize pahalı ama çindekilere maliyet düşük ya da sıfır olması.

Biz neden sürekli note 13 pro 5g çin model almayın diyoruz? Yetkili hesap maliyeti yüksek olduğu ve güncelleme yapar hale getirmek masraflı olduğu için

note 13 pro 5g (garnet) almayın, aldırmayın.

Oyla:

barış ünal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
barış
Cihazım
note 12 pro 5g
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Global romun içinde bir kaç partisyonu editleyince yükleniyor. Bizde yapıyoruz 13 ultra, mi 11 ultra, mi 14 ultra gibi kilit kapalı cihazlara. Zor bir şey değil ki gayet basit.
Cihazı sisteme 2 şekilde global gösterirsin.
1. Direnç değişimi
2. Yazılımsal edit (üstte bahsettim)

Burada asıl önemli detay çin yetkili hesabın bize pahalı ama çindekilere maliyet düşük ya da sıfır olması.

Biz neden sürekli note 13 pro 5g çin model almayın diyoruz? Yetkili hesap maliyeti yüksek olduğu ve güncelleme yapar hale getirmek masraflı olduğu için

note 13 pro 5g (garnet) almayın, aldırmayın.
Yazılımsal editte yeni güncelleme gelince editin bozulma imkanı yok mu? İkinci olarak evet gerçekten dediğiniz gibi alınmaması gerekiyor ama düşük bütçede baska alabileceğim telefon yoktu özellik ve performans olarak çok düşüyordu. Telefonum kırıldı ve 10bin bandında bunu alabiliyordum sadece. Yetkili hesaplada bir şey yapıldığını sanmıyorum bu aldığıma çünkü düşük fiyata aldım. Umarım global rom vs yüklenmiştir ve sorunsuz imei silinmeden kullanabilirim güncelleme yaparak. Yeniden diyorum lafına güvenebileceğim tek kişisiniz çünkü ne kadar bu konuda bilgili ve yetenekli olduğunuzu biliyorum senelerdir

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Normalde editli yazılım atılan cihazlar güncelleme yapar. mi 14 ultra, mi 13 ultra gibi. mesela bu yöntemin işe yaramadığı cihazlarda var. Mi 15 ultra çin model gibi. Ama note 13 pro 5g nin güncellleme yapmaması gerekiyor. Buna göre ayarlamışlar. Çünkü cihaz global romda ama içinde hint ya da çin romunun modemi var. Güncelleme yaparsa modem değişir ve şebeke gider.
Bu şekilde bir çok şebekesi giden ve masrafı sebebiyle tamir edilemeyen cihaz var. Forumda bir arkadaşımız var 'Konyalı telefoncuların yüksek fiyat istemesi' sebebiyle Kendi sideload dan bir yöntemle 'mi 13' cihazını güncellemiş. Fırsatı oldukça Note 13 pro 5g soranlara bu yöntemle güncellemelerini tavsiye ediyor. Bende gördükçe 'sakın yapmayın. Şebekeniz gider ve tamir ettiremezsiniz' diye uyarıyorum. Özetle bu cihazı alanlar yazılım kurcalamadan bu şekilde kullanmalılar. İsim değiştirme, sideload vb. yöntemlerle rom değiştirirlerse şebekesiz kalırlar.

Oyla:
Üst Alt